ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρίγιοβιτς, ο πιο γρήγορος 50άρης

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) (EUROKINISSI)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς που στον αγώνα με τη Λάρισα έφτασε στα 50 γκολ με τη φανέλα του Δικέφαλου. (VIDEO)

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει πενήντα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κανείς όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, σε τόσες λίγες συμμετοχές όσες, 83 στον αριθμό, χρειάστηκε ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Και αυτός είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ αποθεώνει τον πρώτο του σκόρερ:

«Πριν καν συμπληρώσει δύο χρόνια στην Τούμπα, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει ήδη εξασφαλίσει τη δική του περίοπτη θέση στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η αποτελεσματικότητα και η επαφή του με τα δίχτυα τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Η προηγούμενη σεζόν έκλεισε με τον Πρίγιοβιτς να σημειώνει 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Επίδοση που αποτελεί τόσο προσωπικό όσο και συλλογικό ρεκόρ, ως η κορυφαία για ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ σε μια αγωνιστική περίοδο.

Ο Σέρβος δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και έχει βαλθεί να σπάσει το δικό του ρεκόρ, δεδομένου ότι έχει ήδη πετύχει 13 γκολ σε 24 παιχνίδια. Το τελευταίο, όμως, χρονικά κόντρα στην ΑΕΛ έμελλε να είναι ιστορικό. Ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφτασε τα 50 γκολ σε 83 αγώνες. Δηλαδή πιο γρήγορα από όλους τους προκατόχους του στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Το ρεκόρ μέχρι το βράδυ της Κυριακής ανήκε στον Κώστα Φραντζέσκο. Ο παλαίμαχος άσος στις 26 Σεπτεμβρίου 1999, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 4-2 με μία από τις συνηθισμένες εκτελέσεις φάουλ, έφτασε τα 50 τέρματα στην 99η συμμετοχή του με τον Δικέφαλο, όντας ο μόνος μαζί με τον Πρίγιοβιτς που χρειάστηκαν διψήφιο αριθμό αγώνων.

Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος τα έφτασε στην 104η συμμετοχή του, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 113 αγώνες και ο Κώστας Ορφανός με 117, ένα λιγότερο από τον Γιώργο Κούδα

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς 83

Κώστας Φραντζέσκος 99

Χρήστος Δημόπουλος 104

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 113

Κώστας Ορφανός 117

Γιώργος Κούδας 118

Νέτο Γκουερίνο 127

Στέφανος Αθανασιάδης 127

Γ.Χ. Γεωργιάδης 130

Σταύρος Σαράφης 134

Γιώργος Κωστίκος 148

Δημήτρης Παρίδης 164

Αχιλλέας Ασλανίδης 168

Παναγιώτης Κερμανίδης 186

Γιώργος Σκαρτάδος 196

Κούλης Αποστολίδης 198».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ