ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα τρία μεγάλα ερωτηματικά

ΠΑΟΚ: Τα τρία μεγάλα ερωτηματικά

Τα σχέδια επί χάρτου του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον τελικό Κυπέλλου (11/5, 20:30) του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν. Ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται να δώσει απαντήσεις για τον αριστερό μπακ, τον έναν εσωτερικό μέσο και τον δεξιό εξτρέμ.

Η αγωνιστική προετοιμασία του ΠΑΟΚ σε ένα μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί, καθώς συνήθως η προπόνηση την παραμονή του αγώνα έχει δουλειά σε τακτική από αυτές των προηγούμενων ημερών.

Ο Ραζβάν Λουτέσκου είδε με ικανοποίηση την Τρίτη (7/5) τους Λέο Μάτος και Δημήτρη Γιαννούλη να προπονούνται κανονικά, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα της επιλογής. Σε διαφορετική περίπτωση τα "κουκιά" θα ήταν μετρημένα.

ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Αναφορικά με την αμυντική τετράδα, οι δρόμοι είναι δυο. Από τη μία είναι η "λογική" του πρωταθλήματος και την αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, που ήταν ο πρώτος μετά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια, με τον Μάτος στα δεξιά, τους Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο, και τον Γιαννούλη στα αριστερά.

Η δεύτερη είναι η "λογική" του κυπέλλου και της αναμέτρησης (που ακολούθησε αυτής του Λεβαδειακού) κόντρα στον Αστέρα, στη Τρίπολη, με τον Μάτος στα δεξιά, του Βαρέλα και Ινγκασον στο κέντρο, και τον Κρέσπο αριστερά.

Ο ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Στη μεσοαμυντική γραμμή, ο προπονητής του "Δικεφάλου του Βορρά" αναζητά εκείνον που θα πλαισιώσει τον Σέρζιο Ολιβέιρα, και φαίνεται πως είναι ανάμεσα σε δυο ποδοσφαιριστές από τους οποίους όποτε τους χρησιμοποίησε, τον έβγαλαν "ασπροπρόσωπο". Ο λόγος για τον Χοσέ Κάνιας και Εβγέν Σάκχοφ.

Η εσωτερική κουβέντα που γίνεται για την επιλογή ενός εκ των δυο είναι "συνδεδεμένη" και με την "ανάγνωση" της μεσαίας γραμμής του αντιπάλου. Ο Λουτσέσκου θα πάρει τη τελική απόφαση ανάλογα και με τα όσα περιμένει από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΜΟΝΙΜΗ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΧΗ

Όσον αφορά Στο δεξί άκρο της επίθεσης, η «μονομαχία» ανάμεσα στον Λέο Ζαμπά και τον Δημήτρη Λημνιό καταγράφεται σχεδόν εβδομάδα με την εβδομάδα. Ο Ρουμάνος τεχνικός όχι μόνο έχει πει και στους δυο, αλλά έχει κάνει και πράξη την επιλογή του ανάλογα με τα πλέον πρόσφατα δείγματα γραφής.

Στην επιλογή του ενόψει του Σαββάτου, ρόλο θα παίξει και το τακτικό κομμάτι καθώς σε εκείνη τη πλευρά η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βάλει πίεση, με δεδομένο πως στη "πλάτη" του όποιου επιλεγεί για τη θέση, θα είναι ο Λέο Μάτος.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Με βάση το τρόπο σκέψης του Λουτσέσκου, η απουσία κάποιων εκ των Πέλκα, Μπίσεσβαρ και Ακπομ από τη μεσοεπιθετική γραμμή, ίσως θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη, καθώς στο δεύτερο μισό της φετινός σεζόν, στη λεγόμενη "μετά – Πρίγιοβιτς" εποχή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε αυτούς στη πλειοψηφία των κρίσιμων αναμετρήσεων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ