ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει το "δεν πωλείται ο Ζαμπά"

ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει το "δεν πωλείται ο Ζαμπά"
MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ σαφώς και δεν έχει διάθεση να παραχωρήσει τον Λέο Ζαμπά αυτό το καλοκαίρι καθώς στην Τούμπα γνωρίζουν ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο μάξιμουμ η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Δεν είναι μυστικό ότι ο ΠΑΟΚ επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι στο Λέο Ζαμπά προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα αποδώσει πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που ξόδεψε για να τον αποκτήσει από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Για αυτό άλλωστε φρόντισε να τον δεσμεύσει με ισχυρό συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και με πολύ υψηλή ρήτρα που φτάνει στα 20 εκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που έχει μπει ποτέ σε συμβόλαιο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟLIMIT-UP

Η αλήθεια είναι ότι ήδη ο Βραζιλιάνος που φέτος έφτασε κοντά στις 40 συμμετοχές έχει ανεβάσει την αξία της μετοχής του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι υπολογίζονταν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ από την Αχμάτ και το Δεκέμβριο του 2018, αφού είχαν μεσολαβήσει οι πρώτες εμφανίσεις του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε φτάσει στα 4 εκατομμύρια. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε με την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έκλεισε τη σεζόν στα 8 εκατομμύρια.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Ζαμπά είχε 3 γκολ και 6 ασίστ στο πρωτάθλημα, 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ στο κύπελλο και 2 γκολ και 3 ασίστ στους ομίλους τουEUROPALEAGUE. Στο EUROPA είχε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του με την ανάδειξη του ως οMVPτης δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Δίκαια, αν σκεφτεί κανείς τα «όργια» που έκανε στη Λευκορωσία στον αγώνα με την Μπάτε Μπόρισοφ όπου πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ στη νίκη με 4-1 της ομάδας του.

Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα «Football Talent Scout» τον είχε στους καλύτερους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών ανά πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στην ίδια λίστα όπου υπήρχαν τα ονόματα του Αλεξάντερ Άρνολντ της Λίβερπουλ, του Εμπαπέ της Παρί, του Ζανιόλο της Ρόμα και πολλών άλλων νεαρών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΤΟ…ΣΟΦΟ «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το “ofcoursenot- φυσικά όχι” που απάντησε ο Γιώργος Σαββίδης σε σχόλιο φίλου του ΠΑΟΚ «δεν πιστεύω να πωλείται ο Ζαμπά» στη διάρκεια της Πέμπτης ήταν σοφή απάντηση.

ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει το "δεν πωλείται ο Ζαμπά"

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να περιμένει ακόμη το νεαρό Βραζιλιάνο που μπορεί υπό προϋποθέσεις να εκτοξεύσει την τιμή του στα ύψη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ποιες είναι αυτές; Πρώτα η συμμετοχή του Δικέφαλου στους ομίλους τουChampionsLeague. Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους πολυπόθητους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ζαμπά θα απασχολήσει πολλές περισσότερες ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα. Ο εκπρόσωπος τουΛέο Κορνατσίνι σε δηλώσεις του μίλησε για το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην Ευρώπη από την Βραζιλία κάτω των 23 ετών που να έχει τα νούμερα του Ζαμπά, οπότε περιμένουμε να κληθεί στην Εθνική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» είχε πει τον περασμένο Μάρτιο για τον πελάτη του. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του τότε η καριέρα του Λέο Ζαμπά θα αλλάξει εντελώς προοπτική.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι για να πετύχει μια τέτοια κλήση ο νεαρός εξτρέμ του ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Προθάλαμος για την Ολυμπιακή Ομάδα της Βραζιλίας θεωρείται η ομάδα που συμμετέχει στο φημισμένο τουρνουά της Τουλόν στη Γαλλία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες και ο Ζαμπά δεν είναι εκεί. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι τα πράγματα δεν μπορεί να αλλάξουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο Λέο Ζαμπά έχει πολλά ακόμη να δώσει στο Δικέφαλο. Είναι κοινή παραδοχή ότι στο τελευταίο κομμάτι της φετινής σεζόν δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν. Το ταξίδι του στην Πορτογαλία, στην τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων την ώρα που φούντωναν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για αυτόν η Πόρτο θεωρήθηκε για πολλούς προάγγελος εξελίξεων για το μέλλον του Ζαμπά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ήδη παρακολουθείται από αρκετές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ όμως , σύμφωνα και με το Γιώργο Σαββίδη, έχει ξεκάθαρη θέση ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται. Και αυτό συμβαίνει διότι όπως πιστεύουν στην Τούμπα μπορεί ακόμη και ένα μόλις χρόνο μετά τα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά αναφορικά με το νεαρό Βραζιλιάνο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ