ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πρωτάθλημα του Δικεφάλου

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2018/2019 και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον πρωταθλητή Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ και η πόλη της Θεσσαλονίκης ζουν από το βράδυ της Κυριακής (21/4) ιστορικές στιγμές. Ο Δικέφαλος κέρδισε τον Λεβαδειακό με 5-0, πήρε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικά στοιχεία αυτής της επιτυχίας.

1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, γεγονός που προσθέτει ακόμη περισσότερο βάρος στην φετινή κατάκτηση. Την τελευταία φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 1984-1985.

Ο ΠΑΟΚ είχε τότε εξασφαλίσει τη πρώτη θέση μαθηματικά την προτελευταία αγωνιστική με ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, αφού ο δεύτερος Παναθηναϊκός είχε χάσει βαθμούς με τον Πιερικό. Οι "πράσινοι" αποσυντονίστηκαν από την κούρσα του πρωταθλήματος, εφόσον τον απασχολούσαν οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς έφτασε εκείνη τη χρονιά μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η φιέστα του Δικεφάλου και τότε ήταν μεγαλειώδης με 35.000 κόσμο στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι έληξε 1-1 και η Τούμπα έζ ησε παρόμοιες στιγμές με αυτές της Κυριακής (21/4).

Μάλιστα, ο Δικέφαλος το 2019 γίνεται η πρώτη ομάδα που περιμένει τόσο μεγάλο διάστημα για να επαναλάβει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της. Δεύτερη σε αυτή την κατάταξη είναι η ΑΕΚ, όπου χρειαζόταν να αναμένει από το 1994 έως το 2018, δηλαδή 24 χρόνια, για να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή, ενώ τρίτος είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος πριν το 1997 είχε αναδειχθεί πρώτος το 1987, ήτοι 10 χρόνια αναμονής.

2. ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για τον ΠΑΟΚ, αφού απομένει μία τελευταία πράξη. Εάν δεν χάσει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη τελευταία αγωνιστική της Super League τότε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει σημειώσει κάποια ήττα. Μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος μετράει 25 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Τελευταία ομάδα που το έχει πετύχει αυτό είναι ο Παναθηναϊκός την σεζόν 1963-1964. Η ομάδα του τότε προπονητή των "πρασίνων" Στέφαν Μπόμπεκ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική με ισοπαλία κόντρα στη Νίκη Βόλου. Στο τελευταίο του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 0 ήττες.

3. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ εντός γηπέδου (σ.σ. το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Τούμπα κρίθηκε στα χαρτιά) συνέβη στην Τρίπολη στις 4 Μαρτίου του 2018, όπου ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-2. Από 'κει και πέρα μετά και το διπλό στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στις 31 Μαρτίου 2018, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι στη Super League.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, μετράει 33 αγώνες πρωταθλήματος δίχως ήττα και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης. Το μεγαλύτερο σερί είχε σημειώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος από τον Οκτώβρη του 1972 έως και τον Απρίλιο του 1974 διατηρούσε 58 αήττητα ματς. Στην 2η θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 37 αγώνες χωρίς ήττα από τον Μάρτιο του 1961, έως και τον Μάιο του 1962.

Πάντως, αν υπολογίσουμε μονάχα τα χρόνια της επαγγελματικής Α' Εθνικής, δηλαδή από την σεζόν 1979/1980, δεν έχει τρέξει άλλη ομάδα τέτοιο αήττητο σερί, όπως ο ΠΑΟΚ.

4. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 100 ΓΚΟΛ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ

Ο ΠΑΟΚ με την νίκη με 5-0 απέναντι στον Λεβαδειακό την Κυριακή ξεπέρασε τα 100 γκολ σε μία σεζόν. Συγκεκριμένα μετράει 64 γκολ στο πρωτάθλημα, 22 στο Κύπελλο, 10 στα προκριματικά του Champions League και 5 στους ομίλους του Europa League, σύνολο 101. Τον εντυπωσιακό αριθμό τερμάτων έχει τη δυνατότητα να τον διευρύνει στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και στα εναπομείναντα παιχνίδια του Κυπέλλου, δηλαδή στον επαναληπτικό με τον Αστέρα Τρίπολης και στον τελικό της διοργάνωσης, αν τελικά προκριθεί ο Δικέφαλος.

Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε ξεπεράσει τα 100 γκολ ήταν την περίοδο 2000/2001, όπου ο Δικέφαλος είχε τερματίσει στην 4η θέση της Α' Εθνικής με 51 πόντους. Βέβαια, είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στο τελικό με τον Ολυμπιακό με σκορ 4-2. Σε αυτή τη διοργάνωση είχε πετύχει 52 γκολ σε 17 αγώνες.

Από 'κει και πέρα σημείωσε 66 γκολ στο πρωτάθλημα και 9 στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να φτάσει τα 127 γκολ σε 53 αγώνες.

5. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ 5ΑΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ είναι ότι έχει καταφέρει να πετύχει 64 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (σ.σ. 68 μετράει ο Ολυμπιακός), δίχως όμως να έχει κάποιον ποδοσφαιριστή του στον πίνακα της πρώτης 5αδας των σκόρερ.

ΠΑΟΚ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πρωτάθλημα του Δικεφάλου

Μάλιστα, ο πρώτος του σκόρερ με 9 τέρματα είναι ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και αποτελεί παρελθόν από την ομάδα απ' τις 10 Ιανουαρίου, που άφησε τη Θεσσαλονίκη για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Ιτιχάντ. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι ο Ευθύμης Κουλούρης με 19 γκολ, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα του Ατρόμητου, αλλά είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ