ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ, πότε κέρδισες εκτός έδρας;

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ  PLAY OFF----ΠΕΝΑΛΤΥ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ PLAY OFF----ΠΕΝΑΛΤΥ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΑΕΚ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, αλλά και την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League Σουρωτή. Η δυσκολία μακριά από τη Θεσσαλονίκη και η αντίθεση με την άδεια Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει την Κυριακή (5/11, 19:30) να νικήσει για πρώτη φορά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, καθώς σε πέντε εκτός έδρας ματς με την Ένωση έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στις 16 Φλεβάρη του του 2013 οι δύο "Δικέφαλοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ, σεζόν κατά την οποία οι "κιτρινόμαυροι" υποβιβάστηκαν.

Η απουσία της ΑΕΚ από τη Super League, είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να τα πουν ξανά στο ΟΑΚΑ το Γενάρη του 2016. Η Ένωση πήρε τη νίκη (1-0) επί του ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Ρόναλντ Βάργκας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες τα είπαν ξανά στο ΟΑΚΑ εκείνη τη σεζόν. Η δεύτερη φορά ήταν για την 5η αγωνιστική των playoffs. "Λευκή" ισοπαλία, ισοπαλία και στις αποβολές (Πέκχαρτ, Τζαβέλλας).

Στις 12 Μαρτίου του τρέχοντος έτους για την 24η αγωνιστική της περυσινής σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στα δύο γκολ του Σέρχιο Αραούχο και το ένα του Χρήστου Αραβίδη.

"Κιτρινόμαυρο" βάφτηκε και το τελευταίο ματς των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Ένωση, στις 28 Μάη για την 5η αγωνιστική των playoffs, με τον Μπακασέτα να κρίνει την τύχη του (1-0).

ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εξίσου πενιχρή είναι η συγκομιδή και στα υπόλοιπα ντέρμπι. Με τον Ολυμπιακό, ο "Δικέφαλος" έχει μία μόνο νίκη. Αυτή της 3ης Δεκεμβρίου του 2014 και το 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη στα γκολ των Στέφανου Αθανασιάδη και Φακούντο Περέιρα. Ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) είχε λήξει το ματς της τελευταίας ημέρας του Μαρτίου του 2013, ενώ αντίθετα σε αυτό το διάστημα οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν πέντε νίκες επί των "ασπρόμαυρων" στο Φάληρο.

Ίδια είναι η εικόνα και στα ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να έχουν έξι νίκες και τρία ματς να λήγουν δίχως νικητή.

Στον ΠΑΟΚ κατοχυρώθηκε η νίκη στο τελευταίο επεισοδιακό (κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του Ίβιτς) ματς των δύο ομάδων στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέρα από την ιδιαιτερότητα των ντέρμπι, ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει δυσκολίες μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Σε τέσσερα εκτός έδρας ματς για την τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη. Έχει, μάλιστα, τη χειρότερη επίθεση εκτός έδρας.

Ισοπαλία 0-0 στη Λιβαδειά στην πρεμιέρα, ισοπαλία χωρίς γκολ - αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα - απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ισοπαλία με ισοφάριση στις καθυστερήσεις (1-1) από την ΑΕΛ στη Λάρισα, ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΜΠΑ

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να καθοδηγούσε και οι παίκτες του να αγωνίζονταν σε άδεια - λόγω τιμωρίας - Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο νικών στο σπίτι του. Σε πέντε ματς κεκλεισμένων νίκησε κατά σειρά Κέρκυρα (3-1), Παναιτωλικό (1-0), ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), Λαμία (4-0) και Αστέρα Τρίπολης. Ακόμη ένα στατιστικό που κάνει εμφανή την αντίθεση εντός - εκτός.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ