ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα σχέδια για το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η εντολή του Ιβάν Σαββίδη για την κατάρτιση ενός "business plan" για την κατασκευή νέων προπονητικών εγκαταστάσεων για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες του Δικέφαλου δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου για το Δικέφαλο ήταν ένα από πρώτα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και υπήρξαν πολλές αναζητήσεις για την εξεύρεση της κατάλληλης έκτασης στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχει μάλιστα και ο αστικός μύθος που αναφέρει πως ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ "πετούσε" ώρες ολόκληρες με ιδιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να βρει την τοποθεσία που θα ήταν κατάλληλη για να κατασκευαστούν εκεί οι προπονητικές εγκαταστάσεις για την πρώτη ομάδα αλλά και τα τμήματα υποδομής με γήπεδα, γυμναστήρια ακόμη και ξενώνες για να φιλοξενούνται εκεί τα ταλέντα από τις Ακαδημίες της ΠΑΕ.

ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Κάποια στιγμή η αναζήτηση σταμάτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τις ήδη υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δικέφαλος στη Νέα Μεσημβρία.

Τα χρήματα που επενδύθηκαν εκεί δεν ήταν και λίγα αφού χρειάστηκαν βελτιωτικά έργα και στα γήπεδα στα οποία προπονούνται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και εκσυγχρονίστηκαν και τα μέσα για την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία τους.

Κατασκευάστηκαν πισίνες, αγοράστηκε εξοπλισμός για να αποφεύγονται οι μυϊκοί τραυματισμοί που στο παρελθόν είχαν ταλαιπωρήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το σχέδιο για νέο προπονητικό εγκαταλείφθηκε και γεγονός ότι επανέρχεται στην επικαιρότητα του Δικεφάλου, σε συνδυασμό με τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για την εκ των βάθρων ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας είναι πάντως ενδεικτικό.

Από την μια μπορεί να "διαβαστεί" ως μια προσπάθεια από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη να ξεκαθαρίσει προς όλους ότι το σχέδιο για συμμάζεμα του μπάτζετ και τον εξορθολογισμό των οικονομικών της ΠΑΕ, δεν έχει να κάνει με την δική του διάθεση και τη δυνατότητα του να επενδύσει και άλλα χρήματα στο Δικέφαλο.

Και μάλιστα να διαθέσει μεγάλα ποσά σε υποδομές και εγκαταστάσεις που δεν εμπίπτουν σε περιορισμούς από το Financial Fair Play της UEFA και θα προσφέρουν στην ομάδα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε όλους τους τομείς

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ