ΠΑΟΚ

"Καρφιά" Σαββίδη: "Οι συναγωνιστές δεν με ακολούθησαν"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στην ΕΡΤ και, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, καταφέρθηκε εναντίον των συναγωνιστών του, υποστηρίζοντας πως δεν τον ακολούθησαν.

"Χείμαρρος" ήταν ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που βρήκε νικητή τον "Δικέφαλο" με 2-0.

Ο ισχυρός άνδρας του "Δικεφάλου", αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, εξαπέλυσε τα βέλη του προς τη "Συμμαχία", τονίζοντας πως δεν τον στήριξαν όταν πήρε την απόφαση να μην κατέβει στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τους "ερυθρολεύκους" κατά τη περσινή σεζόν.

Παράλληλα, απ' το στόχαστρο του κ. Σαββίδη δεν ξέφυγε κι η διαιτησία, ενώ υποστήριξε πως στηρίζει τον Βαγγέλη Γραμμένο για την προεδρία της ΕΠΟ. Τέλος, ερωτήθηκε για τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, τονίζοντας πως σέβεται την ηλικία του, αλλά και το γεγονός πως αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Το γήπεδο ήταν γεμάτο κι εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος και καμάρωνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές μας. Ανέδειξαν όλες τις ελπίδες που είχαμε ως φίλαθλοι. Έδειξαν χαρακτήρα και μετέτρεψαν τον αγώνα σ' ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Ένα συνηθισμένο παιχνίδι, με μία συνηθισμένη ομάδα και δεν χρειαζόταν ούτε πανικός ούτε τίποτα. Και σήμερα μπορούμε να πούμε πως πραγματικά συνειδητοποιούμε ότι αν αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τους στόχους μας, μπορούμε να τους πετυχαίνουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας.

Ήταν σημαντικό το σκορ να μην είναι μόνο 1-0. Για να δείξουμε ανωτερότητα. Και στο Καραϊσκάκη κερδίσαμε. Εκεί οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Δείξαμε ότι αν υπάρχει μία νορμάλ διαιτησία μπορούμε να αγωνιστούμε αξιόλογα. Αυτό που θέλουμε και σ' αυτό που πηγαίνουμε. Θέλω να τους συγχαρώ όλους. Παίξαμε αξιόλογα, πήρε τους βαθμούς και προχωράμε επειδή έχουμε στόχους".

Ο ΠΑΟΚ ήταν μόνος του 90 χρόνια, αλλά και σήμερα είναι μόνος του

Για το αν μπορεί να πάρει το ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και για το -3 λόγω του Κυπέλλου: "Πάντα έχω μία αρχή. Όσο έχουμε θεωρητική δυνατότητα, δεν βγάζουμε αυτό τον στόχο. Είναι ποδόσφαιρο. Πέρσι έπρεπε να το κάνουμε (σ.σ. να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου) . Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε χάνοντας τρεις βαθμούς. Ναι, θυσιάστηκε. Λυπάμαι που οι συναγωνιστές μας δεν μας ακολούθησαν. Έλεγαν πως είμαστε μαζί και θα προχωρήσουμε μαζί. Αλλά όταν είπαμε πως δεν κατεβαίνουμε στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου, αρχίσαμε αυτόματα και την μάχη για την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Είχα μεγάλη έκπληξη που ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του.

Τότε κατάλαβα πως δεν μπορείς να ξαναγράψεις την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ 90 χρόνια ήταν μόνος του και σήμερα είναι μόνος του. Όσοι συνδέουν τον εαυτό τους μ' αυτά τα τέσσερα γράμματα είναι πολύ δυνατοί και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Και στις εκλογές τις ομοσπονδίας θα πάμε μόνοι μας. Μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πιστέψτε με, εγώ δεν θα πήγαινα στο δεύτερο παιχνίδι. Θα στήριζα. Ακόμα κι αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ.

Κι είμαι ευτυχής. Ακόμα κι αν χάσουμε την ευκαιρία του πρωταθλήματος δεν θα λυπηθώ αυτούς τους τρεις βαθμούς. Αυτό που γίνεται αξίζει πάνω από τρεις βαθμούς. Είναι καλό που μέσα στον ΠΑΟΚ το καταλαβαίνουν αυτό. Συναντήθηκα με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ και είναι μαζί μας για να ξεκινήσουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Βεβαίως, αν είμαστε πίσω απ' την πρώτη θέση με δύο-τρεις βαθμούς, δεν θα μετανιώσουμε, αλλά σίγουρα θα λυπηθούμε".

Ο Γραμμένος είναι δικός μας, εμείς θα κερδίσουμε το Κύπελλο

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και την επιλογή του Γραμμένου: "Ο Γραμμένος είναι δικός μας. Εδώ κι ένα χρόνο είχαμε πει πως είτε θα είναι ο Γραμμένος ή είμαστε εκτός παιχνιδιού. Αυτή την στιγμή δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Εγώ έχω μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο".

Για τον στόχο του Κυπέλλου: "Αν δώσει ο Θεός και κερδίσουμε το Κύπελλο, εμείς θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτόν τον στόχο. Είναι καλό πως στην μάχη ρίχτηκαν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά εμείς θα κερδίσουμε. Εγώ δεν γνώριζα πως είχαν περάσει τόσα χρόνια απ' την τελευταία φορά που οι μεγάλες ομάδες βρέθηκαν στα ημιτελικά. Το πιο σημαντικό είναι να μην αρρωστήσει το μυαλό. Να μην υπεραξιολογήσουμε τις δυνατότητες και πολύ ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες. Τότε, η νίκη θα είναι δική μας".

Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη που θα είναι τελετάρχης: "Γι' αυτό θέλω να μιλήσουμε όταν επιστρέψω γιατί δεν ξέρω από τώρα τι συναισθήματα θα μου δημιουργηθούν. Βεβαίως, είναι τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης που με κάλεσαν να είμαι ο τελετάρχης. Κι εγώ πρέπει με αξιοπρέπεια να τιμήσω αυτόν τον σκοπό".

Για τον αν μίλησε με τον Θεοδωρίδη: "Εγώ τον ρώτησα αν είναι όλα καλά, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εγώ σέβομαι την ηλικία του και την αγάπη του στην ομάδα του. Είναι ποδόσφαιρο. Σήμερα έπρεπε κάποιος να στεναχωρηθεί και είμαι πολύ ευτυχισμένος που στεναχωρήθηκαν αυτοί".

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έκανε δηλώσεις και στην κάμερα της "NOVA" όπου ανέφερε τα ίδια πράγματα προσθέτοντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Ενδεχομένως δεν προχώρα τόσο δυναμικά αλλά σε γενικές γραμμές εγώ θεωρώ αλλά και όλη η Ελλάδα το βλέπει, πως αυτή η σεζόν δεν μοιάζει καθόλου με τις προηγούμενες. Αυτό φαίνεται στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι στην πρώτη πεντάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή εμείς ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία.

Ο στόχος μας είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα δημοκρατικές εκλογές στην ΕΠΟ και ειλικρινά πιστεύω πως όσοι θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κυρίου Γραμμένου, αλλά ακόμα και μόνος του να μείνει ο ΠΑΟΚ με τα συμφέροντά του, θα δείξουμε πως ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά είναι μόνος και πορεύεται μόνος".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΟΚ αφεντικό στην Τούμπα, 2-0 τον Ολυμπιακό με Σάχοβ, Πρίγιοβιτς
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ