ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Στην πόρτα της εξόδου ο Ουάρντα

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Το νέο παράπτωμα που εξόργισε τον Λουτσέσκου. Τι του καταλογίζει ο Ρουμάνος τεχνικός και γιατί είναι πλέον πολλές οι πιθανότητες να αποτελέσει παρελθόν τον Γενάρη απ' τον ΠΑΟΚ. Τα σενάρια για την "επόμενη μέρα" κι ο Ενρίκε.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Αιγύπτιος έχει προκαλέσει, με την αγωνιστική απειθαρχία του, τη δυσαρέσκεια του Ραζβάν Λουτσέσκου και ίσως αυτή να είναι και…μοιραία για την σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αμρ Ουάρντα πήρε δεύτερη ευκαιρία από τον προπονητή του, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι και πάλι έντονα δυσαρεστημένος από τον Αιγύπτιο για την αγωνιστική απειθαρχία που έδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τη Βίντι στην Ουγγαρία. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έμεινε εκτός αποστολής από το τελευταίο αγώνα του Δικέφαλου με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Με την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου θα φανεί αν έχει ήδη δει τη δεύτερη… κίτρινη κάρτα, που θα τον οδηγήσει και στην έξοδο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ουάρντα επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ μετά τον… πάγο που του έβαλε ο Λουτσέσκου στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη, δείχνοντας μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Από την επιστροφή του και μετά δεν πήρε φανέλα βασικού σε κανέναν από τους αγώνες που έδωσε η ομάδα του. Στο "Κλ. Βικελίδης" αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και είχε καλή απόδοση, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο Περιστέρι αγωνίστηκε για ένα δεκάλεπτο περίπου και στη Βουδαπέστη άλλα 20', χωρίς να συμμορφωθεί στην τακτική που του ζήτησε ο προπονητής του. Το γεγονός ότι έκανε… του κεφαλιού του και πάλι, δυσαρέστησε έντονα τον Λουτσέσκου. Κι αυτό διότι έδειξε στην πράξη ότι δεν πειθαρχεί στις οδηγίες του προπονητή του, βάζοντας και πάλι το «εγώ» του, πάνω από την ομάδα.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ

Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα; Το μέλλον του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά δυσοίωνο κι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά τότε είναι πιθανό το Γενάρη να αποτελέσει παρελθόν. Ο τρόπος αποχώρησης του είναι, για την ώρα, άγνωστος. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με ό,τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει στα χέρια της κάποια σοβαρή πρόταση για την παραχώρηση του. Το καλοκαίρι υπήρξαν δύο ομάδες από το εξωτερικό η Σλάβια Πράγας αρχικά και η γαλλική Ρεν στη συνέχεια που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του, αλλά ο ΠΑΟΚ ήθελε τότε να τον κρατήσει στην Τούμπα.

Ίσως αναγκαστικά να υπάρξει και πάλι κάποια περίοδος δανεισμού του μέχρι το καλοκαίρι (ίσως ακόμη και στον Ατρόμητο με τον οποίο πέρυσι είχε κάνει καλά παιχνίδια, καθώς ο Κάναντι είχε βρει το... κουμπί του) , με την προοπτική να προκύψουν προτάσεις στο τέλος της σεζόν.

«ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ» Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΥΑΡΝΤΑ- ΕΝΡΙΚΕ

Από την άλλη πλευρά, μοιάζει τραβηγμένο το σενάριο που θέλει τον Ουάρντα να αποχωρεί προκειμένου να υπάρξει χώρος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τον Ενρίκε. Το θέμα αυτό ο Λουτσέσκου το ξεκαθάρισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν με πολύ μεγάλη ευκολία συναίνεσε στο να αποδεχθεί ο Δικέφαλος την πρόταση δανεισμού που έφτασε από την Αστάνα. Οι δύο περιπτώσεις δεν φαίνεται για την ώρα να συνδέονται, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι πρόκειται να προκύψει το Γενάρη. Γενικότερα, πάντως, ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δεν έχει σπάσει καμία συμφωνία δανεισμού ποδοσφαιριστή του. Ο μόνος που επέστρεψε νωρίτερα ήταν ο Έργκους Κάτσε από τη Βικτόρια Πλζεν, με... υπαιτιότητα όμως της τσέχικης ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ