ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τσόλακ και Ουαγκέ τα κλειδιά της πρόκρισης

ΠΑΟΚ: Τσόλακ και Ουαγκέ τα κλειδιά της πρόκρισης

Την ετοιμότητα των Τσόλακ και Ουαγκέ θα τσεκάρει ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ για να διαπιστώσει σε ποιον εκ των δύο και κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει για το δεύτερο αγώνα με την Κρασνοντάρ.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) από τη Ρωσία, με το εις βάρος του 2-1 στο πρώτο παιχνίδι με την Κρασνοντάρ να μετατρέπει τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης (30/9), που έτσι και αλλιώς θα ήταν σημαντικός, σε "ματς της χρονιάς".

Λίγες ημέρες όμως νωρίτερα ο Δικέφαλος έχει να δώσει και τον εκτός έδρας αγώνα με το Βόλο για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Λογικά ο Αμπέλ Φερέιρα στο παιχνίδι του Σαββάτου (26/9) θα κάνει αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να δει και τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του τον Αντόνιο Τσόλακ και τον Μούσα Ουαγκέ, για να διαπιστώσει σε ποιον μπορεί να υπολογίζει για το δεύτερο αγώνα με τους Ρώσους στην Τούμπα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Τσόλακ, καθώς φάνηκε στο Κρασνοντάρ η απουσία ενός καθαρόαιμου φορ στην επίθεση του Δικεφάλου. Ο 27χρονος φορ ήρθε στον ΠΑΟΚ έχοντας ήδη στα πόδια του 4 παιχνίδια πρωταθλήματος καθώς η σεζόν στην Κροατία ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου. Ο Τσόλακ ξεκίνησε και στα 4 βασικός, στα δύο πρώτα μάλιστα ήταν και ο αρχηγός της Ριέκα και έπαιξε 90 λεπτά ενώ στα 2 τελευταία έγινε αλλαγή γύρω στο 70'.

Κάτι που σημαίνει ότι από άποψη δυνάμεων και φυσικής κατάστασης είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 12 του μήνα με αντίπαλο την Όσιγιεκ αμέσως μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων με τον ίδιο να ταξιδεύει με την Κροατία σε Πορτογαλία και Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση ο Αμπέλ Φερέιρα έδειξε χρησιμοποιώντας τον Άντριγια Ζίβκοβιτς μετά από 1,5 προπόνηση με την ομάδα ότι δεν φοβάται να πάρει ρίσκα αν και όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου το αληθινό ποδόσφαιρο δεν είναιFootballManagerνα βγάζεις τον έναν παίκτη και να βάζεις τον άλλον.

Από την άλλη πλευρά ο Μούσα Ουαγκέ έχει καιρό να παίξει επίσημο παιχνίδι. Ο νεαρός Σενεγαλέζος πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία της Μπαρτσελόνα αλλά δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής στα πέντε φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι «μπλαουγκράνα». Ο Ουαγκέ στάθηκε άτυχος και στο δανεισμό του στη Νις την περασμένη αγωνιστική περίοδο καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού και έτσι δεν πρόλαβε παρά να παίξει παρά μόνο πέντε παιχνίδια με την ομάδα της Νίκαιας με το τελευταίο στις 7 Μαρτίου απέναντι στην Μονακό στο οποίο είχε μια τελική πάσα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο 22χρονος ακραίος αμυντικός χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής κυρίως για να αποκτήσει τον απαιτούμενο ρυθμό αγώνων. Όπως και να έχει Τσόλακ και Ουαγκέ θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση με τα ασπρόμαυρα και ο Αμπέλ Φερέιρα θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν και πότε θα τους χρησιμοποιήσει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ