ΠΑΟΚ

Τα παράδοξα των στατιστικών του ΠΑΟΚ

Τα παράδοξα των στατιστικών του ΠΑΟΚ
Πέλκας Αθανασιάδης Μακ INTIME SPORTS

Ο Μακ είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αλλά ο πλέον αναποτελεσματικός, ο "εύστοχος" Κλάους που δεν ξεκινά συχνά βασικός και το 37% των συνολικών τερμάτων που δέχτηκε ο "Δικέφαλος" σε δύο ματς με τον Τζιόλη στόπερ.

Επειτα από 10 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκτός πεντάδας στη βαθμολογία ενώ είναι 15 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό.

Οπως και να έχει, η πορεία του "Δικεφάλου" μέχρι στιγμής μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σχετικά με την δεύτερη θέση που αποτελεί τον μεγάλο στόχο των "ασπρόμαυρων" την τρέχουσα σεζόν, ο ΠΑΟΚ είναι στο -7 από τον Παναθηναϊκό (22 βαθμούς οι "πράσινοι" και 15 οι "ασπρόμαυροι").

Ψάχνοντας τα στατιστικά του "Δικεφάλου" όσον αφορά το πρωτάθλημα, υπάρχουν κάποια... παράδοξα. Ας δούμε... Ο Ρόμπερτ Μακ είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ έχοντας σημειώσει 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (Σούπερ Λίγκα, Κύπελλο και Europa League). Στο πρωτάθλημα ωστόσο έχει πετύχει μόνο δύο τέρματα αποτελώντας μάλιστα τον λιγότερο αποτελεσματικό παίκτη του "Δικεφάλου" (από αυτούς που έχουν σκοράρει) όσον αφορά το γκολ καθώς πετυχαίνει ένα τέρμα ανά 13 τελικές προσπάθειες.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, που έχει πετύχει τρία γκολ (στο πρωτάθλημα), είναι αρκετά "εύστοχος" έχοντας ένα τέρμα ανά 3,3 τελικές προσπάθειες (είναι από τους πλέον αποτελεσματικούς παίκτες στο γκολ στην Σούπερ Λίγκα). Παρ' όλα αυτά έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ιγκορ Τούντορ μόνο σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος ως βασικός. Από εκεί και πέρα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι γεγονός πως κάνει μια αρκετά καλή χρονιά έχοντας την πρωτιά ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ στα κλεψίματα (πρώτος συνολικά και στη Λίγκα), στις μεταβιβάσεις και στον χρόνο συμμετοχής (σ.σ. μιλάμε για το πρωτάθλημα).

Όταν ο Κροάτης τεχνικός αποφάσισε να τον ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ως στόπερ και όχι ως μέσο (η οποία είναι η φυσική θέση του Έλληνα ποδοσφαιριστή), αυτό δεν εξελίχθηκε σε... καλό για την άμυνα του "Δικεφάλου". Ο Τζιόλης έπαιξε ως αμυντικός στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα με 3-1 για το σύνολο του Τούντορ) και τον Πανθρακικό (ισοπαλία με 3-3), αγώνες στους οποίους ο ΠΑΟΚ δέχτηκε συνολικά έξι γκολ. Δηλαδή το 37% των συνολικών τερμάτων που έχει δεχτεί ο "Δικέφαλος" στο φετινό πρωτάθλημα (συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 16 γκολ σε 10 παιχνίδια), "ήρθε" σε μόλις δύο ματς στα οποία ο Τζιόλης ήταν στο βασικό σχήμα έχοντας ρόλο στόπερ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ