ΠΑΟΚ

Πρωταγωνιστές με το που πάτησαν στην Τούμπα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports) MOTIONTEAM

Χαμόγελα στην ΠΑΕ αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την τάχιστη προσαρμογή των Πρίγιοβιτς, Ενρίκε και Ουάρντα που αποδεικνύει ότι στις μεταγραφές Ιανουαρίου υπήρχε σχέδιο και καλή "χημεία" Μίχελ-Ίβιτς.

Μπορεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, όταν ντύθηκε στα "ασπρόμαυρα" ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, να υπήρχε ανησυχία για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου του χειμώνα, ωστόσο η πρώτη γεύση από τους τρεις παίκτες που ενισχύουν στο δεύτερο μισό της περιόδου τον Δικέφαλο είναι κάτι παραπάνω από καλή.

Ο Σέρβος φορ, καθώς και οι Ενρίκε και Ουάρντα (εσχάτως) φρόντισαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά συμμετοχής τους να δείξουν ότι δεν χρειάζονται περίοδο προσαρμογής, ούτε ειδική προετοιμασία για να αρχίσουν να κάνουν απόσβεση τα σχεδόν 4 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους.

Ο 27χρονος φορ μετρά ήδη 5 γκολ σε 6 παιχνίδια (ή καλύτερα σε 230 αγωνιστικά λεπτά, καθώς μόλις προχθές έκανε την πρώτη συμμετοχή του ως βασικός) και μόνο ο Κώστας Φρατζέσκος το 1997, ως μεταγραφή Ιανουαρίου και εκείνος, είχε καταφέρει να πετύχει καλύτερο ξεκίνημα με 6 γκολ σε 5 ματς.Ο Πέντρο Ενρίκε, σε πέντε ματς έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές, κέρδισε ένα πέναλτι και φρόντισε να δώσει το στίγμα του (σ' αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αποβολή στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη).

Πρωταγωνιστές με το που πάτησαν στην Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσο για τον Αμρ Ουάρντα που αγωνίστηκε ελάχιστα λεπτά κόντρα στη Σάλκε και πρόλαβε να γίνει ο πιο απειλητικός παίκτης του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι, κατάφερε στο πρώτο ενενηντάλεπτό του με την ασπρόμαυρη φανέλα κόντρα στη Βέροια να πιστωθεί δύο ασίστ για γκολ.Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ο κόσμος της ομάδας θα πρέπει να πάει οκτώ χρόνια πίσω, τον Ιανουάριο του 2009, για να βρει ανάλογο παράδειγμα, αφού τότε, Άλβες Λίνο και Ολιβιέ Σορλέν είχαν πάρει με το... καλημέρα φανέλα βασικού.

Πρωταγωνιστές με το που πάτησαν στην Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει αποτέλεσμα η "χημεία" Μίχελ-Ίβιτς

Παρότι για ένα διάστημα δεχόταν έντονη κριτική για "κωλυσιεργία" στις μεταγραφές, ο Λούμπος Μίχελ πιστώνεται την ευστοχία στις μεταγραφές και μαζί την πολύ καλή συνεργασία με τον Βλάνταν Ίβιτς. Σε αντίθεση με το δίδυμο Άρνεσεν-Τούντορ, στο οποίο ο Δανός είχε τον απόλυτα πρώτο λόγο, ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ... άφησε τον τελικό λόγο στις επιλογές παικτών στον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο 40χρονος κόουτς ήταν αυτός που καθόρισε σε ποιους παίκτες (με βάση τα χαρακτηριστικά που έψαχνε στον καθένα) έγινε τελικά κρούση και άφησε όλα τα υπόλοιπα στον Λούμπος Μίχελ που πέτυχε να απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης από τον Ιβάν Σαββίδη και να έχει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων σε σχέση με προκατόχους του.

Ο βετεράνος διαιτητής πέτυχε και κάτι ακόμη σημαντικό: Να αποσυμφορήσει το ρόστερ, αφού μέσα σε λίγες μέρες αποχώρησαν οκτώ συνολικά ποδοσφαιριστές είτε ως ελεύθεροι (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σκόνδρας, Βελλίδης), είτε ως δανεικοί (Κοροβέσης, Λάμπρου, Δημητριάδης), είτε βάζοντας τέλος σε δανεισμούς (Τιάμ).Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 26 παίκτες στο ρόστερ του και αυτό βοηθά τον Βλάνταν Ίβιτς να δουλεύει καλύτερα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ