ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Στα 14 με ζήτησε ο Άρης, αλλά δεν ήθελα να πάω"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οταν ζητήθηκε από τον Δημήτρη να θυμηθεί το καλύτερο δώρο που του είχε κάνει ο πατέρας του, εκείνος γύρισε το χρόνο δέκα χρόνια πίσω: "Οταν ήμουν 14, στην ακαδημία που ήμουν, είχε κάνει πρόταση για μένα ο Αρης. Δεν ήθελα να πάω στον Αρη. Οταν ο πατέρας μου ήρθε και μου είπε: θα πάμε στον ΠΑΟΚ είχα τόση μεγάλη χαρά, και για μένα ήταν το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ποτέ...".

Το 2017 δεν είναι μια απλή χρονιά για τον Δημήτρη Πέλκα. Εχει πολλές και έντονες στιγμές, με τα δυο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό να μοιάζουν ως ιδανικό φινάλε στη χρονιά κατά την οποία ο 24χρονος εφάρμοσε το “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”.

Ομως, αν κανείς δει το χρονογράφημα της ποδοσφαιρικής ζωής του βραχύσωμου μεσοεπιθετκού, θα διαπιστώσει πως αυτή είναι γεμάτη από τέτοιες καταστάσεις. Ο κύριος λόγος που ο Δημήτρης Πέλκας έφτασε στο να “υπογράφει” μια αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, με δυο γκολ μεγάλου βαθμού δυσκολίας, απαράμιλλης ποδοσφαιρικής ομορφιάς, τέχνης και εξυπνάδας, είναι διότι ακόμα και όταν εκείνοι που τον έκριναν, τον έβαζαν στην άκρη, εκείνος έκανε τη πίκρα του δύναμη, και τους ανάγκαζε να αλλάξουν άποψη. Ο πατέρας του, Πρόδρομος, είχε γενέθλια την περασμένη Κυριακή, και εκείνος που αφιέρωσε τα δυο τέρματα που πέτυχε.

Τα αφιέρωσε στον άνθρωπο που βλέπει στο γιο του, αυτό που δεν κατάφερε εκείνος. Ο Πρόδρομος Πέλκας αγωνιζόταν ως αμυντικός στην ομάδα του Αξού, στην Δ' Εθνική. Κατά το κοινώς λεγόμενο, εκείνος... “τσεκούρωνε”, και ο γιος του... “κεντάει”. Ο Δημήτρης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ακαδημία της Καλλίπολης, στην οποία βρέθηκε μετά από παρότρυνση του Αντώνη Μήνου προς τον πατέρα του. Οι δυο τους συναντήθηκαν όταν ο Πρόδρομος Πέλκας περνούσε κουφώματα στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας. Ενας πρώην τερματοφύλακας, παρότρυνε έναν πρώην αμυντικό να γράψει τον γιο του σε ακαδημία ποδοσφαίρου, και εκείνος, 20 χρόνια μετά, ντριπλάρει αμυντικούς και νικάει τερματοφύλακες...

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι από τα λίγους ποδοσφαιριστές που έχει στην πλάτη του όχι έναν, αλλά δυο δανεισμούς, ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Το 2017 ξεκίνησε με το γκολ – τρίποντο στη Λιβαδειά, στις 3 Ιανουαρίου, τελειώνει με τα δυο “ποιήματα” την περασμένης Κυριακής, και είχε ενδιάμεσα την 100στή συμμετοχή με την φανέλα του “Δικεφάλου του βορρά” αλλά και το σημαντικότερο όλων για τον 24χρονο, τον πρώτο του τίτλο, με το δικό του”λιθαράκι” να είναι εκείνο το εντυπωσιακό γκολ με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, στον δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στο “Εθνοσπορ” ο Δημήτρης Πέλκας, σε ρόλο... κριτή των δικών του τερμάτων με τα άνοιξε ο δρόμος για την εμφατική νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού, ανέφερε: “Και τα δυογκολ μου άρεσαν πάρα πολύ και δεν χορταίνω να τα βλέπω ξανά και ξανά. Επειδή έχω βάλει γκολ σαν το πρώτο, γκολ παρόμοιου στυλ, το δεύτερο (σ.σ. οι ντρίμπλες εντός περιοχής που κατέληξαν στο πλασέ πάνω από τον ξαπλωμένο Διούδη, στο 51' της αναμέτρησης) μου άρεσε λίγο παραπάνω, διότι μου θυμίζει γκολ που βλέπω στην Ευρώπη από μεγάλους παίκτες και αναρωτιόμουν αν θα έβαζα και εγώ ποτέ τέτοιο γκολ”.

Ο πατέρας του Δημήτρη Πέλκα είχε το βράδυ της Κυριακής τα γενέθλιά του και εκείνος έκανε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε. Οταν ζητήσαμε από τον Δημήτρη να θυμηθεί το καλύτερο δώρο που του είχε κάνει ο πατέρας του, εκείνος γύρισε το χρόνο δέκα χρόνια πίσω: “Οταν ήμουν 14, στην ακαδημία που ήμουν, είχε κάνει πρόταση για μένα ο Αρης. Δεν ήθελα να πάω στον Αρη. Οταν ο πατέρας μου ήρθε και μου είπε “θα πάμε στον ΠΑΟΚ είχα τόση μεγάλη χαρά, και για μένα ήταν το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ποτέ...” .

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ