ΠΑΟΚ

Τα 11 μυστικά του Στέλιου Μαλεζά

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες από την ζωή και την καριέρα του αμυντικού του ΠΑΟΚ, Στέλιου Μαλεζά.

Ο Στέλιος Μαλεζάς αποτελεί ενα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας και πλέον είναι και ένας από τους αρχηγούς της ομάδας. Γι' αυτό και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του επίσημου περιοδικού της, φρόντισε να κάνει γνωστά τα μυστικά του Κατερινιώτη στόπερ και σήμερα τα αναδημοσιεύει μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Αναλυτικά:

1. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε ηλικία δέκα ετών από τις ακαδημίες της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης όπου κι έμεινε ως τα 18 του χρόνια.

2. Η πρώτη του θέση ήταν σέντερ φορ μέχρι που σε ένα καλοκαίρι, όταν ήταν 13 ετών, ψήλωσε δέκα πόντους και οι προπονητές του τον γύρισαν (έπειτα από μια σύντομη περίοδο ως αριστερό χαφ) αμυντικό χαφ και στη συνέχεια κεντρικό αμυντικό στα 16 του χρόνια.

3. Στο επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρόδοτου στον οποίο είχε παραχωρηθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τα Μάλια. Είχε υποπέσει σε πέναλτι.

4. Ο καλύτερός του φίλος από τον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας. Οι δυο τους συνυπήρξαν στ’ αποδυτήρια για έξι χρόνια κι έκτοτε κάνουν παρέα εκτός γηπέδων.

5. Δεν ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που συλλέγουν φανέλες μετά τα ματς. Οι μόνες εμφανίσεις που θα βρει κανείς σπίτι του είναι οι δικές του από το Mundial 2010 και το Euro 2012, υπογεγραμμένες από όλους τους παίκτες της Εθνικής ομάδας.

6. Η χειρότερη ποδοσφαιρική του ανάμνηση είναι ο υποβιβασμός στην 2.Bundesliga με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

7. Είναι παντρεμένος με την Σοφία. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινού φίλου πριν από δέκα χρόνια και πλέον έχουν ένα παιδάκι, τον Γιώργο.

8. Κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του θεωρεί το παιχνίδι που έκανε μέσα στο Λονδίνο όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Τότεναμ με 2-1.

9. Όταν τελειώσει την καριέρα του θέλει να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά όχι από τη θέση του προπονητή που πιστεύει ότι δεν του ταιριάζει.

10. Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον κράτησε το 2005 ο Νίκος Καραγεωργίου που ήθελε ένα υψηλόσωμο στόπερ. Στον πρώτο του χρόνο στον Δικέφαλο στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού έμεινε αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων με λοιμώδη μονοπυρήνωση.

11. Το πρότυπό του είναι ο Αλεσάντρο Νέστα, ενώ ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει ήταν ο Λουίς Σουάρες στα ματς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ