ΠΑΟΚ

Πασχαλάκης: "Το βιώνω σαν να έχω τον ιό κι ας μην τον έχω"

ËÁÌÉÁ - ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Πασχαλάκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ μέσω Instagram, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τον τρόπο που τη βιώνει. "Με τη φυγή του Λουτσέσκου ήταν σαν να χάσαμε τον πατέρα μας", είπε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους φίλους του ΠΑΟΚ μέσωInstagramκαι μιλώντας μαζί τους περιέγραψε πώς βιώνει τη σημερινή κατάσταση του κορονοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " είναι σαν να ζούμε σε ταινία φαντασίας".

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τερματοφύλακας:

Για την κατάσταση που επικρατεί: "Σαν άνθρωπος, είμαι θετικός, τα βλέπω όλα από τη θετική πλευρά αλλά πρέπει να είσαι και αντικειμενικός. Το μυαλό σου, πρέπει να είναι προσγειωμένο και να βλέπεις ότι τρέχουν τα γεγονότα κι ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Αν είμαστε προσεκτικοί κι αν κάνουμε αυτά που μας λένε οι ειδικοί θα περάσει αυτή η μπόρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τους κανόνες και να προστατέψουμε εμάς κι αυτούς που αγαπάμε.

Εγώ βιώνω την κατάσταση σαν να έχω εγώ τον ιό κι ας μην τον έχω. Δεν βρίσκομαι με κόσμο, δεν πάω σε συγκεντρώσεις έξω. Πρέπει να είμαστε λίγο υπεύθυνοι. Δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά κι αυτούς που αγαπάμε. Τον κόσμο που βλέπουμε καθημερινά στον δρόμο...

Μου έχει λείψει η καθημερινότητα μου. Να ξυπνάω, να πηγαίνω στην προπόνηση, να βλέπω τα παιδιά, οι πλάκες, οι ωραίες στιγμές. Όλα αυτά. Η διαφορά είναι η εξής:Το καλοκαίρι είναι όλα πιο άνετα. Ξέρεις ότι είναι οι διακοπές, θα τους δεις και κάπου έξω. Τώρα είσαι στο σπίτι, δεν έχεις επαφές με άλλο κόσμο. Πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ. Δεν έχουμε αυτή την επαφή. Μου λείπουν όλα τα παιδιά, αλλά ο Αντρέ λίγο παραπάνω. Είμαστε στην ίδια πόλη και δεν μπορούμε να δούμε τους δικούς μας, τους συμπαίκτες μας. Βέβαια, αυτό δείχνει ότι σέβεσαι αυτόν που είναι απέναντί σου. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Όχι το ποδόσφαιρο, ούτε τίποτα”.

Για την χρονιά μέχρι τώρα: "Με μία λέξη να περιγράψω τη σεζόν; Είναι μία περίεργη σεζόν, μία μεταβατική περίοδος θα έλεγα. Μία σεζόν που ξεκίνησε στραβά, αν και ήμασταν όλοι πάρα πολύ καλά. Ξεκίνησε στραβά από την προετοιμασία. Έχει μάθει όμως, αυτή η ομάδα να ξεπερνάει τις δυσκολίες και θεωρώ ότι κάθε εμπόδιο που έρχεται μπροστά μας, μας βοηθάει για τη συνέχεια. Η αλλαγή προπονητή ήταν καθοριστική. Είναι λες και είσαι σε μία οικογένεια και φεύγει το ένα μέλος. Είναι σαν να χάνεις τον πατέρα σου, επειδή μιλάμε για τον προπονητή και συνεχίζεις με έναν άλλον πατέρα, που δεν τον ξέρεις και συνεχίζεις με τα δικά του δεδομένα".

Για την επόμενη σεζόν: "Σκέφτομαι μόνο να έρθει η επόμενη ημέρα και να έχει περάσει όλο αυτό. Είναι σαν να ζούμε ταινία φαντασίας. Δεν το έχω πιστέψει ακόμη ότι έχει συμβεί αυτό και ότι έχουν χαθεί τόσες ζωές. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι την ποδοσφαιρική συνέχεια, όταν συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις ποδόσφαιρο και να ψυχαγωγείς κι ο κόσμος το θέλει αυτό. Του δίνει δύναμη κι ένα λόγο να ασχολείται με την ομάδα. Και σε εμάς καθημερινά μας δίνει κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι και να ασχολούμαστε με αυτό. Είναι η αγάπη μας. Αυτό που ευελπιστώ, είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, με όσο γίνεται λιγότερα θύματα. Να τελειώσει ομαλά αυτή η σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και να κλείσουμε μία σεζόν χωρίς προβλήματα. Κάθε χρόνο κάτι συμβαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα".

Για τους στόχους του: " Πηγή έμπνευσης για μένα ήταν οι στόχοι μου. Είχα βάλει στο κεφάλι μου κάποιους στόχους. Είμαι πεισματάρης, εγωιστής κι ήθελα να τους πετύχω. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα αυτό. Έχω μεγαλώσει με κάποιες αρχές, θέλοντας μόνο το καλό. Ορισμένες φορές αυτό το εκμεταλλεύονται. Τη δύσκολη στιγμή, κάνω πίσω μερικές φορές για το γενικό καλό, για το σύνολο κι ίσως αυτό με έχει πάει πίσω μερικά χρόνια. Αυτό που σκέφτεσαι ότι θες να πάρεις από τη ζωή σου, αυτό παίρνεις. Αν είσαι ευχαριστημένος από αυτά που έχεις, αυτά θα παίρνεις. Μόλις άλλαξα το διακόπτη, πήρε μπρος το εργαλείο.

Είναι εύκολο να πεις τι θέλεις να πετύχεις, αλλά το δύσκολο είναι να το κάνεις. Θα με έκανε χαρούμενο να πετύχω τους στόχους που έχει βάλει ο σύλλογος, που δεν έχει πετύχει. Είτε είναι η είσοδος στο Champions League, είτε η διάρκεια στα πρωταθλήματα και στον πρωταθλητισμό, είτε είναι κάποια ευρωπαϊκή διάκριση, που δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Σε δέκα χρόνια θα είμαι χαρούμενος αν έχω υγεία, αν έχω την οικογένεια μου, υγεία και να περνάμε καλά. Αυτά τα καθημερινά, που δεν τους δίνεις τόση αξία. Τώρα με αυτή την κατάσταση, βλέπεις ότι όντως έχουν αξία. Το πως είναι ένα ηλιοβασίλεμα, το να κάτσεις να φας με την οικογένειά σου και να το χαρείς...

Μέχρι στιγμής, δεν με απασχολεί το τι θα κάνω μετά το ποδόσφαιρο. Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ωραία να είσαι στο γρασίδι και να έχεις αυτή τη μυρωδιά την καθημερινή".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ