ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Πώς ο Αμπέλ Φερέιρα θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη Μπενφίκα; Με συμπαγή την άμυνά του, κοντά όλες του τις γραμμές και κάθετο παιχνίδι όταν έχει την μπάλα ο ΠΑΟΚ.

Ο Ζορζέ Ζεζούς χαρακτήρισε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Τρίτη (15/9, 21.00) ως τελικό για την Μπενφίκα. Όσο… τελικός είναι για τους Πορτογάλους, άλλο τόσο τελικός είναι για το Δικέφαλο, με την διαφορά ότι μπορεί να μην το παραδέχεται ο Ζεζούς, αλλά η πίεση είναι στη δική του ομάδα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει καλά τον 66χρονο τεχνικό αλλά η αλήθεια είναι ότι και ο Ζεζούς γνωρίζει τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Είναι φανερό από τον τρόπο με τον οποίο μίλησαν ο ένας για τον άλλο στις σημερινές δηλώσεις τους, ότι οι δυο τους έχουν πολύ καλή σχέση που δεν πρόκειται ωστόσο να τους επηρεάσει στον τρόπο που προετοιμάζουν τις ομάδες τους για την αυριανή μάχη.

Σίγουρα το ενδεχόμενο να πετύχει μια νίκη επί του «μεγάλου» Ζόρζε Ζεζούς αλλά και της Μπενφίκα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και αν την πετύχει θα…ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στην πατρίδα του όπου εκτιμούν πολύ τις ικανότητες του. Για να την πετύχει ωστόσο θα πρέπει να κάνει η ομάδα του το…τέλειο παιχνίδι και για αυτό την προετοιμάζει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένοι. Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Μπενφίκα έναντι της δικής του ομάδας και θα προσπαθήσει να τα εκμηδενίσει. Για παράδειγμα ξέρει ότι στον άξονα οι ποδοσφαιριστές του Ζεζούς είναι πιο γρήγοροι από τους δικούς του και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην τους επιτρέψει να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τις γραμμές του κοντά, χωρίς να αφήνει χώρους στους γρήγορους και πολύ επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς της Μπενφίκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου γνωρίζει επίσης ότι έναν τρόπο έχει ώστε να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να βάλουν σε συνθήκες πίεσης την άμυνα του δοκιμάζοντας τις αντοχές της και αυτός είναι να κρατήσουν οι δικοί του ποδοσφαιριστές την μπάλα όσο περισσότερο μπορούν στην κατοχή τους. Γιατί είναι σαφώς πιο εύκολο να τρέχεις με την μπάλα, παρά να τρέχεις για να την πάρεις.

Τέλος σε ότι αφορά στην παράταξη της άμυνας του ΠΑΟΚ το σχήμα με τους τρεις στόπερ δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πιο πιθανό είναι πάντως στο δεξί άκρο του Δικεφάλου να αγωνιστεί ο Κρέσπο αντί του Μπίσεσβαρ που αγωνίστηκε εκεί στον αγώνα με την Λάρισα. Και αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστούν περισσότερο τα μετόπισθεν του Δικεφάλου και δεν θα χρειάζεται να βγαίνει τόσες πολλές φορές από το κέντρο της άμυνας ο Ίνγκασον.

ΚΑΘΕΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Το πλάνο του προπονητή του ΠΑΟΚ δεν αφορά όμως μόνο στην ανασταλτική λειτουργία αλλά εμπεριέχει και τον τρόπο με τον οποίο ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να χτυπήσει την Μπενφίκα στην επίθεση.

Σε αυτό το κομμάτι η συνταγή φαίνεται να είναι συγκεκριμένη… Οι παίκτες του την εφάρμοσαν με επιτυχία στον αγώνα με την Μπεσίκτας και αυτή είναι το κάθετο παιχνίδι. Ο Φερέιρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ικανότητα των παικτών του να παίζουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας η οποία τους έχει δώσει τα 3 από τα 4 γκολ που έχουν σκοράρει στα δύο επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα με τους Τούρκους για το ChampionsLeague και με την Λάρισα στο πρωτάθλημα. Και στα 3 ο νεαρός Χρήστος Τζόλης ήταν που μετουσίωσε να σε γκολ τις κινήσεις και τις πάσες των συμπαικτών του. Ο 18χρονος αποτελεί σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν το «μεγάλο όπλο» στην φαρέτρα του Φερέιρα και τον παίκτη που αποδίδει καλύτερα στο επιθετικό του πλάνο

Ο Πορτογάλος γνωρίζει καλά ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα στην φύση της επιθετική, με τους ακραίους της να ανεβαίνουν πολύ ψηλά στο γήπεδο. Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί, έχοντας ήδη προετοιμάσει την ομάδα του να παίξει γρήγορα και κάθετα σε κάθε ανοικτό χώρο που θα της αφήσουν οι συμπατριώτες του.

ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ

Και αν ο Τζόλης είναι το «κρυφό» όπλο του ΠΑΟΚ ο παίκτης που είναι ο «άσος στο μανίκι» του Αμπέλ Φερέιρα είναι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος δεν μπορεί να είναι σε θέση να ξεκινήσει στον αγώνα αλλά έχει την ικανότητα να αλλάξει τις ισορροπίες, όπως και αν έχουν αυτές διαμορφωθεί στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι προετοιμασμένος για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα εξέλιξης του αυριανού αγώνα και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι αυτός στον οποίο θα στηριχθεί στα περισσότερα από αυτά. Αν το παιχνίδι «βαλτώσει» ο Ζίβκοβιτς έχει την ικανότητα δώσει στο Δικέφαλο ώθηση στην επίθεση. Αν, όπως εύχονται όλοι στον ΠΑΟΚ πηγαίνει καλά και η Μπενφίκα είναι αναγκασμένη να πάρει ρίσκα, τότε ο Σέρβος μπορεί στον ανοικτό χώρο να την πληγώσει και να της δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Δυνατά για Γιαννούλη η Αταλάντα
ΠΑΟΚ: Η 18άδα με τη Μπενφίκα
Φερέιρα: "Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα"
Κρέσπο: "Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να δώσουμε τα πάντα"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ