ΠΑΟΚ

Συμφωνία για εκλογές ΕΠΟ, μετακίνηση φιλάθλων και β' ομάδες ζητά ο ΠΑΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Διενέργεια εκλογών άμεσα, άρση της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων και β' ομάδες ήταν οι βασικές θέσεις του ΠΑΟΚ στη συνάντηση κορφής με τον Γιώργο Βασιλειάδη και το Big-4.

Σε τρεις "πυλώνες" συζήτησης στέκονται στον ΠΑΟΚ μετά από τη συνάντηση κορυφής που υπήρξε μεταξύ εκπροσώπων του Big-4, του προέδρου της Super League, Γιώργου Στράτου, και του διευθύνοντος συμβούλου του Συνεταιρισμού, Βασίλη Γκαγκάτση, στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Ένας εξ αυτών είναι οι εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν μετατεθεί στις... καλένδες βάσει των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος του "δικεφάλου του βορρά" είναι να αποχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ελληνικής ομοσπονδίας και να διενεργηθούν αρχαιρεσίες "άμεσα, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε δώσει η FIFA, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου".

Μία πολύ σημαντική συμφωνία που επετεύχθη στη συνάντηση αφορά στη μετακίνηση φιλάθλων (πρόταση της ΑΕΚ) και στην πρόθεση όλων των εμπλεκομένων πλευρών να αρθεί η απαγόρευση υπό όρους και προϋποθέσεις.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ πρότεινε ακόμα ένα σημαντικό μέτρο που μπορεί να αλλάξει μορφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη δημιουργία β' ομάδων, στο πρότυπο του ισπανικού και του γερμανικού μοντέλου.

Από εκεί και πέρα, συμφωνία υπήρξε και όσον αφορά στο ζήτημα της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, αρκεί να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος των Ενώσεων.

Ο ΠΑΟΚ, όπως και οι υπόλοιποι τρεις σύλλογοι κινήθηκαν σε κοινή τροχιά, όσον αφορά στην ανάγκη για κανόνες, ισότητα και διαφάνεια, ενώ δεν προέκυψε αντίρρηση από τη δέσμευση του υφυπουργού να εξετάσει το θέμα του ποσοστού των στοιχηματικών προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εφόσον οι ομάδες δείχνουν να βάζουν τις βάσεις για καλύτερη συνεργασία και ανάπτυξη του προϊόντος.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ