ΠΑΟΚ

Τα τρία νομικά "όπλα" του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Γκαρθία EUROKINISSI SPORTS

Με ποια επιχειρήματα θα παραστεί το απόγευμα (16.00) στο Πειθαρχικό όργανο της Λίγκας ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει την υπέρ του κατακύρωση του ντέρμπι (σε συνδυασμό με τιμωρία του Ολυμπιακού) ή στη χειρότερη τη διεξαγωγή του. Το Sport24.gr αναλύει.

Μπορεί η ομάδα να πετυχαίνει τη μία νίκη μετά την άλλη και να σπάει "διαδοχικά" ρεκόρ, ωστόσο το μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι καρφωμένο στην δικαστική μάχη για την τύχη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την Παρασκευή (2/3) στις 16.00, οι νομικοί της ασπρόμαυρης ΠΑΕ (Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης) θα βρεθούν ενώπιον της πρωτοδίκη Μαρίας Σκολαρίκη και θα επιδιώξουν να πείσουν ότι αντικανονικά και με υπαιτιότητα της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν διεξήχθη ο αγώνας με τους "ερυθρόλευκους" την περασμένη Κυριακή διεκδικώντας την υπέρ τους κατακύρωσή του και την τιμωρία των "ερυθρολεύκων" ή στη χειρότερη τη διεξαγωγή του.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στηρίζεται σε τρία βασικά σημεία, με κυριότερο αυτό που εκφράζεται από το μότο "Κανένας τρυματισμός Γκαρθία".Όπως φάνηκε και με την κατάθεση αιτήματος στην Πειθαρχική για να κληθεί ο Ισπανός τεχνικός ως μάρτυρας προκειμένου να βρεθεί ενώπιον των νομικών τους, ο επίσημος ΠΑΟΚ ποντάρει πολύ στα στοιχεία που έχει για να αναδείξει ότι ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" προσποιήθηκε τραυματισμό.

Οι νομικοί του αναμένεται να φτάσουν, μάλιστα, στο σημείο να ανοίξουν ζήτημα αυτοτραυματισμού του ή πρόκλησης τραυματισμού του από άλλο πρόσωπο (δείτε τις αναρτήσεις Κυριάκου και Γ. Σαββίδη) την ώρα που ήταν στα αποδυτήρια και επί 15 λεπτά (όπως γράφεται και στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή), δεν επιτρεπόταν στον γιατρό του αγώνα, Γιάννη Ουσαντζόπουλο να τον εξετάσει.

Η πλευρά του Δικεφάλου, θα επικαλεστεί:

-Τα videos που, σύμφωνα με την άποψή τους, δείχνουν ότι το ρολό ταμειακής μηχανής δεν έχει βρει στο πρόσωπο, αλλά σε άλλο σημείο (στην κουκούλα του μπουφάν του), τον Ισπανό τεχνικό και μόνο η ουρά του πέφτει στο σημείο που έχει την εσωτερική αμυχή στα άνω χείλη.

-Φωτογραφίες που δείχνουν τον 44χρονο τεχνικό να πιάνει, πότε το μέτωπο, πότε το μάγουλο στο τέλος να καλύπτει το στόμα του και να φεύγει από την Τούμπα με ένα κομμάτι χαρτί στα χείλη του. Επιπλέον,το ρεπορτάζ της συνδρομητικής τηλεόρασης την ώρα που ο Γκαρθία ήταν κλεισμένος στα αποδυτήρια, στο οποίο είχαν μεταφερθεί πληροφορίες από ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι ο Γκαρθία είχε χτυπηθεί κάτω από το μάτι.

-Τις φωτογραφίες που διέρρευσαν χθες οι δύο σύλλογοι και δείχνουν τον Γκαρθία να έχει αμυχή (και να είναι ματωμένος) και στις δύο άκρες των χειλιών του, στις οποίες θα στηρίξουν την άποψη περί αυτοτραυματισμού.Ακόμη, θα παραπέμψουν στην έκθεση του γιατρού του αγώνα που υποστήριξε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορούσε να ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά του, την έκθεση ιατροδικαστή που, σύμφωνα με την άποψή τους, επίσης δικαιώνει τον ΠΑΟΚ, καθώς και το γεγονός ότι ενώ του είχε συστηθεί 24ωρη παρακολούθηση από τους γιατρούς του Διαβαλκανικού ιατρικού κέντρου, εκείνος υπέγραψε και έφυγε νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας.

" ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΚΑΡΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ"

Ενα δεύτερο επιχείρημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορά στην καθυστερημένη δήλωση του ονόματος του Όσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα. Όπως έχουμε γράψει και σε ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, στην αρχική λίστα αξιωματούχων που είχε δοθεί στον διαιτητή Αρετόπουλο 75 λεπτά πριν την έναρξη του ντέρμπι δεν υπήρχε το όνομα του Ισπανού τεχνικού και-σύμφωνα με τον επίσημο ΠΑΟΚ-η μετά από 15 λεπτά αλλαγή (αντί του Χρήστου Κόντη) είναι εκπρόθεσμη και άρα μη νόμιμη.

Οι κ.κ. Μπίρδας-Μαυρομμάτης αναμένεται να επικαλεστούν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εγχώριος κανονισμός που να ξεκαθαρίζει τι ισχύει στο συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι και στις διοργανώσεις της UEFA, όπου 75 λεπτά πριν και μέχρι την έναρξη του αγώνα επιτρέπεται αλλαγή μόνο σε ονόματα παικτών για τους οποίους προκύπτει ξαφνικό πρόβλημα.

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ" ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Το τελευταίο βασικό επιχείρημα της ΠΑΕ αφορά στην αναφορά του Αρετόπουλου στο ΦΑ, ότι πρώτα αποχώρησε ο Ολυμπιακός από τον αγωνιστικό χώρο και μετά ο ίδιος και οι βοηθοί του. Θα στηριχθεί στην ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη " παίρνω την ομάδα και φεύγω" που ακούστηκε στη μετάδοση της NOVA που αποδεικνύει την αποχώρηση των "ερυθρολεύκων" πριν δώσει σχετική εντολή ο Τρικαλινός διαιτητής.

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΒΙΤΣ

Από κει και πέρα, το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο να αντικρούσει και επιχειρήματα που μπορεί να αναπτύξει από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, όπως για παράδειγμα, την σύγκριση με την υπόθεση Ίβιτς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. "Ο Ίβιτς εξετάστηκε άμεσα από τον γιατρό του αγώνα χωρίς άρνησή μας και μετέβη στο δημόσιο νοσοκομείο που του υποδείχθηκε (Ευαγγελισμός) για να του γίνουν ράμματα παρουσία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού", θα είναι συνοπτικά η θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιθανόν να γίνει συζήτηση και για την επιλογή του Ολυμπιακού να στείλει τον Γκαρθία σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, αν και δεν υπάρχει σαφής κανονισμός πάνω στο θέμα.

Φυσικά, υποστηρικτικά στην όλη διαδικασία ο ΠΑΟΚ θα επικαλεστεί την έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ που εξήρε την ατμόσφαιρα της Τούμπας, όπως και δημοσιεύματα για τις κερκίδες χωρίς ούτε έναν πυρσό. Τέλος, οι άνθρωποι του Δικεφάλου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν και στοιχεία-έκπληξη που δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ