ΠΑΟΚ

Ροτέισον στη ρεβάνς με Ατρόμητο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Πέλκας, Μάτος MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα και να ρίξει για πρώτη φορά βασικό τον Μάρσιο Αζεβέντο στο Περιστέρι (19.30). Αν βολέψει το ματς, θα παίξει και ο Μουλέν.

Ο Ατρόμητος είναι ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος και έχει βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και στις δύο φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι φέτος (στην Τούμπα). Ωστόσο, το 2-0 υπέρ του "Δικεφάλου" στον πρώτο προημιτελικό δίνει την δυνατότητα στον Ραζβάν Λουτσέσκου να σχεδιάσει το πλάνο ενδεκάδας για την αποψινή (19.30) ρεβάνς στο Περιστέρι, προχωρώντας σε ορισμένες αλλαγές για να φρεσκάρει παίκτες που παίζουν συνεχώς.

Και η αναφορά δεν γίνεται μόνο για τον Πρίγιοβιτς που έμεινε εκτός αποστολής λόγω του ουρολογικού προβλήματος που τον ταλαιπωρεί, αλλά ακόμη κι αν είχε συμπεριληφθεί σ' αυτή, θα καθόταν αρχικά στον πάγκο για να παίξει βασικός ο Κουλούρης.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ακουμπά και σε άλλους παίκτες, όπως ο Βιεϊρίνια, που το πιθανότερο είναι να δώσει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα στον Μάρσιο Αζεβέντο. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ πήρε το πρώτο αγωνιστικό τριαντάλεπτο στα Γιάννενα και τώρα θα δοκιμαστεί στη διάρκεια ενός ολόκληρου αγώνα.

Ο Λουτσέσκου μπήκε σε σκέψη να ξεκουράσει και τον έτερο Βραζιλιάνο μπακ, τον Λέο Μάτος, όμως, τόσο η εικόνα του στις προπονήσεις όσο και οι συζητήσεις που έκανε με τον ίδιο οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί και διαχειρίζεται άψογα τα διαδοχικά παιχνίδια, χωρίς να έχει εμφανίσει σημάδια κόπωσης.

Στην άμυνα, θα υπάρχει ακόμη ροτέισον στους στόπερ (ο Μαλεζάς θα χρησιμοποιηθεί αντί του Κρέσπο ως παρτενέρ του Βαρέλα), ενώ στη μεσαία γραμμή Σάχοβ και Πέλκας μοιάζουν σίγουροι και πιθανή η χρησιμοποίηση του Κάνιας αντί του Μαουρίσιο. Επίσης, στα άκρα της επίθεσης, τη μία θέση θα καλύψει ο Λημνιός και για την δεύτερη δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα ο Μακ αντί του Κάμπος.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα, ένα πιθανό αρχικό σχήμα για τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-2-3-1 θα είναι το εξής: Ο Πασχαλάκης θα καθίσει κάτω από την εστία, την τετράδα στην άμυνα (από τα δεξιά) θα αποτελούν οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς και Αζεβέντο, ενώ οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Κάνιας και Σάχοβ και ο Πέλκας θα κινείται μπροστά τους. Τέλος, στην τριάδα της επίθεσης θα αγωνιστούν Μακ και Λημνιός (στα άκρα) και Κουλούρης (στην κορυφή).

ΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΛΕΝ

Τον σχεδιασμό του προπονητή του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο απασχολεί και το ενδεχόμενο να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μουλέν. Ο 28χρονος μέσος έδειξε στις προπονήσεις ότι είναι απολύτως εντάξει από πλευράς δυνάμεων και αν η εξέλιξη του ματς το επιτρέψει, ο Ρουμάνος κόουτς του "Δικεφάλου" θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο.

Στον γενικότερο σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, ο 48χρονος τεχνικός βλέπει στο πρόσωπο του Μουλέν έναν πολύ aggressive μέσο, που παίζει κάθετα και έχει την ικανότητα να οργανώνει σωστά το παιχνίδι, με ποικιλία στις κινήσεις του και έφεση στο κάθετο ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό και όταν βρει ρυθμό, θέλει να τον δοκιμάσει ως δίδυμο με τον Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει περισσότερο ανασταλτικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε μέχρι σήμερα. Αυτό, όμως, θα γίνει σταδιακά και όχι απότομα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ