ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το νέο μοντέλο στις μεταγραφές

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Αμπέλ Φερέιρα και η διοικητική εποπτεία του Γιώργου Σαββίδη αποτελούν τους δύο άξονες του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν του ΠΑΟΚ.

Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με τον Αμπέλ Φερέιρα ασχολήθηκε με το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περίοδο, θέτοντας την ιεραρχία των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ.

Ο κύκλος των ανθρώπων αυτόν είναι μικρός είναι συγκεκριμένος: προπονητής, τεχνικός διευθυντής και ο Γιώργος Σαββίδης ως διοικητικός υπεύθυνος. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν αναβαθμίζεται ο ρόλος του προπονητή του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές στην λογική ότι και αυτός θα είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις που θα γίνουν.

Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμπέλ Φερέιρα δεν πρόλαβε να έχει ενεργό ρόλο στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ από την στιγμή που διαδέχθηκε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μόλις μεταγραφή μετά τη συμφωνία του με τον Πορτογάλο τεχνικό αυτή του Άντερσον Εσίτι, για να ικανοποιηθεί η εισήγηση του για την απόκτηση ενός κλασσικού κόφτη στη μεσαία γραμμή. Οι υπόλοιπες κινήσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι είχαν ολοκληρωθεί πριν τον ερχομό του Φερέιρα στην Τούμπα ενώ το χειμώνα δεν έγινε, μετά από πολλά χρόνια σε μια μεταγραφική περίοδο, ούτε μια μεταγραφή.

Βέβαια και την εποχή του Ραζβάν Λουτσέσκου ο προπονητής δεν είχε και μεγάλη εμπλοκή στις μεταγραφές. Ο Ρουμάνος εισηγούνταν τις θέσεις και η διοίκηση του παρουσίασε τις επιλογές που μπορούσε να του διαθέσει. Έτσι ο Χατσερίντι επιλογή της οικογένειας Σαββίδη, αποχώρησε χωρίς να προσφέρει και πολλά ενώ περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Τέεμου Πούκι δεν προχώρησαν.

Μάλιστα ακόμη και μετά την κατάκτηση του νταμπλ, οι μεταγραφικές επιλογές ήταν ένα σημείο τριβής στις σχέσεις του προπονητή με τη διοίκηση. Όπως και να έχει το γεγονός ότι υπεύθυνος για τις μεταγραφές ορίστηκε πλέον ο προπονητής της ομάδας αποτελεί σίγουρα αναβάθμιση του ρόλου στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Δικεφάλου.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Επικουρικός στον προπονητή θα είναι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ καθώς τα δεδομένα στο μοντέλο που θα ακολουθεί δεν διαφοροποιούνται στην περίπτωση του. Για την ώρα η θέση αυτή παραμένει ανοικτή με το συμβόλαιο του Μάριο Μπράνκο να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Από την άλλη πλευρά η πρόσφατη σύσκεψη επισημοποίησε τον ισχυρό ρόλο που παίζει ο Γιώργος Σαββίδης στις μεταγραφές. Ένα ρόλο που έτσι και αλλιώς τον είχε τα τελευταία χρόνια με την επιρροή του στις μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου να είναι έντονη και σε πολλές περιπτώσεις καθοριστική.

Ο Γιώργος Σαββίδης θα είναι ο διοικητικός υπεύθυνος για τις μεταγραφές και στην ουσία θα εκφράζει τη θέση της οικογένειας του σε σημαντικά ζητήματα όπως το ύψος του μεταγραφικού μπάτζετ, τη στρατηγική του σχεδιασμού και την στόχευση της.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ

Το σημαντικό και αυτό που θα καθορίσει και την επιτυχία του μοντέλου που θα ακολουθηθεί στις μεταγραφές με ενισχυμένες αρμοδιότητες του προπονητή της ομάδας και την εποπτεία του Γιώργου Σαββίδη επίσημη πλέον, είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την εξισορρόπηση όχι μόνο του μπάτζετ αλλά και του αγωνιστικού σχεδιασμού. Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θέλει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση.

Από την πλευρά της διοίκησης εκφράζεται σχεδόν ανοικτά η ανάγκη για εξορθολογισμό του μπάτζετ, με τη διατήρηση ωστόσο της ανταγωνιστικότητας της ομάδας. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να οριστεί αρχικά η στρατηγική των μεταγραφών και στη συνέχεια να βρεθούν οι τρόποι που θα γίνει και πράξη ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάνατζερ Καντουρί: "Ενδιαφέρον από Ιταλία, προτεραιότητα ο ΠΑΟΚ"
ΠΑΟΚ: Τα σχέδια για το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ