ΠΑΟΚ

Τεβεκέλης: "Τίποτα κρυφό στην αλλαγή των διαιτητών του τελικού"

Τεβεκέλης: "Τίποτα κρυφό στην αλλαγή των διαιτητών του τελικού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο σύμβουλος του ΠΑΟΚ σε θέματα διαιτησίας, Μάλαμας Τεβεκέλης, δήλωσε πως ό,τι έγινε στον τελικό του Κυπέλλου με τις αλλαγές στους ρόλους δύο διαιτητών ήταν νομότυπο και πως τελικά οι αποφάσεις του Φέλιξ Τσβάιερ δικαιώθηκαν από το VAR.

Η θέση του ΠΑΟΚ σε όσα έγιναν με τους διαιτητές του τελικού του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εκφράστηκε από το Μάλαμα Τεβεκέλη, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (ARENAFM89,4) τόνισε ότι δεν ήταν τίποτα κρυφό στην αλλαγή που υπήρξε στη σύνθεση τους.

"Δεν είμαι σίγουρος για το τι έγινε. Αυτό που έμαθα ήταν ότι ο πρώτος βοηθός αισθάνθηκε αδιαθεσία σε σημείο να μην μπορεί να παίξει. Πήγε ο βοηθός τέταρτος και ο διαιτητής που ήταν για τοVARπήρε την θέση του. Και αυτό διότι ο συγκεκριμένος βοηθός που ένιωσε αδιαθεσία δεν είχε εξειδίκευση στοVARγια να πάει αυτός. Το νομότυπο ήταν ότι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Δεν υπήρχε τίποτα κρυφό. Δεν ξέρω αν χρειαζόταν να γίνει ενημέρωση

«Δύο φάσεις που έγιναν δικαίωσε τους διαιτητές τοVAR. Η φάση με τον Κάνιας δεν είναι πέναλτι, αφού η μπάλα χτυπά πρώτα στο πόδι του και μετά στο χέρι το οποίο προσπαθεί να μαζέψει. Δεν ήταν πέναλτι» είπε ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα θέματα της διαιτησίας".

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πανηγυρίζει ακόμα το νταμπλ: "Δεν ήταν κάτι μικρό. Ήταν κάτι μεγάλο αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, θα γραφτεί στην ιστορία. Πρωταθλητής, νταμπλούχος και αήττητος".

Για το πώς τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ: "Δουλεύοντας με σοβαρότητα. Με πίστη στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου του που ήταν συγκλονιστικός".

Για το αν είχε καλή αντιμετώπιση από τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ: "Όχι. Δεν θα την χαρακτήριζα εχθρική, αλλά δεν ήταν φιλική. Ήταν αυτό που θα βλέπουμε, λάθη υπέρ μας και λάθη εναντίον μας. Αν και φέτος υπήρχε κάτι περισσότερο εναντίον μας".

Για το αν θυμάται ελληνική ομάδα που να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και να είχε εναντίον της σφυρίγματα: "Όχι. Πάντα οι ομάδες είχαν τα σφυρίγματα που χρειάζονταν. Το ανθρώπινο ή με την άποψη ότι παίζεις τον πρώτο, παίζεις τον δυνατό, δεν κάνω λάθος εναντίον του. Με αυτό το σκεπτικό κάνεις ένα λάθος υπέρ του. Κάτι που δεν είδαμε με τη δική μας ομάδα".

Για την αίσθηση φιλάθλων άλλων ομάδων ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε: "Λένε μόνο για μια φάση, αυτή του Βιεϊρίνια με τη Λαμία. Δεν θυμάται κανείς τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48΄ο Κάνιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ. Έφαγε σκαριά ο Πασχαλάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας έδωσε ούτε τον …πυρετό του. Και γενικά στη χρονιά, από τις τέσσερις ισοπαλίες που είχε ο ΠΑΟΚ, τις τρεις τις φέραμε λόγω διαιτητικών λαθών. Το γκολ που ισοφάρισε ο Άρης ήταν οφσάιντ. Λένε ότι ήταν δύσκολη φάση. Όταν είναι στατική η φάση, δεν είναι δύσκολη. Απέναντι στον Ατρόμητο δεν μας δόθηκε πέναλτι στον Ελ Καντουρί. Στον αγώνα με την ΑΕΚ ο Ζαμπά αποβλήθηκε χωρίς να έχει κάνει ούτε φάουλ".

Για το αν ήταν κακή χρονιά για τη διαιτησία: "Ναι, ήταν κακή. Έγιναν πολλές αλλαγές και από την απειρία έγιναν λάθη. Λάθη, όμως, υπέρ και εναντίον όλων των ομάδων. Δεν έγιναν μόνο υπέρ μιας ομάδας. Αυτό είναι υγεία στη διαιτησία. Αλλά έγιναν πολλά λάθη λόγω απειρίας Προτιμώ τον διαιτητή που θα κάνει ένα λάθος γιατί έτσι το είδε και όχι γιατί έτσι θέλει να το κάνει".

Για τους ορισμούς ξένων διαιτητών: "Το κυριότερο απ΄ όλα ήταν ότι οι παίκτες τους δέχτηκαν. Δέχτηκαν και τα ανθρώπινα λάθη τους. Δεν αντέδρασαν, καταλάβαιναν ότι τα λάθη αυτά είναι ανθρώπινα και το ξεπερνούσαν. Είναι μεγάλο βήμα προόδου".

Για το αν θα μειωθεί η παρουσία ξένων διαιτητών την επόμενη αγωνιστική περίοδο: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι κάθετος. Σε όλα τα ντέρμπι και τα δύσκολα παιχνίδια θα πρέπει να ορίζονται ξένοι διαιτητές. Μέχρι να δούμε αυτό που πρέπει να δούμε από τους Έλληνες διαιτητές".

Για το αν θα λειτουργήσει το VAR σε όλα τα γήπεδα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου: "Δεν το βλέπω να γίνεται αυτό σε όλα τα γήπεδα. Μακάρι να εφαρμοστεί από τη πρώτη αγωνιστική αλλά είναι δύσκολο. Εδώ που φτάσαμε, όμως, κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθεί και θα βοηθήσει πολύ. Δεν θα υπάρχει ακύρωση γκολ όπως με τον Πανιώνιο ή κατακύρωση γκολ όπως με τον Άρη".

Για το ότι είναι υπέρμαχος ο ΠΑΟΚ του VAR: "Τo φωνάζει εδώ και δυο χρόνια ο κ. Σαββίδης. Από αντιπάλους δεν έχω ακούσει. Απεναντίας έχω ακούσει ότι αδικούνται και στέκομαι στον Ολυμπιακό. Αν θυμηθούν δυο μόνο αγώνες, αυτόν με τον Ατρόμητο και αυτόν με τον Παναιτωλικό, θα καταλάβουν ότι δεν έχουν αδικηθεί καθόλου.

Και αδικήθηκαν και ευνοήθηκαν. Δεν έχασαν βαθμούς. Είναι κακή πολιτική αυτή, Περνάνε προς τα έξω μια κακή εικόνα που είναι λάθος. Ο οπαδός πρέπει να ξέρει την αλήθεια για την ομάδα του. Είπα πρόχειρα δύο παιχνίδια. Με τον Ατρόμητο το τρίτο γκολ ήταν από θέση οφσάιντ. Δύσκολη φάση αλλά με το VAR θα ήταν εύκολη. Στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, το δεύτερο γκολ ήταν από θέση οφσάιντ, ενώ η αποβολή δεν υπήρχε".

Για την επίθεση σε βάρος του Περέιρα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ: "Δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως τους ενόχλησε ότι δεν πήραν τίτλο φέτος. Μόνο η FIFA είναι υπεύθυνη για τη διαιτησία. Από εκεί έρχεται η κάθε απόφαση. Δεν έχει καμία σχέση η ΕΠΟ".

Για το αν θα αλλάξει πολιτική ο ΠΑΟΚ και γίνει πιο επιθετικός: "Δεν νομίζω ότι κερδίζεις κάτι με την επιθετικότητα. Η ομάδα κράτησε μια πολύ σοβαρή στάση φέτος και δικαιώθηκε. Είχε βέβαια και ομαδάρα ο ΠΑΟΚ. Όταν έχει ομάδα 40 αγώνες αήττητη, αυτή η ομάδα αξίζει πολλά και κερδίζει πολλά. Και επειδή λένε για το πέναλτι της Λαμία, τρεις φορές βρέθηκε ο ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ με 1-0 και το γύρισε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ