ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το "χοντρό" παρασκήνιο πίσω από το deal με τον Σβαμπ

ΠΑΟΚ: Το "χοντρό" παρασκήνιο πίσω από το deal με τον Σβαμπ

Το Sport24.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από τη μεταγραφή του Στέφαν Σβαμπ στον ΠΑΟΚ. Οι προτάσεις που είχε ο Αυστριακός, η ψήφος της συζύγου του στην Ιταλία και η στιγμή που το deal με τον Δικέφαλο πήγε να τιναχθεί στον αέρα.

Η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-2021 είναι ο Στέφαν Σβαμπ, το όνομα του οποίου αποκάλυψε το Sport24.gr το βράδυ της Δευτέρας (27/7) και ανακοινώθηκε πέντε μέρες μετά! Ο 30χρονος Αυστριακός χαφ αφήνει τη Ραπίντ μετά από έξι χρόνια για να παίξει στον Δικέφαλο του Βορρά και το Sport24.gr αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του deal, που θα μπορούσε να τιναχθεί στον "αέρα"!

Το όνομα του Σβαμπ προτάθηκε στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019. Ανήμερα του αγώνα με τη Λαμία. Τότε δεσμευόταν ακόμα με συμβόλαιο και για την πώλησή του η Ραπίντ ζητούσε 2,5 - 3 εκατ. ευρώ. Η ομαδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει αυτό το ποσό για έναν μέσο που πλησίαζε τα 30.

Τον Ιανουάριο του 2020 η περίπτωσή του προτάθηκε εκ νέου στον τότε τεχνικό διευθυντή, Μάριο Μπράνκο. Ο Πορτογάλος ενημέρωσε την πλευρά του ποδοσφαιριστή ότι θα μεταφέρει το όνομα στο τμήμα σκάουτινγκ της ΠΑΕ, αλλά η κατάσταση με τον κορονοϊό πήγε το θέμα πίσω. Στις 14 Μαΐου ο Μπράνκο άκουσε εκ νέου για τον Σβαμπ. Η απάντησή του; Πως επειδή έχει τελειώσει από τον ΠΑΟΚ, θα ενημερώσει τον επόμενο τεχνικό διευθυντή. Με την άφιξη του Όλαφ Ρέμπε το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Ο Στέφαν Σβαμπ δέχτηκε πρόταση ανανέωσης από τη Ραπίντ. Αυτή μάλιστα προέβλεπε και πόστο στην ομάδα μετά το τέλος της καριέρας του. Ο 30χρονος αναζητούσε διαφορετική πρόκληση (δεν είχε παίξει ποτέ εκτός Αυστρίας) και όπως θα διαβάσετε, είχε επιλογές και μάλιστα δελεαστικές. Μία από τη Λέτσε, μια από την ΚΠΡ (15.000 λίρες/βδομάδα), μία από το Ντουμπάι (800.000 νετ δολάρια ετησίως) και αυτή του ΠΑΟΚ.

Στο Ντουμπάι δεν είχε καμία διάθεση να πάει. Ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη. Από τη μια έβλεπε πολύ ζεστά την προοπτική του ΠΑΟΚ, από την άλλη είχε τη σύζυγό του που ψήφιζε Ιταλία! Δηλαδή Λέτσε. Η μισή της καταγωγή, άλλωστε, είναι από την Ιταλία. Την Τετάρτη (29/7) το πρωί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ φαινόταν πως είναι σίγουρη. Το βράδυ της ίδιας μέρας τα δεδομένα άλλαξαν.

Η Λέτσε νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Ουντινέζε και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της παραμονής (στο -1 από τη 17η Τζένοα). Την Πέμπτη (30/7) η ιταλική ομάδα ανέβασε στις 600.000 ευρώ την προσφορά της στον Σβαμπ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη ο Αυστριακός, τα πάντα ήταν στον "αέρα".

Ο παίκτης έλεγε στον αδερφό του και μάνατζέρ του Ρόλαντ (είναι δάσκαλος, καθηγητής γεωγραφίας), αλλά και στον ομογενή ατζέντη, Τάσο Μαραγκοζίδη, να τρενάρουν το θέμα της μεταγραφής στον ΠΑΟΚ και να περιμένουν το αποτέλεσμα που θα φέρει η Λέτσε την Κυριακή (2/8). Από το οποίο θα κρινόταν το αν έπεφτε ή παρέμενε στη Serie A. Τού ξεκαθαρίστηκε, ωστόσο, πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να περιμένει.

Καθώς και ότι δεν θα δεχόταν να είναι η δεύτερη επιλογή του ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι πως όλα όσα είδε στη Θεσσαλονίκη ο Σβαμπ, του άρεσαν. Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους, ότι θα επιδιώξει να κάνει πρωταθλητισμό και ότι συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League έδιωξαν κάθε δεύτερη σκέψη του.

Τις επόμενες μέρες, μέχρι να βρει σπίτι, θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη η σύζυγός του και το μόλις τριών εβδομάδων αγοράκι του, ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ