ΠΑΟΚ

Στα 80.000.000 ευρώ η επένδυση Σαββίδη

Στα 80.000.000 ευρώ η επένδυση Σαββίδη
INTIME SPORTS

Πόσα επιπλέον χρήματα είναι διατεθειμένος να βάλει ο Ιβάν Σαββίδης μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που προκηρύσσεται την Δευτέρα.

Ο Γιώργος Σαββίδης, ο πρωτότοκος γιος του Ιβάν Σαββίδη, με μήνυμα στο instagram προανήγγειλε την άφιξή του στην Τούμπα το μεσημέρι, προκειμένου να δει από τη σουίτα της οικογένειας την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Το αν θα είναι παρών ή όχι και ο πατέρας του και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ή θα ταξιδέψει απευθείας στη Γερμανία για το ματς με τη Ντόρτμουντ θα ξεκαθαριστεί σήμερα, το σίγουρο είναι ότι σήμερα θα αφιερώσει αρκετές ώρες για τον ΠΑΟΚ.

Τόσο για την παρακολούθηση του αγώνα πρωταθλήματος, όσο και για την ετήσια Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας στα γραφεία της Τούμπας.

Ο Σαββίδης έχει στα χέρια του την έκθεση των συνεργατών του για τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (και δεν αναφερόμαστε στις μεταγραφές που είναι ξεχωριστή υπόθεση) και μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιο ύψος θα φτάνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και αναλύονται από καλά πληροφορημένα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η αύξηση θα είναι σίγουρα πάνω από 12 εκ. ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15. Αυτό σημαίνει ότι θα προστεθεί ένα σημαντικό ποσό στα περίπου 65 εκ. ευρώ που έχει βάλει από το καλοκαίρι του 2012 που ανέλαβε την εταιρία ο Σαββίδης και η συνολική επένδυσή του θα φτάσει τα 80 εκ. ευρώ στα 3,5 χρόνια παρουσίας του. Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο νούμερο, που επιβεβαιώνει και το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ ο ομογενής επιχειρηματίας.

Και ο Βεζυρτζής στη διοίκηση

Εξάλλου, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπάρχει και η αντικατάσταση παραιτηθέντος συμβούλου. Πρόκειται ουσιαστικά για την αντικατάσταση του Ηαλία Γεροντίδη (παραμένει υπεύθυνος ασφαλείας) από τον Νίκο Βεζυρτζή που θα έρθει να προστεθεί στα υπόλοιπα μέλη τα οποία είναι τα εξής: Ιάκωβος Αγγελίδης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής είχε αντικαταστήσει τον Ζήση Βρύζα), Μαρία Γκοντσάρεβα και Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Φυσικά, οι μεγάλες διοικητικές αλλαγές στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προκύψουν στις 21 Δεκέμβρη όταν και θα διεξαχθεί νέα, έκτακτη, γενική συνέλευση με θέμα την διεύρυνση του δ.σ. Εκεί θα φανεί κατά πόσο θα προχωρήσει η σκέψη ο Νίκος Βεζυρτζής να πάρει θέση προέδρου και ο Ιάκωβος Αγγελίδης να διατηρήσει μόνο αυτή του διευθύνοντα.

Όπως και να έχει, ο Νίκος Βεζυρτζής, με τεράστια παραγοντική εμπειρία σε ΠΑΕ και ΚΑΕ (κυρίως) θα έχει άκρως ενεργό ρόλο στην ΠΑΕ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ