ΠΑΟΚ

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Τα πρώτα ευρωγκόλ του Πρίγιοβιτς στην πρώτη Λουτσέσκου, η 50άδα του Μάτος, το γούρικο "5" του Βαρέλα, το χειροκρότημα στον Αθανασιάδη που με τον Πέλκα έσωσαν τα προσχήματα ελληνικότητας του ΠΑΟΚ. Και μαζί η μοναδική Jenny Larsson.

Το βασικό μενού περιείχε νίκη με ανατροπή, μισή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η χθεσινή (17/8) αναμέτρηση με την Έστερσουντ άφησε πίσω της και μικρές, ξεχωριστές, ιστορίες, κάποιες από τις οποίες θα μνημονεύονται για χρόνια. Το Sport24.gr επέλεξε να σας τις παρουσιάσει με ένα μοναδικό φωτορεπορτάζ.

Ευτυχώς με Πέλκα-Κλάους έκανε το... 2-1

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 11 ξένους (και μάλιστα έντεκα διαφορετικών εθνικοτήτων) στην ενδεκάδα του. Ήταν, όμως, η πρώτη φορά που ο αντίπαλος, αν και από την Σουηδία, είχε έναν για δείγμα στο δικό του αρχικό σχήμα. Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος έκανε το... 1-0 στους Έλληνες υπέρ της Έστερσουντ και ο ΠΑΟΚ αρχικά ισοφάρισε στο 63' όταν ο Πέλκας πήρε τη θέση του Σάχοβ και έκανε το... 2-1, όταν στο 81' ο Αθανασιάδης πήρε τη θέση του Μακ.

Πρώτη με ευρωπαϊκή νίκη για τον Λουτσέσκου

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Κάποια από τις πολλές φωτογραφίες του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα, θα κοσμεί κάποιο κάρδο στο σπίτι του, καθώς ήταν το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής του ΠΑΟΚ και συνοδεύτηκε από νίκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είναι ο 92ος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου και ο 14ος που αρχίζει με νίκη τις ευρωπαϊκές βραδιές του. Φυσικά, όλοι στον ΠΑΟΚ εύχονται να είναι ανάλογη και η συνέχεια.

Προλαβαίνει να πιάσει τον Κλάους;

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Για όσους δεν το παρατήρησαν, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς σημείωσε τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά τέρματά του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού πέρυσι εντάχθηκε τον Γενάρη στον Δικέφαλο και δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στα ματς με τη Σάλκε. Ο Αθανασιάδης είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη με 20 τέρματα... Λέτε;

Το χειροκρότημα στον άσφαιρο Αθανασιάδη

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Με όλα όσα έχουν συμβεί από πέρυσι με τον Στέφανο Αθανασιάδη και κυρίως με την αφλογιστία που τον διακρίνει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το ζεστό χειροκρότημα όταν ο Λουτσέσκου τον έστειλε να περάσει αλλαγή στη θέση του Μακ. Κι αν για τον Σλοβάκο ήταν αναμενόμενο, για τον Κλάους αποτελεί μία απόδειξη ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν είναι αγνώμων και ειδικά για παίκτες που προσφέρουν από μικρά παιδιά. Ο Αθανασιάδης φέτος κλείνει 20 χρόνια στον ΠΑΟΚ και οι οπαδοί της ομάδας δεν το ξεχνούν.

Γιόρτασε με γκολ, 50 ματς στον ΠΑΟΚ

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Το 50ο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν το χθεσινό ματς (17/8) για τον Λέο Μάτος. Και φρόντισε να το γιορτάσει με μία ασύλληπτη κεφαλιά-γκολ. Συνολικά ο Βραζιλιάνος έχει σημειώσει εννέα τέρματα με την "ασπρόμαυρη" φανέλα και τα έξι από αυτά τα πέτυχε με κεφαλιά. Ούτε φορ να ήταν...

Ο Βαρέλα άφησε το "43" για το "5"

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Μέχρι και τα παιχνίδια με την Ολίμπικ του Ντόνετσκ, ο Φερνάντο Βαρέλα φορούσε το νούμερο "43" στη φανέλα του. Επέλεξε να το αφήσει για να πάρει το "5' (το φορούσε ο Χατζηισαΐας) και με αυτό αγωνίστηκε κόντρα στην Έστερσουντ. Η απόδοσή του, μάλιστα, ήταν εξιαρετική, οπότε μπορεί να σκέφτεται ότι έκανε γουρλίδικη επιλογή.

Με γυμνάστρια στην Τούμπα

Τα 7 "κλικ" της Τούμπας που γράφουν ιστορία
MOTIONTEAM

Εχουμε δει γιατρούς, διαιτητές, όμως, τουλάχιστον αν δεν μας απατά η μνήμη μας, γυναίκα να επιμελείται την προθέρμανση των παικτών της Έστερσουντ δεν είχαμε δει στην Τούμπα. Συνέβη χθες (17/8) με την Jenny Larsson να τραβά τα βλέμματα στην Τούμπα. Είναι ο τρίτος χρόνος της στην Έστερσουντ και ειδικεύεται στην εκγύμναση αθλητών του σκι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ