ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το Καυτανζόγλειο εμποδίζει τη Νέα Τούμπα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Διαβάστε πού βρίσκεται το θέμα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, πόσο επηρεάζεται από την επικείμενη αλλαγή της διοίκησης του Σταδίου και ποια είναι η επιρροή στη Νέα Τούμπα.

Το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν παρουσιάζει για την ώρα τουλάχιστον σημαντικές εξελίξεις.

Οι άνθρωποι του Δικέφαλου προετοιμάζονται να καταθέσουν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, ωστόσο ο μεγαλύτερος προβληματισμός τους έχει να κάνει στα εμπόδια που μέχρι τώρα αποτελούν τροχοπέδη στο ενδεχόμενο μετακόμισης των πρωταθλητών στο Καυτανζόγλειο.

Από τη Δευτέρα (14/10) η παραίτηση της μέχρι τώρα διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου είναι στη διάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγένακη και είναι ζήτημα χρόνου να διοριστεί η νέα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας που θα ξεκαθαρίζει τους όρους για την χρησιμοποίηση του Σταδίου, για όσο διάστημα διαρκέσει η ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, δεν είναι θέμα διοίκησης αλλά περισσότερο της πολιτείας.

ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Και αυτό διότι τα δυο σημαντικά ζητήματα που για την ώρα δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια έχουν να κάνουν με το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του Καυτανζογλείου. Ποια είναι αυτά; Πρώτο και σημαντικότερο είναι το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ο ΠΑΟΚ για κάθε σεζόν που θα παίζει στο Καυτανζόγλειο. Ο Δικέφαλος θα πρέπει να παραχωρήσει το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και ένα ανάλογο ποσοστό και από τις διαφημίσεις στη διάρκεια των αγώνων του.

Οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι το κόστος θα ξεπερνά, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και σε αυτό δεν υπολογίζονται έσοδα που ενδεχόμενα μπορούν να προκύψουν από μια καλή ευρωπαϊκή πορεία του Δικέφαλου τις επόμενες σεζόν . Καταλαβαίνει κανείς ότι το κόστος κρίνεται από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τουλάχιστον υπερβολικό, πολύ περισσότερο όταν αυτοί κάνουν συγκρίσεις με τα χρήματα που εισπράττει το ΟΑΚΑ από τις ομάδες που το χρησιμοποιούν.

Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με το κόστος των βελτιωτικών έργων που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου το Καυτανζόγλειο να καλύπτει τις απαιτήσεις της UEFΑ. Το 1 με 1,5 εκατομμύριο για τα έργα θα καλυφθεί από τον ΠΑΟΚ, που ωστόσο ζητά να υπολογιστεί το ποσό που θα δαπανηθεί σε αυτό που θα πληρώσει για τα δικαιώματα χρήσης του Σταδίου. Κάτι που με το καθεστώς που ισχύει σήμερα δεν μπορεί να γίνει, όποια και αν είναι η διοίκηση του.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι για να ξεπεραστούν τα δύο μεγάλα ζητήματα που εμποδίζουν τη μετακόμιση του Δικέφαλου στο Καυτανζόγλειο απαιτείται πολιτική βούληση προκειμένου να υπάρξουν υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες που θα τη διευκολύνουν.

Το σίγουρο είναι ότι όπως κυλούν τα πράγματα θα πρέπει να αναμένεται, ίσως και μεγάλη, καθυστέρηση στα σχέδια του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα.Οι συζητήσεις με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου είχαν ενταθεί πριν από τις πρόσφατες Εκλογές ωστόσο συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί και όπως φαίνεται θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ