ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το ξέσπασμα του Λουτσέσκου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr πώς έζησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, την κατάκτηση του νταμπλ. "Έκλαψε όταν πήρε στα χέρια του την κούπα" αποκάλυψε ο πατέρας του.

Την ώρα των πανηγυρισμών γ ια την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, δύο ήταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που ήταν περισσότερο ήρεμοι.

Ο ένας ήταν ο Άνχελ Κρέσπο, που και πάλι ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και συνήθως είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Ισπανός αποκαλείται σταsocialmediaτου Δικέφαλου ως "professor", "καθηγητής".

Ο δεύτερος που ξεχώρισε για την ηρεμία ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν μας έχει συνηθίσει σε ήπιους τόνους ιδιαίτερα μετά από τόσο μεγάλες επιτυχίες. Μάλιστα κάποια στιγμή ενώ όλοι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πανηγύριζαν αυτός έμεινε καθισμένος στον πάγκο και απλά παρακολουθούσε το γλέντι που είχαν στήσει οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους φίλους και τους ανθρώπους της ομάδας του.

Ο Λουτσέσκου βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για να βρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αγκάλιαζε και φιλούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, εμφανώς χαρούμενος και ανακουφισμένος. Σε όποιον τον ρωτούσε "τι κάνουμε τώρα;" έδινε την ίδια απάντηση.

"Τώρα πίνουμε δυο ποτήρια κρασιά και χαιρόμαστε αυτό που πετύχαμε". Βέβαια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Μιρτσέα, όταν πήρε στα χέρια του την κούπα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα από την συγκίνηση του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί πριν τον τελικό να φρόντισε να διαχωρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του για την κατάκτηση του νταμπλ, ωστόσο ήθελε όσο τίποτα άλλο να κλείσει με τον ιδανικό τρόμο μια χρονιά την οποία ο ίδιος ήδη την είχε χαρακτήρισε ως την "καλύτερη της ζωής του". Και ήξερε ότι σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά στον τελικό η σεζόν θα έκλεινε με μια άσχημη τελευταία εικόνα…

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για αυτό και στη διάρκεια των πανηγυρισμών, δεν ήταν και τόσο εκδηλωτικός αλλά έμοιαζε να αναπολεί και χωρίς να υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να αναλύει όσα σημαντικά πέτυχε φέτος η ομάδα του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αήττητη και παίρνοντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.

Ο Λουτσέσκου είναι από τους λίγους που έχει αντιληφθεί σε όλη του τη διάσταση το πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα του φετινού ΠΑΟΚ. "Μετά από πολλά χρόνια, όταν θα έχετε σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα σας καλούν για να μιλήσετε για αυτά που έχετε πετύχει φέτος και που έχουν βάλει το όνομα σας στην Ιστορία της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου", έλεγε στους παίκτες του πριν από τον τελικό. Κάτι που πάντως ισχύει και για τον ίδιο…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πιο επιτυχημένος προπονητής που έχει δουλέψει στον ΠΑΟΚ έχοντας κατακτήσει τρία τρόπαια, το πρώτο πρωτάθλημα μετά από το 1985 και έχοντας πετύχει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Δικέφαλου.

Με την κατάκτηση του κυπέλλου ξεπέρασε σε τρόπαια τον Λες Σάνον, που είχε κατακτήσει δύο κύπελλα με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος τεχνικός που έχει κατακτήσει τρεις τίτλους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και όχι μόνο αυτό έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά αήττητος το πρωτάθλημα μετά τον Στέφαν Μπόμπεκ που είχε κάνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό πριν από 55 χρόνια.

Ο Λουτσέσκου τόνισε πως η πορεία του ΠΑΟΚ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους έχει δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του. "Έχουμε γίνει νικητές", είχε δηλώσει πριν από τον τελικό και έχει δίκιο…

ΕΚΛΑΨΕ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Ο τεχνικός του Δικέφαλου θα βρίσκεται και τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη καθώς έχει προγραμματίσει να κάνει μια επέμβαση στον ώμο του. Ο πατέρας του Μιρτσέα σε δηλώσεις που έκανε στη Ρουμανία αποκάλυψε ότι ο γιος του ξέσπασε σε λυγμούς όταν πήρε στα χέρια του το κύπελλο.

"Ο Ραζβάν έζησε φέτος κάτω από τρομερό άγχος και πίεση. Μετά το τέλος του αγώνα, έκλαψε όταν του έφεραν το τρόπαιο.Όσα έγιναν κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν έκαναν πιο φιλόδοξο τον ΠΑΟΚ και πήρε την εκδίκησή του στο πρωτάθλημα ενώ κέρδισε και το κύπελλο. Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν. Ένας περήφανος πατέρας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ