ΠΑΟΚ

Πρώτος τέλη Ιανουαρίου, 28 χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ

Πρώτος τέλη Ιανουαρίου, 28 χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία τέλη Ιανουαρίου και αυτό είχε να συμβεί 28 χρόνια. Το Sport24.gr θυμίζει.

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής της Superleague Σουρωτή, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά είναι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην εφετινή σεζόν αυτό είχε συμβεί και πάλι στην 7η αγωνιστική, όταν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 4-0 τη Λαμία στην Τούμπά και η ΑΕΚ "γκέλαρε" με 1-1 στην Ξάνθη.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σύνηθες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, να βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία τέτοια εποχή. Αν επιχειρήσουμε μία αναδρομή στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από την σεζόν 1989-90.

Τότε ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε πρωτοπόρος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, στις 21 Ιανουαρίου του 1990, τον Παναθηναϊκό με 2-1 στην Τούμπα.Ο Ολυμπιακός (εκτός έδρας 1-1 με τον ΟΦΗ) και η ΑΕΚ (έμεινε στο 0-0, επίσης εκτός έδρας, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς) "γκέλαραν" και έτσι η βαθμολογία στα μισά του πρωταθλήματος βρήκε τον ΠΑΟΚ με 27 βαθμούς, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με 26 και τον Παναθηναϊκό με 25.

Από την αμέσως επόμενη αγωνιστική, όμως, όταν έχασε εκτός έδρας στο ντέρμπι από την ΑΕΚ με 2-1, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πέφτει από την κορυφή και τελικά τον τίτλο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός που είχε κάνει την κίνηση ματ με την απόκτηση του Κριστόφ Βαζέχα σχεδόν στα μισά της περιόδου και ο Πολωνός φορ πρόλαβε να σημειώσει 14 γκολ σε 21 ματς.

Η τελική βαθμολογία εκεί την περίοδο βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει συγκεντρώσει 53 βαθμούς, την ΑΕΚ 50, τον ΠΑΟΚ 46 και τον Ολυμπιακό 45.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ