ΠΑΟΚ

Πρόστιμο από την ΔΕΑΒ σε ΠΑΟΚ

Πρόστιμο από την ΔΕΑΒ σε ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας θα εισηγηθεί στον Σταύρο Κοντονή πρόστιμο 10.000 ευρώ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ για το οποίο ο "δικέφαλος" έχει ήδη πληρώσει 15.000. Κίνδυνος και για Άρη.

Ποδαρικό στα πρόστιμα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κάνει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας εφαρμόζοντας τον νέο αθλητικό νόμο. Η ΔΕΑΒ στην συνεδρίαση της Τρίτης 3/11 αποφάσισε να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, το κατώτερο που προβλέπεται (το ανώτερο είναι 1 εκατ. ευρώ) για τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής τηςSuperLeague.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο "δικέφαλος" του βορρά έχει τιμωρηθεί και από την πειθαρχική επιτροπή τηςSuperLeagueμε πρόστιμο 15.000 ευρώ για το οποίο μάλιστα, έκανε έφεση αλλά απορρίφθηκε. Από την επιτροπή περιμένουν τις σχετικές εκθέσεις για το πρόσφατο παιχνίδι της Βέροιας με τον Ολυμπιακό και του Νέστου Χρυσούπολης με τον Άρη. Οι "κίτρινοι" κινδυνεύουν με βαριά καμπάνα.

Τι λέει ο νόμος:

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νέου αθλητικού νόμου. "Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ