ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο η νέα Τούμπα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε σε συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης πως τον ενδιαφέρει το θέμα της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Το θέμα της Νέας Τούμπας μπήκε στη συζήτηση των φορέων της Θεσσαλονίκης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Και μάλιστα το έθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που ζήτησε να ενημερωθεί για το που ακριβώς βρίσκεται το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως ειπώθηκε, το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει ήδη εγκριθεί και ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης του οριστικού πολεοδομικού σχεδίου και του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το οδικό δίκτυο γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ ενώ τονίστηκε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει την αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και τα απαραίτητα κονδύλια από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επισπεύσουν όλοι οι αρμόδιοι τις διαδικασίες. «Με ενδιαφέρει το θέμα και θέλω να ενημερώνομαι» είπε στη χθεσινή συνάντηση και ρώτησε να μάθει αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν αρχαιολογικά ευρήματα όταν ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου του Δικεφάλου που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωσης τους, όπως συνέβη και με τα έργα του Μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που του είπαν είναι ότι σχετικά πρόσφατα πολύ κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ έγιναν δύο έργα ( η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας και το Κλειστό Κολυμβητήριο) και οι υπεύθυνοι δεν βρήκαν άξια λόγου αρχαιολογικά ευρήματα. Κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να βρεθούν αρχαία λίγα μέτρα πιο μακριά είναι απειροελάχιστες.

Η συζήτηση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ έκλεισε κάπου εκεί με τον Πρωθυπουργό να μην αναφέρεται καθόλου σε αυτό στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ. Για τη νέα Τούμπα μίλησε ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. «Δόθηκαν όλες οι οδηγίες που έπρεπε να δοθούν ώστε να επισπευσθεί όσο γίνεται αυτή η διαδικασία, ώστε αυτή η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, να κατορθώσει να χτίσει το γήπεδο της» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Πέτσας τόνισε στην κρατική τηλεόραση ότι υπάρχει συμφωνία να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Από τον ΠΑΟΚ πάντως, τουλάχιστον για την ώρα, έχουν αποφύγει να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο και για τη προχθεσινή συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Πρωθυπουργό και τις χθεσινές δηλώσεις σχετικά με την κατασκευή της νέας Τούμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Έφυγαν 1000 εισιτήρια για το Πανθεσσαλικό
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ