ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Σκέφτεται σχήμα με τρεις στόπερ κόντρα στη Μπεσίκτας ο Φερέιρα

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άμπελ Φερέιρα συνεχίζει να οργανώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με τη Μπεσίκτας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με σχήμα με τρεις στόπερ, όπως έκλεισε την προηγούμενη σεζόν.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Τρίτης (25/8) με την Μπεσίκτας έχει μπει στο τελικό της στάδιο με τον προπονητή του "Δικεφάλου" να δοκιμάζει αρκετά σχήματα για τον αγώνα με τους Τούρκους.

Ο Πορτογάλος βασίζεται κυρίως στο πλάνο της προετοιμασίας με τρεις στόπερ που δούλεψε στη διάρκεια της προετοιμασίας αν και φαίνεται πως θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις στη μεσαία και την επιθετική γραμμή. Και αυτό διότι εκτός από το 3-4-2-1 που χρησιμοποίησε στα δυο φιλικά που έδωσε η ομάδα του στη διάρκεια της προετοιμασίας στο Πήλιο, δείχνει να κερδίζει έδαφος και ένα σχήμα με τρεις χαφ σε μια παραλλαγή που μοιάζει περισσότερο με 3-5-2.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Αυτό το σχήμα έχει Πασχαλάκη στην εστία, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη στην τριάδα των στόπερ και τους Λημνιό με τον Γιάννουλη σε ρόλο μπακ χαφ. Θέση στο σχήμα αυτό κερδίζει ο Εσίτι σε ρόλο κόφτη με τους Σβαμπ, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και Καντουρί ως εσωτερικούς μέσους. Στην κορυφή της επίθεσης φαίνεται να έχει προβάδισμα ο Σβιντέρσκι με τον Πέλκα να κινείται κοντά του και μπροστά από τα δύο "οκτάρια".

ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αυτοί που διεκδικούν θέση είναι ο Μάτος που δείχνει να ανταποκρίνεται άνετα σε ρόλο του μπακ- χαφ, ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί να αντέξει σε ολόκληρο 90λεπτο, ο Μπίσεσβαρ για το ρόλο του Πέλκα που λόγω ενοχλήσεων μπήκε αργότερα σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας και πάντα ο Άκπομ για την κορυφή της επίθεσης αν και στην προετοιμασία χρησιμοποιήθηκε και εκτός αντίπαλης περιοχής στο σχήμα με τους δύο μεσοεπιθετικούς πίσω από τον φορ.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα δοκιμάζει πολλά πράγματα στη διάρκεια των προπονήσεων και συνήθως δεν δείχνει πριν από τα παιχνίδια τα πλάνα του. Επιπλέον έχει τονίσει ότι δεν είναι "δογματικός" σε ότι αφορά την τακτική, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το σίγουρο είναι ότι στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Μπεσίκτας θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να διασφαλίσει τα νώτα του, περιμένοντας από την ομάδα του να έχει καλή ανασταλτική λειτουργία και ελπίζοντας ότι οι παίκτες του θα είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επίθεση για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ