ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα 3+1 ερωτηματικά για Περιστέρι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο (14/9, 19:00), με τον Αμπέλ Φερέιρα να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Τα 3+1 ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα.

Μετά από δύο εβδομάδες προπονήσεων στη διάρκεια της διακοπής, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (14/9, 19:00), εκεί που είχε τις πρώτες του βαθμολογικές απώλειες την περυσινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δούλεψε κυρίως στον τομέα της τακτικής όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο υπάρχουν τρία μεγάλα διλλήματα για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο Περιστέρι:

1. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Ή ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Η αλλαγή στη θέση κάτω από την εστία είναι δύσκολη για κάθε προπονητή. Στο διάστημα όμως της διακοπής, ο Αμπέλ Φερέιρα έδειξε διάθεση να ρισκάρει και να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος δούλεψε καλά στις προπονήσεις που έγιναν εν τη απουσία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και έδειχνε πως κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Άλλωστε, ο Πασχαλάκης δεν έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ωστόσο, το δίλλημα παραμένει και μετά την επιστροφή του Έλληνα γκολκίπερ από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα, ο Πασχαλάκης έδειξε να κερδίζει πόντους για να διατηρήσει τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου.

2. ΒΑΡΕΛΑ Ή ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Ο Φερνάντο Βαρέλα πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στη μέση στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Στο ίδιο διάστημα ο Ίνγκι Ίνγκασον, που ζήτησε εξαίρεση από τους αγώνες της Εθνικής Ισλανδίας, ήταν παρών στις προπονήσεις του Δικέφαλου και ετοιμαζόταν για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ο Βαρέλα, ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της ομάδας του, επέστρεψε στις προπονήσεις χθες και ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνει να το… σκέφτεται για τον παρτενέρ του Άνχελ Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

3. ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ Ή ΠΕΛΚΑΣ

Ένα ακόμη δίλημμα που θα απαντηθεί από τον Αμπέλ Φερέιρα, είναι ο παρτενέρ του Τσούμπα Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης του Δικέφαλου, με τους Σβιντέρσκι και Πέλκα να διεκδικούν τη θέση στην ενδεκάδα. Ο Πολωνός ήταν βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με Παναιτωλικό και Πανιώνιο στην Τούμπα σκοράροντας και στα δύο, ωστόσο ο Δημήτρης Πέλκας ήταν η βασική επιλογή του προπονητή του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε ένα ρόλο περισσότερο προωθημένο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ

Το ποιος από τους Σβιντέρσκι ή Πέλκα θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα καθορίσει και το σχήμα με το οποίο θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές στο Περιστέρι. Στον τελευταίο αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε ένα καθαρό 4-4-2 με δύο ακραίους επιθετικούς (Λημνιό και Ζαμπά), δύο επιθετικούς (Άκπομ και Σβιντέρσκι), δύο κεντρικούς χαφ (Εσίτι και Μίσιτς) και με τους Πέλκα- Μπίσεσβαρ στον πάγκο. Ακόμη και όταν οι δύο τελευταίοι μπήκαν αλλαγή στον αγώνα το σχήμα του Δικέφαλου δεν άλλαξε.

Η αλήθεια είναι ότι η επιμονή του Αμπέλ Φερέιρα στο 4-4-2 έχει δημιουργήσει αρκετή συζήτηση καθώς είναι ένας σχηματισμός, στον οποίο η ομάδα του δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Ο αγώνας με τον Ατρόμητο είναι ο πρώτος που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μακριά από την έδρα και έχει ενδιαφέρον πώς θα τον προσεγγίσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ