ΠΑΟΚ

"Πληγώθηκε" στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Γάνδη

"Πληγώθηκε" στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Γάνδη
Ζαμπά EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ, που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ζαμπά και τον Ρέι, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Γάνδη σε φιλικό στην Ολλανδία. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε μετά από τρομερό σόλό, εξαιρετικές επεμβάσεις του Αργεντινού κίπερ, που δέχτηκε γκολ στο 95'.

Δεν ανέδειξε νικητή το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη στην Ολλανδία (Μαρασίνγκελ). Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ στο 29' με καταπληκτική ενέργεια του Ζαμπά, στο δεύτερο μέρος αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα και εντέλει η εστία του εξαιρετικού Ρέι "λαβώθηκε" στο 95' από προβολή του Πλαστούν.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ενώ αρχικά ήταν να παίξει ο Ελ Καντουρί πίσω από τον Μυστακίδη, ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και τη θέση του πήρε ο Πέλκας. Ο Γλύκος κάτω από τα γκολπόστ, δεξιός μπακ ο Κίτσιου, αριστερός ο ο Βιεϊρίνια, στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα - Χατσερίντι. Αμυντικοί χαφ οι Κάνιας - Σάχοβ, δεξί εξτρέμ ο Ζαμπά, αριστερό ο Ουάρντα και ο Πέλκας πίσω από τον Μυστακίδη.

Πάμε να δούμε τα πράγματα που μάθαμε από το φιλικό του ΠΑΟΚ...

1. ΣΑΜΠΑ ΜΕ ΖΑΜΠΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα την πιο δαπανηρή μεταγραφή στη Super League. Σύμφωνα με τον Δικέφαλο, δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ στη ρωσική Άχματ Γκρόζνι για τον Λεό Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έβγαλε ποιότητα στο φιλικό με τη Γάνδη και το γκολ που έβαλε στο 29' ήταν τρομερό. Πέρασε πέντε παίκτες του βελγικού συλλόγου, ξεκινώντας την προσπάθειά του από το χώρο της μεσαίας γραμμής, πλάσαρε εύστοχα από κοντά και έκανε το 1-0.

"Πληγώθηκε" στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Γάνδη
Ζαμπά, Ουάρντα EUROKINISSI

Οι συμπαίκτες του επιχειρούσαν να παίξουν αρκετά με τον ίδιο από την πλευρά του, καθώς έχει την ποιότητα να προκαλεί ρήγματα με την τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητα που έχει. Αν έχουμε κάτι να θυμόμαστε από το πρώτο μέρος, αυτό ήταν αποκλειστικά το όμορφο τέρμα του 20χρονου Λατιονοαμερικανού.

2. ΟΥΑΡΝΤΑ, Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 31 Μαΐου 2017. Αγώνας playoffs με τον Παναθηναϊκό, το 2-3 στη Λεωφόρο. Λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αίγυπτο, ο Αμρ Ουάρντα έκανε επανεμφάνιση με τον ΠΑΟΚ στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

"Πληγώθηκε" στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Γάνδη
Ουάρντα EYROKINISSI

Ήταν αρκετά δραστήριος, χειροκροτήθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, υπήρξαν όμως και στιγμές που του έκανε παράπονα ο Ρουμάνος για βεβιασμένες κινήσεις. Ο Αφρικανός μάλιστα ήταν από τους λίγους που συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος. Έγινε αλλαγή στο 64' με τον Μυστακίδη.

3. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΙΑΣ

Η Γάνδη μπορεί να είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ, καθώς άλλωστε το πρωτάθλημα στο Βέλγιο ξεκινά στις 27 Ιουλίου, όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα και κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, μάλιστα, περνούσαν από τα πόδια του Κάνιας, ο οποίος είχε στο πλευρό του τον Σάχοβ. Ο Ισπανός έπαιξε μόνο στο πρώτο 45λεπτο, καθώς ο Λουτσέσκου έκανε επτά αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους.

4. Ο ΡΕΪ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΩΝ

Ο Ζαμπά μπορεί να έκανε την καλύτερη ενέργεια στο ματς και το δικό του γκολ να έκλεψε την παράσταση, αλλά αν δεν υπήρχε ο Ρέι στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπορεί και να έχανε το ματς. Ο Αργεντινός αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Γλύκο και πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του μέχρι το 95'. Στο 50' έκανε διπλή επέμβαση του Ρέι πρώτα σε κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ και ακολούθως σε πλασέ του Χακβετάτζε, στο 75' σταμάτησε το δυνατό σουτ του Μοσταφά, ενώ στο 94' έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ.

Ο Ρέι, που δεδομένα θα ήθελε να ξεχάσει την περσινή χρονιά, κατά την οποία έχασε τη θέση του βασικού και έπαιξε σε ελάχιστα ματς, έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Γάνδη και αποκτά ψυχολογία για τη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε αμυντικά προβλήματα και το πλήρωσε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με την προβολή του Πλαστούν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη live εξέλιξη του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 23' Ζαμπά - 95' Πλαστούν

ΠΑΟΚ (Α'): Γλύκος, Κίτσιου, Χατσερίντι, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά, Πέλκας, Ουάρντα, Μυστακίδης.

ΠΑΟΚ (Β'): Ρέι, Μάτος, Μπαλογιάννης, Χατσερίντι (69' Κρέσπο), Μιχόγιεβιτς, Χαρίσης, Σάχοβ (69' Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (57' Λημνιός), Ουάρντα (64' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

ΓΑΝΔΗ: Κούζεμανς, Ρόστεντ, Πλαστούν, Χακβετάτζε, Ντομπέ, Νταβίντ, Γιάρεμτσουκ, Ασαρέ, Αντριγιάσεβιτς, Ράσκιν, Φοκέ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ