ΠΑΟΚ

Στοπ στις "λυκοφιλίες" με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Στοπ στις "λυκοφιλίες" με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Τι φέρνει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ η έλευση του Νίκου Βεζυρτζή και ποια παραμένουν ακόμη "γκρίζα σημεία" που πρέπει να διευκρινιστούν στους ρόλους εντός της εταιρίας.

Η επιστροφή του Νίκου Βεζυρτζή σε διοικητικό πόστο μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η πρώτη από τις κινήσεις που έχει αρχίσει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης για "να διαμορφώσουμε το DNA του ΠΑΟΚ", όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει προ λίγων ημερών. Ο πολύπειρος παράγοντας έχει αναλάβει τη γενική εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ θα εκπροσωπεί τον Δικέφαλο και στη Λίγκα, απόφαση η οποία μεταφράζεται σε μία διαφορετική προσέγγιση, από πλευράς ΠΑΟΚ, σημαντικών ζητημάτων όπως η διαιτησία.

Το Sport24.gr επιχειρεί να καταγράψει μέσα από το ρεπορτάζ που κάνει τι αλλαγές φέρνει στην καθημερινότητα, αλλά και τη γενική πολιτική του ΠΑΟΚ η παρουσία του Νίκου Βεζυρτζή στον ΠΑΟΚ, καθώς και ορισμένα "γκρίζα" σημεία που υπάρχουν και πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, όταν και θα διεξαχθεί νέα Γ.Σ. στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να διαμορφωθεί πλήρως το νέο, διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι από την περίοδο του σχεδόν απόλυτου τεχνοκρατισμού, ο ΠΑΟΚ πάει σε ένα μοντέλο που θα στηρίζεται πολύ και στην διατήρηση και ενίσχυση του συναισθηματικού στοιχείου που υπάρχει μεταξύ του κόσμου του ΠΑΟΚ και της ομάδας του. Κι αυτό ακριβώς είναι και το λεπτό σημείο στο νέο εγχείρημα.

Ξεκάθαροι στόχοι στο αγωνιστικό

Η πρώτη, σαφέστατη, αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Βεζυρτζής από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του μόλις επικυρώθηκε η τοποθέτησή του στο δ.σ. μίλησε ξεκάθαρα για τον στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που μπορεί να οδηγήσει στους ομίλους του Champions League "για να δει, επιτέλους, ο ιδιοκτήτης να έρχονται και πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ από άλλες πηγές και όχι μόνον από τον ίδιο", αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου "για να μας δώσει το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε μετά από καιρό".

Αυτό προσπαθεί να περάσει και στα αποδυτήρια, γι' αυτό άλλωστε και ο Τούντορ έφθασε στο σημείο να κάνει (να το λέει και να του βγαίνει κιόλας...) ροτέισιον στο ματς με τη Ντόρτμουντ για να παρουσιάσει πλήρη ομάδα κόντρα στον Λεβαδειακό. Σκοπός του Βεζυρτζή είναι να βρει και έναν ακόμη συνεργάτη που θα έχει ρόλο γενικού αρχηγού, θα κάθεται στον πάγκο και θα συνεργάζεται μαζί του.

Σκληραίνει η στάση απέναντι στους διαιτητές

Σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει σε άλλες περιόδους της εποχής Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει φέτος πολύ χαμηλούς τόνους στο θέμα της διαιτησίας, ασχέτως αν είχε αφορμές να το κάνει.΄Με την έλευση Βεζυρτζή, μάλλον, θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγή στάσης και μία όξυνση της δημόσιας κριτικής απέναντι σε όσους κάνουν σοβαρά λάθη σε ματς του ΠΑΟΚ.

Πορεύεται μόνος του

Στον Σαββίδη είχε ασκηθεί πολύ έντονη κριτική για το γεγονός ότι εμφανιζόταν κατά καιρούς πολύ κοντά στον Αλαφούζο (κυρίως για την σχέση με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού γινόταν η κριτική) και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Υπήρξαν και γεγονότα που πρόσφεραν σοβαρά παραδείγματα για να στηριχθεί αυτή η όποψη (όπως, ότι το 2014 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε υποστηρίξει την ΕΠΟ-εμφανίζοντας ως υπερασπιστικά ατού εφημερίδες ερυθρόλευκης απόχρωσης-στην κόντρα της με τον ΠΑΟΚ στο CAS για τους βαθμούς τιμωρίας από το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού που του είχε αφαιρέσει από τα πλέι οφ, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να ευνοηθούν στην μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης.

Ο Βεζυρτζής είναι υπέρμαχος της άποψης ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από... λυκοφιλίες και η τοποθέτησή του στη Λίγκα, προφανώς συνδυάζεται και με μία ανάλογη στάση του ΠΑΟΚ που αισθάνεται ο μόνος "ισχυρός" να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Τα γκρίζα σημεία

Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένα σημεία για τα οποία προκύπτουν ερωτηματικά μετά την τοποθέτηση του Νίκου Βεζυρτζή. Χαρακτηριστικόείναι το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ιακωβο Αγγελίδη και ποιος θα είναι ο ρόλος του από εδώ και στο εξής. Θα παραμείνει πρόεδρος; Κι αν ναι, με ποιες αρμοδιότητες.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με το αν ο Βεζυρτζής θα έχει λόγο στις μεταγραφικές επιλογές του Φρανκ Αρνεσεν,με ποιον τρόπο και σε ποιον βαθμό. Αν μείνει μόνο στο επίπεδο συμβουλής ή έκφρασης γνώμης στον Σαββίδη, τότε δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, αφού τα πάντα θα κρίνονται από τις συζητήσεις του αθλητικού διευθυντή της ομάδας με τον μεγαλομέτοχο. Αν όμως δοθούν στον Βεζυρτζή αυξημένες αρμοδιότητες και στον συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να δούμε πώς αλλάζει ο ρόλος του Άρνεσεν.

Για όλα αυτά αναμένεται να πάρουμε απαντήσεις από τις 21 Δεκέμβρη και μετά όταν θα υπάρχει πλέον διαμορφωμένο το ολοκληρωμένο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ