ΠΑΟΚ

Σαββίδης σε Μαρινάκη: "Βγείτε σε 3 λεπτά ή φύγετε..."

Σαββίδης σε Μαρινάκη: "Βγείτε σε 3 λεπτά ή φύγετε..."

Οι απολαυστικές ατάκες του Ιβάν Σαββίδη στους ομογενείς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη για Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Παναθηναϊκό και τα ψάρια στην Τούμπα.

Κατάφερε να κλέψει την παράσταση με τις ατάκες του στη διάρκεια της συζήτησής του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Και ένα σημαντικό κομμάτι όσων είπε αφιερώθηκε σε σχόλια του για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και λιγότερο τον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε για την ΑΕΚ. Ότι έχει περισσότερες αποβολές υπέρ της από τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας... "σκεφτόμουν να μιλήσω στον Μελισσανίδη και να του πω: "κάνετε ανταγωνισμό με τον Μαρινάκη;".

Στις επίμονες παρατηρήσεις του κόσμου για τη διαιτησία και για εύνοια του Ολυμπιακού, ο Σαββίδης είπε: "Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτούς".

Μάλιστα, κάποια στιγμή, τόνισε: "Θα μου ήταν εύκολο να πάω στο σπίτι ενός διαιτητή και να του πω τι να σφυρίξει, αλλά αυτό δεν θα ήταν ΠΑΟΚ...".

Σε άλλη απόστροφο των λεγομένων του είπε: "εμείς δεν θα λερώσουμε τα χέρια μας...".

Θυμήθηκε τον ημιτελικό με τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Ιβάν Σαββίδης θυμήθηκε ακόμη το τι συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον επεισοδιακό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου πριν δύο χρόνια στην Τούμπα, όταν το ματς δεν άρχιζε λόγω των ψαριών που είχε ρίξει οπαδός στον πάγκο των "ερυθρολεύκων".

"Πήρα τηλέφωνο τον Μαρινάκη και του είπα "αν δεν βγει η ομάδα σου σε τρία λεπτά, παρ' την να φύγει".

Η πλάκα με τον πρόεδρο του συνδέσμου του Παναθηναϊκού

Δεν είπε πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο. Το πιο... ωραίο ήταν η πλάκα που έκανε με τον πρόεδρο του συνδέσμου οπαδών του Παναθηναϊκού που του πήγε δώρα και ο Σαββίδης, αφού τον ευχαρίστησε, για να τον πειράξει του είπε αν θα ήθελε ο Παναθηναϊκός να συνεργαστεί με τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ...

Πρόταση για τουρνουά και ακαδημίες στις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης για την παραμονή του Ιβάν Σαββίδη στις ΗΠΑ αναφέρει: "Καλημέρα και καλησπέρα στους ΠΑΟΚτσήδες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Θα θέλαμε –και επίσημα από αυτή την σελίδα- να σας δώσουμε μια γεύση από την επίσκεψη του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στην πόλη μας και στον σύνδεσμό μας.

Πρώτα από όλα όμως να ευχαριστήσουμε:

Τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» για την άριστη –επαναλαμβάνω άριστη- συνεργασία κατά την διάρκεια αυτής της τριήμερης επίσκεψης του κύριου Σαββίδη στην Αμερική. Με σεβασμό σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα οι Κομνηνοί έκαναν καταπληκτική δουλειά και μέσω τέλειου συντονισμού ο κύριος Σαββίδης κατάφερε και έδωσε τεράστια προσοχή στην οικογένεια του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. Να ευχαριστήσουμε επίσης τα αδέρφια μας τους Πόντιους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δημήτρη Μολοχίδη που μας ανάγγειλε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας ότι το Ποντιακό Σπίτι στην Αστόρια θα είναι στην διάθεση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του. Ζεστός αυτός ο χώρος και δεν μιλάω για την θέρμανση.

Ο άνθρωπος όμως που «ίδρωσε την φανέλα» ήταν ο Τριαντάφυλλος Κελεμκερίδης, χωρίς αυτόν πολλά μπορούσαν να στραβώσουν και δεν στράβωσε τίποτε. Τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ κύριο Ιβάν Σαββίδη και όλους τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι μας διάθεσαν άφθονο χρόνο -και χώρεσαν τον ΠΑΟΚ μέσα σε κάθε μια απο τις 3 1/2 μέρες επίσκεψης!- από το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά τους. Αλλά για τον μεγαλομέτοχο θα πούμε και άλλα παρακάτω.

Τους φίλους του Συνδέσμου ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης, τους βετεράνους αλλά και τα νέα μέλη, τους ανθρώπους που ζουν στην Αμερική εδώ και δεκαετίες αλλά και αυτούς που μας ήρθαν από την Ελλάδα πριν λίγους μήνες η πρίν λίγες μέρες. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια αγκαλιά και τους χωράει όλους. Και όσοι ετοιμάζεστε να έρθετε στο μέλλον είμαστε εδώ. Θα σας υποδεχτούμε, εδώ δεν έχετε μόνο φίλους, έχετε αδελφούς. Και τώρα στην ουσία. Θα ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό από τα πιστεύω μας, μας εκφράζει απόλυτα και δεν αλλάζει στον χρόνο.

1) Για να παραφράσουμε τον Kennedy μια που ζούμε και στην Αμερική:

Μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον ΠΑΟΚ. Ο δικός μας σύνδεσμος τρέφεται από μεγάλες δόσεις αυθεντικής αγάπης για τον ΠΑΟΚ και ότι εκπροσωπεύει το όνομα του ΠΑΟΚ (η γέννησή του στην Κωνσταντινούπολη, ο ξεριζωμός, η Θεσσαλονίκη, το ποντιακό στοιχείο, ο Πύργος ο Λευκός, η Μακεδονία η ιστορική του πορεία με λίγα λόγια μέσα στον χρόνο). Εμείς δεν χρειαζόμαστε χάρες, δεν προτείνουμε παίχτες, δεν ζητάμε βόλεμα, δεν δημοσιεύουμε άρθρα επί πληρωμής, είμαστε μακρυά απο το κέντρο και δεν πάμε στην Τούμπα κάθε Κυριακή. Αλλά αγαπάμε τον ΠΑΟΚ – το όνομα του ΠΑΟΚ- με ακόμη πιο σύνθετο τροπο, με μια υπέρμετρη δόση υστέρησης, λησμονιάς και ενοχής (λόγο της απουσίας μας από την πατρίδα). Θέλουμε να είμαστε μαζί με τα αδέρφια μας εκεί στο γήπεδο κάθε Κυριακή αλλά δε μπορούμε και ζηλεύουμε. Το κασκόλ και τα σύμβολα του ΠΑΟΚ όμως τα έχουμε πάντα μαζί μας, στα παιχνίδια του μπέιζμπολ, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, του μπάσκετ: όταν μας ρωτάνε ποια ομάδα είναι αυτή, αρχίζουμε την κατήχηση: «Αυτός είναι ο δικέφαλος, αετός, σύμβολο του Βυζαντίου» κτλ κτλ, τρεις ώρες αργότερα κερνάμε μπύρες και έχουμε φτιάξει έναν καινούριο φιλλέληνα αλλά με ασπρόμαυρα συναισθήματα Στην ξενιτιά είμαστε όλοι ιεραπόστολοι.

2) Εμείς νοιαζόμαστε για το δυνάμωμα του ΠΑΟΚ, σαν ομάδα, σαν εταιρεία, σαν όνομα. Μας ενδιαφέρει π.χ. να τον απολαύσουμε από κοντά σε ένα τουρνουά στις ΗΠΑ, με άλλες ευρωπαικές ομάδες, κάποιο καλοκαίρι. Οι ομάδες βγάζουν αρκετά χρήματα από αυτό (δεν βάζουν). Στο παρελθόν ήρθε και ο Ολυμπιακός αλλά και ο Παναθηναικός. Εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε τα αμερικάνικα γήπεδα Τούμπα. Το όνομα του ΠΑΟΚ θα ψηλώσει ακόμη περισσότερο. Ο αετός του θα τεντώσει τα κεφάλια του από περηφάνια. Ο κύριος Σαββίδης μας είπε ότι δεν του είχε περάσει ποτέ απο το μυαλό αλλά αφού του το αναφέραμε ως πρόταση είπε πως θα το κοιτάξει, τον πιστεύουμε!

Μας ενδιαφέρει να γίνουν ακαδημίες, έστω και εποχιακές, δεν ζητάμε χρηματοδοτήσεις, εμείς θα πληρώνουμε τις συνδρομές, τα ελληνόπουλα θέλουμε να φέρνουμε και ο ΠΑΟΚ απλά να ρίχνει μια ματιά, το ποδόσφαιρο στην Αμερική εξελίσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έμπειροι άνθρωποι υπάρχουν εδώ. Συντονισμό ζητήσαμε. Θα το μελετήσει και αυτό ο κύριος Σαββίδης. Προσέξτε δεν ζητήσαμε να μας βοήθησει ο ΠΑΟΚ, προτείναμε πως να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Έχει διαφορά.

Αυτές οι τρεις μέρες που ζήσαμε μαζί του ως φίλοι του ΠΑΟΚ στην Νέα Υόρκη θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας. Τον υποδεχθήκαμε στο αεροδρόμιο, παρακολουθήσαμε μαζί του τον αγώνα με τον Αστέρα, μας τίμησε με την παρουσία του στο κόψιμο της βασιλόπιτας και μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε ένα ειλικρινή διάλογο μαζί του. Ζητήσαμε πολύ λίγα και μας έδωσε πάρα πολλά.Η συζήτηση ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους.

Θα είμασταν υπερευχαριστημένοι έαν μας έδινε μισή ώρα από τον χρόνο του, μας έδωσε πάνω από δύο. Ήταν χορταστικός, ευδιάθετος, έδωσε κατάθεση ψυχής. Εδώ έκανε μόνο φίλους. Αναρωτιέται κανείς τι περισσότερα μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος για τον ΠΑΟΚ εάν αισθανθεί μόνο φίλους δίπλα του. Εάν δεχθεί μόνο καλοπροαίρετες συμβουλές, όχι γαντζωμένες στο προσωπικό συμφέρον. Αυτά που είπε θα μπορούσαν να δημιουργούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων για μήνες. Κάποιες ιστοσελίδες ήδη άρχισαν τις ανακρίβειες, τις παραποιήσεις, καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να βγάλουν κανένα φράγκο απο τις διαφημίσεις. Εμείς όμως θα ανεβάσουμε όλη την συνέντευξη στην σελίδα μας για να διαπιστώσετε από μόνοι σας τι είπε , γιατί τα είπε, τι εννοούσε. Οπότε μην δίνετε και πολύ σημασία σε βαρύγδουπους τίτλους που προσπαθούν να σοκάρουν όπως «Θα κλείσει την Τούμπα» κτλ. Το θέμα της Τούμπας ήταν απλά η πρώτη ερώτηση που του κάναμε (απο τις 5-6 που ετοιμάσαμε) και αναπτύχθηκε πάνω σε αυτήν δίνοντας μας όλο το ιστορικό, τους ενδοιασμούς του, τις παγίδες, την περιγραφή της ηλιθιοποίησης του ελληνικού κράτους, και αυτών των κυρίων που βαφτίζονται παοκτσήδες ανα πάσα στιγμή -στην βρύση του σπιτιού τους- για να βγάλουν χρήματα στο όνομα του ΠΑΟΚ.

Υπομονή, θα τα ανεβάσουμε όλα εδώ, και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας! Προστατέψτε και στηρίξτε αυτόν τον άνθρωπο, απομονώστε τους ανεγκέφαλους, ο κύριος Σαββίδης είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Κύριε Σαββίδη, σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά (όποτε ευκαιρήσετε!). Με τον τρόπο, την συμπεριφορά και το πάθος σας μας κάνατε ακόμη περισσσότερο Παοκτσήδες κάτι που δεν πιστεύαμε ποτέ πως είναι δυνατόν!

Κώστας Ευκαρπίδης

Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης

Εγκρίθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης:

Ανατολή Μάστορα

Ολυμπία Ιγνατιάδης

Αλέξανδρος Βλάχος,

Κώστας Ευκαρπίδης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ