ΠΑΟΚ

Τα "χρυσά" γάντια του Γκαλίνοβιτς

Newcastle United goalkeeper Martin Dubravka celebrates during the Premier League match at St James' Park, Newcastle, Tuesday February 26, 2019.  (Owen Humphreys/PA via AP)
Newcastle United goalkeeper Martin Dubravka celebrates during the Premier League match at St James' Park, Newcastle, Tuesday February 26, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP) AP

Ο ρόλος που έπαιξε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ως προπονητής τερματοφυλάκων της Σπάρτα Πράγας, στην περήφανη πώληση του Μάρτιν Ντουμπράβκα, αντί του ποσού των 6 εκατ. ευρώ στη Νιουκάστλ.

Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει το ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ καθώς το συμβόλαιο του με Σπάρτα Πράγας ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι του "δικέφαλου" που ήταν σε αναζήτηση προπονητή τερματοφυλάκων τον ξεχώρισαν από τους υποψηφίους που είχαν και τον θεώρησαν ως τον ιδανικό.

Ο Κροάτης πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, αλλά και προπονητής τερματοφυλάκων στους πράσινους, αναμένεται τις επόμενες ώρες να επιστρέψει από την Πράγα στην Αθήνα όπου και μετά το τεστ για κορονοϊό που θα υποβληθεί θα ξεκαθαρίσει αν πρέπει ή μη να μπει σε ολιγοήμερη καραντίνα. Από τη στιγμή όμως που και οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται και αυτοί στην Αθήνα το επόμενο τετραήμερο και το ματς της Τετάρτης με την ΑΕΚ δεν αποκλείεται να γίνει μια συνάντηση στην πρωτεύουσα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Πλην της δουλειάς που έκανε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς αυτά τα τρία χρόνια στην Σπάρτα Πράγας αφήνοντας άπαντες στην ομάδα της Τσεχίας ικανοποιημένους από την παρουσία του ίσως στον ΠΑΟΚ τον επέλεξαν και για έναν ακόμη λόγο. Για το γεγονός πως με τον Κροάτη ως προπονητή τερματοφυλάκων ο Μάρτιν Ντουμπράβκα πουλήθηκε μέσα σε ενα χρόνο από τη Σπάρτα Πράγας με 6 εκατομμύρια ευρώ στη Νιουκάστλ και την Premier League.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Κροάτης ακολούθησε τους Αντρέα Στραματσόνι και Λεωνίδα Βόκολο στη Σπάρτα Πράγας υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας την 1 Ιουνίου 2017. Και παρά το γεγονός πως και οι δύο αποχώρησαν από τους Τσέχους ο ίδιος παρέμεινε στο σύλλογο γιατί η δουλειά του άφησε άπαντες ικανοποιημένους.

Επιστροφή στο θέμα μας όμως και την ιστορία με τον 31χρονο Σλοβάκο γκολκίπερ ένα μήνα αργότερα η ομάδα της Πράγας μετά και από τη δική του έγκριση προχώρησε στην απόκτηση του Μάρτιν Ντουμπράβκα από τη Λίμπερετς έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ (σ.σ. σύμφωνα με το transfermark). Ο 28χρονος τότε γκολκίπερ δούλεψε υπό τις οδηγίες του Γκαλίνοβιτς και έγινε βασικός στην ομάδα της Σπάρτα η οποία εκείνο το καλοκαίρι είχε προχωρήσει στην πώληση του Τόμας Κούμπεκ αντί 3,5 εκατ. ευρώ στη Ρεν με τον οποίο ο Γκαλίνοβιτς δούλεψε μόνο στην προετοιμασία και σίγουρα δεν μπορεί να... πιστωθεί αυτή την πώληση.

Αντίθετα όμως την πώληση του Ντουμπράβκα στη Νιουκάστλ την πιστώνεται 100%. Πως όμως έγινε το deal; Αρχικά τον Ιανουάριο του 2018 η ομάδα της Premier League πήρε ως δανεικός τον Σλοβάκο κίπερ πληρώνοντας ενοίκιο 2 εκατ. ευρώ (σ.σ. σύμφωνα πάντα με το transfermarkt). Έξι μήνες αργότερα οι "καρακάψες" προχώρησαν στην αγορά του Ντουμπράβκα από τη Σπάρτα Πράγας δίνοντας ακόμη 4 εκατ. ευρώ και ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της μεταγραφής στα 6 εκατ. ευρώ.

Μια πώληση που είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Σπάρτα Πράγας και στη δεύτερη θέση των πωλήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια και που κατά μεγάλο λόγο πιστώνεται και στον Μάριο Γκαλίνοβιτς και στη δουλειά που έκανε με τον Ντουμπράφσκα κατά την κοινή τους πορεία στην ομάδα της Σπάρτακ Πράγας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Προ των πυλών ο Γκαλίνοβιτς
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ