ΠΑΟΚ

Παπακώστας: "Δεν ήταν τραυματίας ο Λεβέκ"

Παπακώστας: "Δεν ήταν τραυματίας ο Λεβέκ"
EUROKINISSI

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας, ανέλυσε την κατάσταση του... μονίμως τραυματία, Ντοριάν Λεβέκ, ενώ μίλησε και για την αποθεραπεία του Μαουρίσιο.

Ο Ντοριάν Λεβέκ έχει αγωνιστεί μόλις 65 λεπτά φέτος, στο παιχνίδι του ΠΑΟκ με την Κερκυρα και η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει πολλές απορίες.

Για την περίπτωση του μίλησε στον Ρ/Σ "Libero 107,4", ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

"Ο Λεβέκ δεν ήρθε με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης δεν διαπιστώθηκε, από το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ότι είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Προέκυψε ένα πρόβλημα τραυματισμού, από ένα χτύπημα στο φιλικό με την Ανόρθωση, και έκτοτε εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα, εξηγήσιμα, και η αντιμετώπιση από την πλευρά μας είναι όπως πρέπει να είναι. Αυτό που δημιουργεί απορία στον κόσμο, είναι η διάρκεια της αποθεραπείας για κάτι που θεωρητικά έπρεπε να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και επίσης και στις δυο - τρεις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν αυτά τα προβλήματα, αφορούν μυϊκές ενοχλήσεις.

Υπάρχει καλή διάθεση και από εμάς και από τον αθλητή, να λύσουμε τα προβλήματα και να επανέλθει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να βοηθήσει, γιατί και αυτός το θέλει πολύ. Παρ΄όλα αυτά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως αισθάνεται ακόμη τις ενοχλήσεις, όποτε τις αισθάνεται. Το πρώτο ζητούμενο για εμάς είναι να προστατεύσουμε τον αθλητή, πάντα βέβαια και προς όφελος της ομάδας. Στην προκειμένη περίτπωση προχωράμε βάσει του feedback που παίρνουμε και από τον αθλητή, για να προχωρήσουμε.

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα και αφορά όλους τους αθλητές είναι πως το θέμα της ψυχολογικής επιβάρυνσης στους τραυματισμούς είναι πολύ σημαντικό. Σε καταστάσεις που ξεφεύγουν από άποψη χρόνου, δημιουργείται μια παραπάνω στρεσογόνο κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παλέψεις εκτός από το κορμί σου και με το μυαλό σου. Δεν λέω ότι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση αλλά το θέτω γενικά. Ξέρετε πολύ καλά πως υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών που δεν... χαμπαριάζουν τίποτα και κάνουν ενίοτε κακό στον εαυτό τους. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να είναι 100% έτοιμοι για να μπουν...".

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην αποθεραπεία του Μαουρίσιο:

"Στην περίπτωση του Μαουρίσιο, στην φάση που τραυματίστηκε, θα δείτε πως του έφυγε το σουτ, και το γόνατό του έφυγε σε παραπάνω προέκταση από το κανονικό. Με αυτόν τον τρόπο τραυματίζεται ο οπίσθιος χιαστός. Έχει μπει ήδη σε πρόγραμμα, ακολουθεί ειδικό πλάνο. Έξτρα προπονήσεις, διπλές θεραπείες και ήδη είναι σε ένα πολύ καλό ρυθμό, αν και ατομικό. Η αίσθηση μου είναι πως από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να πάρει μέρος και σε κομμάτια της προπόνησης. Ας προετοιμάσουμε τους αντιπάλους μας... Πιστεύω ότι στις επόμενες 10 -15 ημέρες, το πρόβλημα θα είναι παρελθόν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ