ΠΑΟΚ

Στο Μόναχο ο ΠΑΟΚ είχε ραγίσει καρδιές

Στο Μόναχο ο ΠΑΟΚ είχε ραγίσει καρδιές

Συμπληρώνονται 34 χρόνια από την συγκλονιστική βραδιά που ο ΠΑΟΚ έκανε όλη την φίλαθλη Ελλάδα να δακρύσει με το επικό, αλλά τόσο άτυχο παιχνίδι του κόντρα στην Μπάγερν. (VIDEO)

Υπάρχουν μεγαλειώδεις προκρίσεις, υπάρχουν όμως και αποκλεισμοί που συγκλονίζουν. Όπως αυτός που βίωσε ο ΠΑΟΚ 34 χρόνια πριν στο Μόναχο. Τότε που στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου UEFA κλήθηκε να υπερασπιστεί το 0-0 κόντρα στην σπουδαία Μπάγερν και λύγισε στα πέναλτι μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία.

Ήταν η βραδιά που ο Ούλι Χένες είχε αναγκαστεί να ομολογήσει: "Απέναντί μας βρήκαμε 11 κομπιούτερ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ".

Ο ΠΑΟΚ του Ούγγρου Παλ Τσερνάι (τα προηγούμενα πέντε χρόνια προπονητή της Μπάγερν) πήγε κόντρα σε όλους. Στην Μπάγερν, στον εχθρικό Άγγλο διαιτητή, Άλαν Ρόμπινσον που έδωσε δυο φορές επανάληψη σε ισάριθμες αποκρούσεις του Φορτούλα στο πέναλτι του Αουνγκεντάλερ!

Κυρίως απέναντι στον μεγάλο Ζαν Μαρί Πφαφ που απέκρουσε το πέναλτι του Γιάννη Δαμανάκη στο 4-3 υπέρ του ΠΑΟΚ, λίγο αργότερα του αμούστακου τότε Κώστα Μαλιούφα και στη συνέχεια σκόραρε χαρίζοντας την πρόκριση στην γερμανική ομάδα.

Παρότι αποκλείστηκε ο Δικέφαλος κέρδισε τον σεβασμό όλης της Ευρώπης. Η σειρά των πέναλτι: 0-1: Κωστίκος, 1-1:Αουνγκεντάλερ (ο Φορτούλα απέκρουσε δύο φορές, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη. Ο Γερμανός σκόραρε την τρίτη φορά), 1-2: Δημόπουλος, 1-2: Χένες (απέκρουσε ο Φορτούλα), 1-3: Σκαρτάδος, 2-3: Κράους, 2-4: Βασιλάκος (με τη δεύτερη προσπάθεια. Στο πρώτο σουτ απέκρουσε ο Πφαφ, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη), 3-4: Ναχτβάι, 3-4: Δαμανάκης (απέκρουσε ο Πφαφ ενώ ο αν είχε σκοράρει ο ΠΑΟΚ θα είχε προκριθεί), 4-4: Λέρμπι, 4-5: Αλαβάντας (με τη δεύτερη προσπάθεια. Το πρώτο σουτ κατέληξε άουτ, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη), 5-5: Ντε Χάγκε, 5-6: Αλεξανδρίδης, 6-6: Ντιρμπέργκερ, 6-7: Ψαρράς, 7-7: Μ. Ρουμενίγκε, 7-8: Μπανιώτης, 8-8: Πφλίγκλερ, 8-8: Μαλιούφας (απέκρουσε ο Πφαφ), 9-8: Πφαφ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ