ΠΑΟΚ

"Πυρετωδώς" για την έφεση, εστιάζει στα λάθη Κομίνη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ, Κομίνης EUROKINISSI

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ανατρέψει την βαριά ποινή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι διευκρινίσεις για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη και οι σκέψεις για τους κατόχους διαρκείας.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν πάρει, εδώ και λίγες μέρες, τα μηνύματα ότι σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της διακοπής του ντέρμπι με την ΑΕΚ θα έφερνε μία σοβαρή ποινή για τον Δικέφαλο του Βορρά. Απόδειξη, το γεγονός ότι η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έκανε λόγο για σκληρή ποινή δημοσιοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ουσιαστικά, το μόνο ερωτηματικό για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήταν το μέγεθος της τιμωρίας. Ο επίσημος ΠΑΟΚ επέλεξε να χαρακτηρίσει την ποινή σκληρή. Η επιλογή του επιθετικού προσδιορισμού μόνο τυχαία δεν ήταν και κρύβει από πίσω της την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σε δεύτερο (Εφέσεων) ή και τρίτο (Διαιτητικό) η ποινή μπορεί να "πέσει". Άλλωστε υπάρχει και το παράδειγμα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που είναι αρκετά πρόσφατο.

Από την ώρα που δημοσιοποιήθηκαν η απόφαση και το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή, Σπύρου Καποδίστρια, το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ (Μαυρομάτης-Μπίρδας-Σημαιοφορίδης) έχουν πέσει με τα μούτρα στη μελέτη του για να χαράξουν την γραμμή που θα ακολουθήσουν στην εκδίκαση της έφεσης. Θα χρειαστούν ώρες μελέτης για να καταλήξουν στο τελικό πλάνο, ωστόσο από την πρώτη ανάγνωση του σκεπτικού των 50 σελίδων υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ποια είναι αυτά;

-Πρώτο και βασικότερο ότι δεν αναλύθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι ο Γιώργος Κομίνης είχε πάρει ουσιαστικά την απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά απέφυγε να το δηλώσει κατηγορηματικά στο-γεμάτο ανακρίβειες και λάθη-φύλλο αγώνα. Οι νομικοί του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι αν όλα τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί αναλυθούν διεξοδικά μπορούν να ανατρέψουν την θέση Καποδίστρια περί υπαιτιότητας ΠΑΟΚ για την διακοπή. Αξίζει, μάλιστα, να υπογραμμίσουμε δύο σημεία: Το ένα αφορά στις καταθέσεις Γεορντίδη και Γκαγκάτση που δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας και δεύτερο στην απόρριψη, από πλευράς του τελευταίου, του αιτήματος του ΠΑΟΚ να εξεταστεί επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της Τούμπας και όχι μόνο αυτό που αρχικά είχε ζητήσει από την Αστυνομία ο ίδιος ο αθλητικός δικαστής. Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιμένουν ότι ο Κομίνης είχε ζητήσει από τις δύο ομάδες να ολοκληρώσουν τον αγώνα, κάτι όμως που απέφυγε να δηλώσει στο φύλλο αγώνα. "Γι' αυτό θέλαμε να έρθει να καταθέσει ως μάρτυρας", έλεγαν, μάλιστα, χαρακτηριστικά.

-Το δεύτερο σημείο και πολύ δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι το αδίκημα της "απειλής" το οποίο χρεώθηκε στον Σαββίδη. Ο Σπύρος Καποδίστριας επιμένει πολύ στο σκεπτικό του σε συγκεκριμένα σημεία ("το όπλο ήταν σε εμφανή θέση" ότι "ο Σαββίδης το έπιασε αν και δεν έκανε κίνηση να το βγάλει από τη θήκη", "απώθησε βίαια τον Δημητριάδη", 'έκανε απόπειρα να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών") και δημιουργεί δεδομένα που είναι δύσκολο να ανατραπούν στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Αντίθετα, στην περίπτωση Μίχελ, από την κατάθεση του Κομίνη στους αστυνομικούς του τμήματος αθλητικής βίας, αποσύρθηκε ουσιαστικά η κατηγορία της απειλής και χρεώθηκε στον Σλοβάκο μόνο εξύβριση (στον διαιτητή) και απόπειρα βιαιοπραγίας (στον δημοσιογράφο Μανώλη Βογιατζάκη).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Από και και πέρα, στην Τούμπα έχουν αποφασίσει να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του Ιβάν Σαββίδη σε γήπεδα για τρία χρόνια. Θα ζητήσουν να μάθουν αναλυτικά πώς μεταφράζεται πρακτικά η ποινή, αν ο Σαββίδης θα έχει δικαίωμα να κινείται σε χώρους όπως η σουίτα του, αν αφορά σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.

Πάντως, τουλάχιστον μέχρι στιγμή, διαψεύδονται σενάρια περί αποχώρησης του ομογενή επιχειρηματία απο τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τέλος, υπάρχει και ένας ακόμη προβληματισμός που έχει ενταθεί (καθώς υπήρχε και το προηγούμενο διάστημα) και αφορούν στους κατόχους διαρκείας και την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν πάθει φέτος, καθώς από τα 21 συνολικά εντός έδρας επίσημα ματς της εφετινής σεζόν θα έχουν παρακολουθήσει στο τέλος μόνο τα 11. Το θέμα θα απασχολήσει πιο έντονα όσο κυλά η σεζόν και ήδη υπάρχει η σκέψη για σημαντικές εκπτώσεις στους εφετινούς κατόχους για τα διαρκείας της επόμενης περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ