ΠΑΟΚ

Σάμπο: "Οι Έλληνες στο τιμόνι; Καταστροφή"

Σάμπο: "Οι Έλληνες στο τιμόνι; Καταστροφή"
Σάμπο INTIME SPORTS

Ο Έρικ Σάμπο μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση της "pravda" και εξήγησε τι του προκαλεί ανησυχία στη χώρα μας, ενώ τόνισε πώς δεν νιώθει ότι υπάρχει οικονομική κρίση.

Κεντρικό πρόσωπο και για τα σλοβαβικά μίντια έγινε ο Έρικ Σάμπο με τα τρία γκολ που σημείωσε στα Χανιά στο ματς Κυπέλλου του ΠΑΟΚ. Ο υψηλόσωμος μέσος του Δικεφάλου έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα " sport.pravda.sk" στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα πράγματα που τον τρομάζουν στην Ελλάδα. Αναλυτικά, όσα είπε:

Γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να σκοράρει: "Ήμουν σε νέο περιβάλλον, με νέους συμπαίκτες, άλλο σύστημα από αυτό που είχα συνηθίσει. Είχα ευκαιρίες και σε προηγούμενα ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα, μου έλειψε λίγη τύχη παραπάνω. Όταν πέτυχα το πρώτο γκολ, μου έφυγε η νευρικότητα, η πίεση από το γεγονός ότι δεν τα είχα καταφέρει μέχρι τώρα. Ξαφνικά, όλα έγιναν πιο εύκολα".

Για την εξέλιξη του ματς στα Χανιά: "Ο αντίπαλος σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν πιο ενεργητικοί, εμείς λίγο εκνευρισμένοι καθώς αντιμετωπίζαμε ομάδα δεύτερης κατηγορίας και όλοι περιμέναμε να κερδίσουμε. Όταν ισοφαρίσαμε παίξαμε πιο ήρεμα και ήμασταν καλύτεροι".

Για τα "μπράβο" των συμπαικτών του και του Τούντορ: "Μου έδωσαν συγχαρητήρια από το πρώτο γκολ που πέτυχα. Ο κόουτς ήταν χαρούμενος και με επαίνεσε, χάρηκε για τη νίκη".

Για το αν έκανε το δείπνο στον Μακ: "Το αντίθετο συνέβη. Το βράδυ με κάλεσε σπίτι του και ευχαρίστως αποδέχθηκα την πρόσκληση".

Για τον Ζάιρο που έχει περάσει από την σλοβακική Τρέντσιν και σκόραρε κι αυτός: "Ναι, και πέρα από αυτό έδωσε τις ασίστ σε δύο από τα γκολ μου και μία ακόμη σε ένα άλλο τέρμα που σημειώσαμε. Πραγματικά ξεχώρισε στο ματς".

Για τη δυσκολία στη γλώσσα και το αν αυτό τον φέρνει πιο κοντά στον Ζάιρο που πέρασε τρία χρόνια στη Σλοβακία: "Σέβομαι τον Ζάιρο γιατί προσπαθεί να μου μιλά στα σλοβάκικα. Ωστόσο, μέσα στην ομάδα οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά, είναι η κυρίαρχη γλώσσα και πρέπει να βελτιωθώ σ΄αυτό. Δεν είμαι και ο καλύτερος. Ειδικά στις πρώτες εβδομάδες μου ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσω, αλλά σιγά-σιγά, με τα αγγλικά, αρχίζω να μην έχω πρόβλημα".

Για το αν έχει συνηθίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής: "Εμείς οι Σλοβάκοι ως λαός πάντα βιαζόμαστε. Οι Έλληνες, όμως, έχουν έναν πιο αργό, πιο ήρεμο τρόπο ζωής. Αυτό που πιθανόν δεν θα συνηθίσω ποτέ είναι η βόλτα με το αυτοκίνητο. Με ανησυχεί. Οι Έλληνες στο τιμόνι ή πάνω στη μηχανή είναι καταστροφή. Κάνουν ανταγωνισμό, δεν έχουν πρόβλημα να ανέβουνστο πεζοδρόμιο. Είναι πάντα άγρια η βόλτα με το αυτοκίνητο".

Για το αν έχει αντιληφθεί την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: "Δεν αντιλαμβάνεσαι την κρίση. Όταν πας το βράδυ έξω, όλες οι βεράντες, τα ρεστοράν και τα μπαρ είναι γεμάτα. Στους Έλληνες αρέσει να περνάνε καλά. Αγαπάνε το καλό φαγητό και χαίρονται τη ζωή".

Για το αν οι Έλληνες (σ.σ. ο ίδιος εστίασε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ) πηγαίνουν στο γήπεδο: "Στο πρώτο παιχνίδι το στάδιο ήταν γεμάτο. Μετά ήρθαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο αριθμός των θεατών μειώθηκε. Τώρα έχουμε κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια μας, παίζουμε με τον Πανιώνιο που είναι τρίτος και πιστεύω να γεμίσει το γήπεδο. Η χωρητικότητά του είναι περίπου 30.000 θεατές. Οι οπαδοί ζούνε το ποδόσφαιρο, νιώθω ότι το αγαπούν".

Για το αν τα τρία γκολ τον βοηθήσουν να κερδίσει θέση βασικού: "Το πιστεύω. Ο κόουτς κάνει συχνά ροτέισιον. Τώρα αρχίζουμε όλα ξανά. Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε για το επόμενο ματς".

Για το αν η μόνιμη παρουσία στα ματς του ΠΑΟΚ τον βοηθήσει να πάρει μία θέση στην αποστολή της Σλοβακίας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: "Σίγουρα, ωφελούνται όσοι παίζουν σταθερά. Ωστόσο, είναι απόφαση του προπονητή. Πρέπει να προσπαθήσω να παίζω καλά και μετά πιστεύω θα ανοίξει μία θέση για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος".

Για το τι θα προτιμούσε στην κλήρωση για τα τελικά του EURO 2016: "Θα ήθελα να είμαστε στον ίδιο όμιλο με τη διοργανώτρια Γαλλία και με την Τσεχία, δεν γίνεται όμως γιατί με τους γείτονες είμαστε στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας".

Άντονις: "Έχω πολλά περισσότερα να δείξω"

Ο Τέρι Άντονις μίλησε για την παρθενική του συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια της σεζόν.

Ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν αρκετά λόγω του αγώνα του ΠΑΟΚ στα Χανιά ήταν ο Τέρι Άντονις. Ο ομογενής μέσος έκανε το ντεμπούτο του με την "ασπρόμαυρη" φανέλα παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία. Ο 22χρονος μέσος μίλησε για την πρώτη του παρουσία με τον Δικέφαλο. Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του: "Θεωρώ ότι έχω πολύ περισσότερα πράγματα να δείξω. Αλλά είναι δεδομένο ότι είμαι χαρούμενος για το ότι αγωνίστηκα και έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κυρίως όμως είμαι χαρούμενος για την απόδοση της ομάδας αλλά και για τη νίκη της".

Για τα πρώτα μηνύματα στο κινητό του μόλις το άνοιξε μετά το ματς: "Δυο ήταν. Από την οικογένεια μου και την κοπέλα μου".

Για το πώς βίωσε το διάστημα που ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθα από την άλλη άκρη του κόσμου στην Ελλάδα και σε ένα νέο περιβάλλον για μένα. Αλλά από την πρώτη μέρα η ομάδα άνοιξε την αγκαλιά της για μένα, είχα τον τραυματισμό που με άφησε πίσω, από εκείνο το σημείο και μετά είμαι καλά".

Για το αν νιώθει έτοιμος να διεκδικήσει κάτι παραπάνω: "Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και αυτό και τίποτε άλλο. Αυτό θέλω και πρέπει να κάνω. Για μένα ήταν συναρπαστικό ότι αγωνίστηκα για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες τέτοιες στιγμές".

Για το τι πρέπει να περιμένει κανείς από τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια: "Πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα. Υπάρχουν καλοί παίκτες και με το χρόνο η ομάδα θα γίνεται πιο δυνατή. Σύμμαχος μας θα είναι ο χρόνος".

Για το ότι άγγιξε το γκολ, αλλά δεν το σημείωσε κόντρα στα Χανιά: "Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, υπάρχουν αυτά, ελπίζω την επόμενη φορά να μπει μέσα η μπάλα".

Για το να ανυπομονεί να αγωνιστεί στην Τούμπα: "Ναι, είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ins Τούμπας είναι το κάτι άλλο, το να παίζεις σε τέτοιες συνθήκες είναι μοναδικό".

Για τα κολακευτικά λόγια του Πάολο Αρτίκο (σ.σ.σ του Ιταλού γυμναστή του ΠΑΟΚ) που τον χαρακτηρίσει ως έναν παίκτη με σπουδαία τεχνική κατάρτιση: "Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου. 0 κόσμος θα με κρίνει, μακάρι να βλέπουν οι άλλοι καλά πράγματα".

Ροντρίγκες: "Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση"

Ο Γκάρι Ροντρίγκες μίλησε για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων δύο αγώνων απέναντι σε Καλλονή και Χανιά ενώ τόνισε πως κόντρα στον Πανιώνιο ο "Δικέφαλος" θέλει να διευρύνει το νικηφόρο του σερί. Συγκεκριμένα είπε στη NOVA:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: " Νομίζω ότι όλα είναι καλά στην ομάδα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στα Χανιά και σκοράραμε πολλά τέρματα, πράγμα πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Το σύνολο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό".

Για το γεγονός ότι η ομάδα σημείωσε δύο "διπλά" σε μικρό χρονικό διάστημα και που το αποδίδει: "Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο. Πρέπει να είμαστε σε όλα σοβαροί. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος ή ο θεσμός στον οποίο αγωνίζεσαι. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αποδώσαμε καλά και στα δύο παιχνίδια, πράγμα σημαντικό για την συνέχεια και το παιχνίδι της Κυριακής, που είναι εξαιρετικά σημαντικό".

Για την σημασία της συμμετοχής παικτών στα Χανιά, που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο: " Παίξανε πάρα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Ο κάθε παίκτης χρειάζεται αγωνιστικό χρόνο για να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με έντονο ανταγωνισμό και αυτό είναι καλό για όλους. Πρέπει να παίρνει μία ομάδα το 100% από τους παίκτες της".

Για το αν έχει δει τον Πανιώνιο και τι χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στην νίκη: " Όχι δεν έχω δει τον αντίπαλο. Δεν γνωρίζω πολλά για την ομάδα, αλλά η τρίτη θέση στην οποία βρίσκονται δείχνει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε όμως στην έδρα και είμαστε σε καλή κατάσταση όπως και ο Πανιώνιος, άρα πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας και να πάρουμε την νίκη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ