Σαββίδης: "Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;"

Σαββίδης

Σαββίδης: "Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;"

Δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, που κατήγγειλε αδιαφάνεια στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ, ενώ ρωτήθηκε για το πώς θα συνδιοικήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο MEGA.

Το παρών στα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης και στις δηλώσεις του έμοιαζε φανερά εκνευρισμένος για την τροπή που πήρε ο ο διαγωνισμός για τον ΔΟΛ, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος μέσω της Dimera.

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ άφησε αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες και υποστήριξε ότι υπήρξε πρόβλημα σχετικά με το γεγονός ότι τα χρήματα της εγγυητικής προέρχονταν από την Κύπρο.

"Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;", τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε ακόμη πιο επιθετικός: "Πρώτα χτυπάω τις πόρτες για να μου ανοίξουν, μετά κλοτσάω"...

Ο κ. Σαββίδης, σε ερωτήσεις για το ΔΟΛ, έκανε λόγο για πρόθεση «πολιτικοποίησης» της διαδικασίας από κάποιους, ενώ κατήγγειλε ότι η εταιρεία που διενεργεί τον διαγωνισμό "δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια" και την "απόλυτη μυστικότητα".

Έβαλε και κατά του όρου του διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση εγγυητικής επιστολής μόνο από ελληνικές τράπεζες και την πρόβλεψη εκφοράς γνώμης από τη δεκαπενταμελή επιτροπή για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης και τόνισε: "Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά που έρχονται από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Είναι μια τρέλα. Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε αυτή την τρέλα".   

Ο Ιβάν Σαββίδης ρωτήθηκε και για τον τρόπο που θα συνδιοικήσει το Mega με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (μεσω του ΔΟΛ κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του σταθμού) και αρκέστηκε στο να αποκαλύψει πως θα βάλει 25 εκ. ευρώ στο κανάλι, δίνοντας 8 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού.

"Εγώ έχω 20% του MEGA και θα προστατεύω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Και σαν μέτοχος της εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της εταιρείας", είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:"Για να μπορέσεις να διαχειριστείς την εταιρεία πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Και θέλω να δω πάρα πολύ, ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών προς τις κρατικές τράπεζες. Και εάν θα τις διαγράψουν, θα απαιτήσω άμεσα, η ευρωπαϊκή κοινωνία να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους παλιννοστούντες δεν πληρώνουν συντάξεις, ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές.

Ο όμιλος, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μου, είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το MEGA. Είναι ενενήντα οκτώ εκατομμύρια στις τράπεζες και άλλα εκατό εκατομμύρια σε άλλους δανειστές. Όποιοι έχουν αμφιβολία, ας μου δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω", είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:"Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω το πρώτο ποσό, είναι 25 εκατομμύρια, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος όρος. Από αυτά τα 25 εκατ. τα 8 εκατ. πρέπει να πάνε στην καταβολή των χρεών στους εργαζόμενους, ένα μέρος των χρημάτων πρέπει να πάει για να ξεκινήσει τη δουλειά το κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να πάνε στην τράπεζα, έτσι ώστε να μειωθεί ένα μέρος του βάρους των χρεών.

Και έτσι, ώστε το MEGA, το οποίο τώρα πεθαίνει και ταυτόχρονα πληρώνει 9% για την εξυπηρέτηση των δανείων. Αν θα πάτε σε οποιοδήποτε τράπεζα θα πάρετε με 4% και 5% δάνειο, πώς μπορεί το MEGA να πληρώσει 9%; Δεν μπορεί. Και υπάρχει μόνο μία λύση, με γρήγορους ρυθμούς, να μειώσουμε το βάρος".Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στα οικονομικά του καναλιού. «Το ΜEGA δεν κοστίζει τίποτε, εγώ έχω ξεκάθαρη άποψη επιχειρηματική» είπε ο κ. Σαββίδης και συνέχισε: «Οποιαδήποτε εταιρεία κοστίζει τόσο, όσο χρωστάει. Το MEGA έχει σήμερα διακόσια εκατομμύρια χρέη, και αυτά τα χρέη πρέπει να σκεφτούμε και όχι να σκεφτόμαστε το τι πρέπει να πληρώσουμε στους μετόχους, οι οποίοι έχουν οδηγήσει το ΜΕΓΚΑ στη χρεωκοπία. Το ίδιο έλεγα όταν πήγαινα στον ΠΑΟΚ. Εάν μέτοχοι της εταιρείας έχουν οδηγήσει την εταιρεία σε χρεοκοπία, η αξία των μετοχών τους είναι μηδέν. Η σχέση τους με την πολιτεία είναι δική τους υπόθεση» τόνισε ο κ. Σαββίδης και αναφερόμενος στα χρέη προς τους εργαζόμενους, σχολίασε: «Ποια είναι η κύρια αξία του καναλιού. Είναι άνθρωποι στους οποίους δεν πληρώνουν λεφτά. Εγώ πρότεινα να μην πληρώσουμε λεφτά στους μετόχους, να πληρώσουμε οφειλές στους υπαλλήλους, στο κράτους, χρωστάμε φόρους στις τράπεζες, γι' αυτό έχω κάνει προκαταρκτική πρόταση».«Θέλω να πω τώρα επίσημα, επειδή έχουν αποφασίσει να πολιτικοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, εγώ αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο εκνευρίζει ο Σαββίδης, εγώ είμαι ένας από σας…. με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα, με την ίδια αγάπη σ' αυτό το λαό, αλλά με τη δικιά μου αντίληψη για τα πράγματα και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να πληρώσουμε στους ανθρώπους τους μισθούς και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να μειώσουμε το βάρος των χρεών».Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους λόγους του ενδιαφέροντος του για το MEΓKA, λέγοντας ότι θέλει να τον ξυπνάει όπως η μητέρα του, σε ποντιακή διάλεκτο : «Ψυ ή' μ΄ σήκω πολλά μη κοιμάσαι» είπε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε: «Και εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες. Ο καθένας βγάζει, κερδίζει χρήματα για τους δικούς του στόχους. Κι εγώ έχω τους δικούς μου στόχους».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24