ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πώς κατέληξε στον Ισμαέλ Σίλβα

ΠΑΟΚ: Πώς κατέληξε στον Ισμαέλ Σίλβα

Τι είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον 24χρονο Ισμαέλ Σίλβα και προχωρούν στην απόκτησή του. Τα συμπεράσματα του σκάουτινγκ, ο ρόλος που θα έχει στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου και οι προοπτικές του για το μέλλον.

Ο Ίσμαελ Σίλβα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος χαφ ήταν εξ αρχής στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων του Δικέφαλου και κυρίως της οικογένειας Σαββίδη.

Η οικογένεια ήταν και αυτή που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με την Αχμάτ Γκρόζνι, που κατέληξαν σε οριστική συμφωνία όταν διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον τσεκάρουν από πέρυσι, όταν κοιτούσαν στην τσετσενική ομάδα, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στο Λέο Ζαμπά. Και δεν ήταν ο μόνος που είδαν από τη Αχμάτ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΛ

Οι πρώτες διαπιστώσεις τους ήταν ότι πρόκειται για έναν Βραζιλιάνο με ευρωπαϊκή νοοτροπία, σοβαρό και μετρημένο στο παιχνίδι του, ομαδικό, που προσπαθεί να κάνει τα απλά στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε από την Αχμάτ τον Ζαμπά αυτός προέρχονταν από την πρώτη του μόλις χρονιά στην Ευρώπη.

Ο Σίλβα από την άλλη έχει γράψει ήδη επτά γεμάτες σεζόν στην Ευρώπη. Από τα 18 του χρόνια ανήκε στην Κάλμαρ με την οποία μέχρι τον Αύγουστο του 2017, όταν μεταγράφηκε στην Αχμάτ Γκρόζνι, έκανε 115 παιχνίδια σκοράροντας 6 γκολ και μοιράζοντας 14 ασίστ. Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισε και στη Ρωσία όπου τις δύο τελευταίες χρονιές έγραψε 55 αγώνες με παρόμοιες επιδόσεις (5 γκολ και 11 τελικές πάσες).

Ο Σίλβα είναι ιδιαίτερα αθλητικός ποδοσφαιριστής, με καλή τεχνική και καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, με συνεχόμενη κίνηση στον αγωνιστικό χώρο που μπορεί να συνεισφέρει πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, στοιχείο που μετρά πολύ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που θέλει συμμετοχή στη δημιουργία από όλους τους παίκτες του.

ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αυτό που επίσης μέτρησε πολύ στην επιλογή του είναι οι προοπτικές του για το μέλλον που έχει ο Σίλβα. Πριν κλείσει τα 25 του χρόνια έχει ήδη μεγάλη εμπειρία και ο ΠΑΟΚ του δίνει, όπως και στην περίπτωση του Ζαμπά, την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γεγονός που μπορεί να επιφέρει και αλλαγές προς τα πάνω, στην αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο που σήμερα αποτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ισμαέλ Σίλβα εντάσσεται στο πλαίσιο που τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους αποτελεί κατά βάση κανόνα στις κινήσεις που κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ασχολείται κυρίως με ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αγοραστική αξία, ώστε κάποια στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα να φέρουν και χρήματα στα ταμία του Δικεφάλου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν με πρώτο από όλους τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι ο ρόλος του Σίλβα είναι περισσότερο δημιουργικός παρά ανασταλτικός. Ο Βραζιλιάνος είναι περισσότερο «αντι- Σάκχοβ», παρά «αντί- Κάνιας» γεγονός που έχει σημειώσει ήδη στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας και ο Ρουμάνος τεχνικός. Κάτι που σημαίνει ότι ο δεύτερος κεντρικός χαφ που αναμένεται να αποκτηθεί θα είναι πιο κοντά σε «εξάρι» από ότι «οκτάρι». Το σίγουρο είναι υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες για τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ