ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μπενφίκα

Benfica's Andre Almeida, left, celebrates after scoring the opening goal during the Portuguese League soccer match between Benfica and Boavista at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Saturday, July 4, 2020. The Portuguese League soccer matches are being played without spectators because of the coronavirus pandemic. (Manuel de Almeida/Pool via AP)
Benfica/AP Images AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει για μια ακόμη φορά στο δρόμο του, την τέταρτη στην ιστορία του την Μπενφίκα. Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό τουChampionsLeagueέφερε ως αντίπαλο τους αετούς της Λισαβόνας σε μονό παιχνίδι που θα γίνει στην Τούμπα στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο Άγιαξ ως πιθανός αντίπαλος ήταν δεδομένο πως η... κληρωτίδα θα έφερνε την Μπενφίκα στο διάβα του ΠΑΟΚ, σε μονό παιχνίδι στην Τούμπα στις 15 ή 16/9, καθώς οι δύο ομάδες αναμετρούνται συνέχεια τα τελευταία χρόνια.

Η Μπενφίκα των Ελλήνων, Βλαχοδήμου και Σάμαρη, που έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τις τρεις προηγούμενες φορές που τον αντιμετώπισε στην Τούμπα εμφανίζεται αποφασισμένη να ξαναπάρει τα πρωτεία στην Πορτογαλία και φυσικά να διακριθεί και στους ομίλους τουChampionsLeagueκαι είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι ακόμη και με την επιστροφή του Ζορζέ Ζεζούς στον πάγκο της.

Οι Πορτογάλοι όπως και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και την Κυριακή (30/8) επικράτησαν σε φιλικό παιχνίδι της αγγλική Μπόρνμουθ με 2-1.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Μπενφίκα

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΥΣΙ

Η Πόρτο της τα πήρε όλα την περυσινή σεζόν. Στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε μάλλον προβληματική στην επανέναρξη του μετά την καραντίνα. Οι τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες με Μορεϊρένσε, Σεντούμπαλ, Τοντέλα και Πορτιμονένσε την έριξαν από την πρώτη θέση και οι δύο ήττες από Σάντα Κλάρα και Μαρίτιμο έφεραν την Πόρτο στο +6 που τελικά δεν καλύφθηκε ποτέ. Τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση 5 βαθμούς πίσω από τους "Δράκους"με μια νίκη γοήτρου στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ.

Ο τελικός του κυπέλλου στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι (1/8) ήταν μια ευκαιρία για εκδίκηση που την άφησε ανεκμετάλλευτη. Η ήττα με 2-1 από την Πόρτο έκλεισε μια σεζόν χωρίς τρόπαιο και με την εικόνα ενός πληγωμένου θηρίου.

Στην Ευρώπη έμεινε στην τρίτη θέση στον όμιλο τουChampionsLeagueμε αντιπάλους Λειψία, Λιόν και Ζενίτ, με την οποία ισοβάθμισε στους 7 βαθμούς. Συνέχισε στοEuropa League χάρη στη νίκη που πέτυχε επί των Ρώσων την τελευταία αγωνιστική με 3-0, αλλά και πάλι δεν προχώρησε πολύ αφού αποκλείστηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην φάση των "32" της διοργάνωσης (ήττα 2-1 στην Ουκρανία, ισοπαλία 3-3 στην Πορτογαλία).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Σε μια ομάδα με ρόστερ εκατομμυρίων σίγουρα και με δύο αμυντικούς να έχουν τη μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλντο) ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Πίτζι. Ο ηγετικός Πορτογάλος χαφ που έχει πετύχει 76 γκολ και έχει μοιράσει 86 ασίστ σε συμπαίκτες του από το 2014 που επέστρεψε στον Ντα Λουζ μετά από ένα χρόνο στην Εσπανιόλ είναι ο παίκτης βαρόμετρο για τους αετούς της Λισαβόνας.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΖΟΡΖΕ ΖΕΖΟΥΣ

Ο 66χρονος Πορτογάλος τεχνικός που κατέκτησε 5 τίτλους σε μια σεζόν με την Φλαμένγκο επέστρεψε στην Μπενφίκα την οποία είχε προπονήσει από το 2009 μέχρι το 2015 κατακτώντας 3 πρωταθλήματα. Η απώλεια των πρωτείων από την Πόρτο έκαναν τους ανθρώπους της Μπενφίκα να ξεχάσουν το γεγονός ότι ο Ζεζούς τους άφησε για να δουλέψει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και του πρόσφεραν τριετές συμβόλαια συνεργασίας με αποδοχές 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου κινείται πολύ έντονα στο μεταγραφικό παζάρι. Χωρίς να χάσει κάποιον από τους παίκτες που θεωρούνται βασικοί και έχοντας αποκτήσει από το Γενάρη τον Λούκας Βέιγκλ από την Ντόρτμουντ, πήρε και τον Λούκα Βάλντσμιντ από την Φράιμπουργκ ξοδεύοντας 15 εκατομμύρια τον 33χρονο Βέλγο αμυντικό Γιαν Βερτόνχεν που έμεινε ελεύθερος από την Τότεναμ και ενισχύθηκε με τρεις Βραζιλιάνους: Τον 24χρονο εξτρέμ Έβερτον από την Γκρέμιο με 20 εκατομμύρια, τον 22χρονο επιθετικό Πεδρίνιο από την Κορίνθιας με 18 και τον ακραίο αμυντικό Ζιλμπέρτο από την Φλουμινένσε που ήταν δανεικός στην Φιορεντίνα με άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ...

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

ΟΝΟ/ΜΟ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Οδυσσέας Βλαχοδήμος Τερματοφύλακας 26
Μίλε Σβιλάρ Τερματοφύλακας 21
Έλτον Λέιτε Τερματοφύλακας 29
Ρούμπεν Ντίας Αμυντικός 23
Γιαν Βερτόνχεν Αμυντικός 33
Φέρο Αμυντικός 23
Κριστιάν Λέμα Αμυντικός 30
Ζαρντέλ Αμυντικός 34
Γκριμάλντο Αμυντικός 24
Νούνο Ταβάρες Αμυντικός 20
Τόμας Ταβαρες Αμυντικός 19
Αντρέ Αλμέιντα Αμυντικός 29
Ζιλμπέρτο Αμυντικός 27
Πέδρο Περέιρα Αμυντικός 22
Ζούλιαν Βάιγκλ Μέσος 24
Φλορεντίνο Μέσος 21
Ανδρέας Σάμαρης Μέσος 31
Λιούμπομιρ Φέισα Μέσος 32
Άλφα Σεμέντο Μέσος 23
Γκαμπριέλ Μέσος 26
Άντελ Ταράμπ Μέσος 31
Πίζι Μέσος 30
Ζότα Μέσος 21
Ράφα Σίλβα Μέσος 27
Φράνκο Σέρβι Μέσος 26
Φίλιπ Κροβίνοβιτς Μέσος 25
Έβερτον Σεμπολίνια Επιθετικός 24
Πεντρίνιο Επιθετικός 22
Ντιόγκο Γκονσάλβες Επιθετικός 23
Τσικίνιο Επιθετικός 25
Κάρλος Βινίσιους Επιθετικός 25
Λούκα Βάλντσμιντ Επιθετικός 24
Χάρι Σεφέροβιτς Επιθετικός 28
Φακούντο Φερέιρα Επιθετικός 29
Ντιέγκο Σόουζα Επιθετικός 30
Γιοντέρ Καντίθ Επιθετικός 25
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ