ΠΑΟΚ

Στανόγεβιτς: "Θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι"

EUROPA LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÁÏÊ (MOTION TEAM)
Στανόγεβιτς, Μάτος MOTIONTEAM

Πειστική εμφάνιση ζητά από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ενόψει της ρεβάνς με την Ολίμπικ την Πέμπτη (3/8, 21.00). Λέο Μάτος: "Δεν υπάρχουν λόγοι για ανησυχία"

Δεν άρεσε και στον προπονητή του ΠΑΟΚ η εμφάνιση της ομάδας του στον αγώνα με την Ολίμπικ στο Κίεβο, γι’ αυτό και ο στόχος του είναι να παρουσιάσει έναν πολύ πιο ενεργητικό ΠΑΟΚ αύριο (3/8, 21.00, Cosmote TV 1) στην Τούμπα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης (2/8).

Για το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα προσεγγίσει τα επίπεδα ποδοσφαίρου που θέλει αύριο και τη διάταξη που θα επιλέξει:

"Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στο Κίεβο. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση όλων και όχι μόνο του προπονητή. Θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι αύριο, είχαμε μία ακόμη εβδομάδα προπονήσεων, μία εβδομάδα να προσαρμοστούμε σ’ αυτό που θέλουμε. Θα δούμε πόσο καλύτεροι θα είμαστε. Όσον αφορά στην διάταξη, για να μην αναλύουμε συνεχώς αυτό το θέμα, με τους παίκτες που διαθέτουμε είναι καλύτερο για μας το σύστημα που έχουμε τώρα (σ.σ. 4-2-3-1). Θα επιλέγω πάντα αυτό που είναι καλύτερο και κάνει τους παίκτες να αισθάνονται καλύτερα".

Για το που έριξε το βάρος στην προετοιμασία του δεύτερου αγώνα:

"Θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες να είναι 200% πιο ενεργητικοί. Θα κάνουμε μερικές μικρές αλλαγές και νομίζω αυτές μπορούν να μας δώσουν τα στοιχεία που θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς".

Για το αν αισθάνεται την ανησυχία για την ομάδα του και αν εκτιμά ότι μία πειστική εμφάνιση είναι απαραίτητη:

"Είναι πολύ σημαντικό οι οπαδοί να αισθάνονται ασφάλεια με τις εμφανίσεις της ομάδας. Είναι όμως σημαντικό και για μας να γίνει αυτό. Νιώθω την ανάγκη να δείξω το επίπεδο που θέλω να φτάσει η ομάδα. Τη θέλω πολύ πιο ενεργητική σε σχέση με το πρώτο ματς και αυτή η ενέργεια πρέπει να περάσει σε όλους μέσα στο γήπεδο".

EUROPA LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÁÏÊ (MOTION TEAM)
Στανόγεβιτς MOTIONTEAM

Για το αν αισθάνεται ότι η φιλοσοφία του έχει περάσει μέσα στην ομάδα:

"Λογικό να υπάρχουν παίκτες που είναι ικανοποιημένοι και άλλοι όχι και τόσο ικανοποιημένοι από το πώς δουλεύουμε. Χρειαζόμαστε χρόνο, να προσαρμοστούμε και εγώ σ’ τα δεδομένα των παικτών και οι παίκτες στα δικά μου. Στο πρώτο ματς δεν ήταν καλή η απόδοσή μας. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το επίπεδο επικοινωνίας με τους παίκτες είναι καλό. Χρειάζεται χρόνος να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο".

Για το αν θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος τις αλλαγές για τις οποίες είχε μιλήσει στο πρώτο ματς ή και περισσότερες:

"Αύριο θα υπάρχει τουλάχιστον μία αλλαγή, δεν θα μιλήσω όμως για την ενδεκάδα".

Για τον τραυματισμό του Λεβέκ:

"Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε από τους γιατρούς δεν είναι κάτι σοβαρό. Όλη την εβδομάδα είχε δουλέψει κανονικά, λίγο πριν το παιχνίδι είπε ότι δεν αισθάνεται 100% έτοιμος. Δεν είναι κάτι που θα τον κρατήσει εκτός για μεγάλο διάστημα. Το καλό είναι δεν είναι μυικό, προήλθε από ένα χτύπημα. Και είναι καλό που δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών".

Για το αν έχει πίεση και πώς τη διαχειρίζεται:

"Έχω μάθει να ζω με την πίεση. Κανείς δεν μπορεί να βάλει την πίεση που βάζω εγώ στον εαυτό μου. Έχω συμμετάσχει σε ματς με πίεση πολύ μεγάλη και τη διαχειρίστηκα. Αυτό που με πιέζει είναι να δείξουμε την ενέργεια που πρέπει να δείξουνε οι παίκτες στο γήπεδο. Όλα τα άλλα είναι δική μου ευθύνη. Ανυπομονώ να δείξω την εικόνα της ομάδας, να αλλάξουμε την εικόνα που είχε ο κόσμος από το πρώτο παιχνίδι".

ΜΑΤΟΣ: "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ"

Ο Λέο Μάτος εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ολίμπικ και τόνισε την ανάγκη να συνδυάσει η ομάδα του την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League με καλό ποδόσφαιρο. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη δουλειά που κάνει ο Στανόγεβιτς, ενώ τόνισε ότι με πέντε-έξι συμπαίκτες του μπορεί να είναι ένας από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ στη σεζόν.

Για τις δηλώσεις παικτών της Ολίμπικ που δείχνουν μεγάλη πίστη στην πρόκριση:

"Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι, γι’ αυτό και κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Είναι λογικό να πιστεύουν στην πρόκριση μετά την εμφάνιση που κάναμε στο πρώτο ματς. Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα εμείς, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στους ομίλους και πρέπει να φτάσουμε εκεί. Σέβομαι την ομάδα της Ολίμπικ, την ξέρω ως αντίπαλο, αλλά ως εκεί".

Για το αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να πετύχει την πρόκριση με εμφατικό τρόπο:

"Φυσικά πρέπει να το κάνουμε με εμφατικό τρόπο. Δεν αρκεί μόνο η πρόκριση. Θέλουμε να βγούμε στο γήπεδο και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να δείξουμε ποιοι είμαστε. Δεν αρκεί να πούμε «δόξα τον Θεό, 0-0 και πάμε παρακάτω». Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο να διασκεδάσουμε τον κόσμο, όπως έχουμε συνηθίσει σε παλιότερα ματς".

EUROPA LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÁÏÊ (MOTION TEAM)
Μάτος MOTIONTEAM

Για τον ρόλο του ηγέτη που έχει στην ομάδα και του τον αποδίδουν και οι άνθρωποι της Ολίμπικ:

"Είμαι ένας από τους ηγέτες, αλλά όχι μόνο εγώ. Υπάρχουν άλλοι πέντε-έξι παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να γίνουν ηγέτες, να σηκώσουμε μαζί το βάρος της ευθύνης. Θέλω να δείξω την αξία μου, να βοηθώ την ομάδα να κερδίζει πόντους. .Όσο για τα παιχνίδια με την Ολίμπικ, στο Κίεβο ήταν το πρώτο ματς στη σεζόν, δεν υπάρχουν λόγοι για ανησυχία. Δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και καλό προπονητή, διαθέτουμε την εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε και θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".

Για το αν είναι πρόβλημα το «πρέπει να προκριθούμε» και αν τον αιφνιδίασε κάτι από την Ολίμπικ:

"Παίζουν πρώτη φορά στο Europa League και δεν έχουν πίεση. Εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στην διοργάνωση. Θα αγωνιστούμε στην έδρα μας και αυτό θα μας δώσει παραπάνω δύναμη. Η Ολίμπικ παίζει αμυντικά με αντεπιθέσεις, έχουμε συνηθίσει στο παιχνίδι τους και ξέρουμε πώς θα παίξουν αύριο. Άλλο ένα θέμα είναι ότι η Ολίμπικ είχε παίξει δύο αγωνιστικές στην Ουκρανικά ήταν λίγο πιο δυνατή στο πρώτο παιχνίδι. Για μας ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Δε υπάρχει λόγος για ανησυχία. Εμείς θα δείξουμε τη θέληση για την πρόκριση και θα βάλουμε τα δυνατά μας".

Για το αν έχουνε συνηθίσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στα πλάνα του νεόυ προπονητή:

"Δουλεύουμε εδώ και 1,5 μήνα με αυτό τον προπονητή. Ένας έξυπνος παίκτης, από την πρώτη εβδομάδα καταλαβαίνει τι θέλει. Είναι προπονητής με εμπειρία, ήταν πρωταθλητής με άλλες ομάδες. Λέει ό,τι λέει ξεκάθαρα και το καταλαβαίνουμε αμέσως. Μας τα εξηγεί με απλούς τρόπους. Κάθε μήνα θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι Μας αρέσει που οι προπονήσεις που έχουν πολλή μπάλα".

Έπιασαν τα 7.600 τα διαρκείας

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δείχνει θερμή ανταπόκριση στην εξασφάλιση διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Σήμερα Τετάρτη (2/8) διατέθηκαν 750 κάρτες, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στις 7.600. Απομένουν τρεις ακόμη μέρες για την ολοκλήρωση της περιόδου των ανανεώσεων στις 5/8.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ