ΠΑΟΚ: Προχωράει καλά η αποθεραπεία των Βιεϊρίνια - Μαουρίσιο

Προχωράει η αποθεραπεία των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε στο 100% τον τραυματισμό του, ενώ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα αξιολογηθεί και πάλι σε 3-4 εβδομάδες.

Ο ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει ότι οι τρεις μακροχρόνια τραυματίες Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια θα περάσουν από εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας τους.

Οι εξετάσεις αυτές έδειξαν ότι οι δύο ποδοσφαιριστές που έπαθαν ρήξη χιαστού (Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια) πηγαίνουν καλά, με τον Βραζιλιάνο να έχει ιατρικά τουλάχιστον ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ενώ ο Σουηδός με τη ρήξη αχίλλειου τένοντα φαίνεται να έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, καθώς προέκυψε νέο πρόβλημα.

"Στον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης", αναφέρει η ενημέρωση του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το Μαουρίσιο που θα περάσει από εργομετρικά που ενταχθεί σταδιακά στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

"Ο Χοσέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Τη Δευτέραο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας", λέει η ενημέρωση ενώ  ο αρχηγός που προχωράει και αυτός κανονικά θα αξιολογηθεί και πάλι σε 3-4 εβδομάδες όταν θα είναι και αυτός κοντά στην επιστροφή του.

"Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS