ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Πάσινγκ 1-0

ΠΑΟΚ - Πάσινγκ 1-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Πάσινγκ χάρη σε όμορφη εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς. Ξεχώρισε ο Λούκας με ορισμένες ενέργειές του. Κενά και πάλι στην άμυνα ο "Δικέφαλος", ντεμπούτο και ο Σπυρόπουλος.

Το βασικό ζητούμενο στο τέταρτο φιλικό του ΠΑΟΚ επί αυστριακού εδάφους ήταν να φανεί η προσαρμογή των παικτών που αγωνίστηκαν στο 4-2-3-1 και παράλληλα να δει ο Χουμπ Στέφενς την αγωνιστική κατάσταση παικτών που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά όπως ο Λούκας και ο Σπυρόπουλος.

Στο πρώτο επίπεδο, ο "Δικέφαλος" λειτούργησε καλά από τακτικής πλευράς, αν και για μία ακόμη φορά φανέρωσε κενά στην άμυνά του που έδωσαν την ευκαιρία στην Πάσινγκ να απειλήσει. ΠΑΟΚ.

Ατομικά, ο Λούκας, κυρίως, έστειλε θετικά μηνύματα, αφού σε αρκετές φάσεις έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα πάνω από το μέσο όρων μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ και σίγουρα όταν είναι απόλυτα ετοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού θα είναι από τα πρώτα βιολιά του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, μαζί με τον Βούκιτς έδειξαν ότι μπορούν να καλύψουν το ρόλο του μπαλαντέρ, αν και ο Ισπανός έπαιξε κυρίως στα δεξιά και συνέκλινε προς τον άξονα.Θετικό ακόμη το γεγονός ότι ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε ένα ημίχρονο, ενώ στο ντεμπούτο του ο Σπυρόπουλος έδειξε τα στοιχεία που είναι γνωστά σε όλους όσοι τον παρακολουθούν.

Αν υπάρχει κάτι αρνητικό να σημειώσει κανείς, αυτό είναι ότι η Πάσινγκ (που λόγω του ότι χθες έδινε αγώνα Κυπέλλου έπαιξε και με πολλούς αναπληρωματικούς) βρήκε κενούς χώρους και δημιούργησε ευκαιρίες, που δεν επέτρεψαν να γίνουν γκολ ο Χακόμπο (κυρίως) και ο Γιακουμής.Σαφώς και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα παίκτη ποιότητας στην άμυνα, το κενό του οποίου φαίνεται κυρ΄πιως όταν ο "Δικεφάλος" πάει να παίξει επιθετικά.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο (46΄ Γιακουμής), Κατσικάς, Ινίγο Λόπεθ, Σκόνδρας (75΄ Κίτσιου), Πάμπλο Γκαρσία (46΄Τζανδάρης), Κάτσε, Δεληγιαννίδης (46΄ Λούκας), Γεωργιάδης (75΄ Πόποβιτς), Βούκιτς, Γιάννου (82΄ Αθανασιάδης), Σπυρόπουλος (46΄ Ποζατζίδης)

Πάσινγκ: Χόφλερ, Ριντλ, Χαμντεμίρ, Μόσνερ, Γκλίσακ, Φέλμπερ, Τράμερ, Πέτροβιτς, Μάγιερ, Ταλέτα, ΟντουμπάντζοΑγωνίστηκαν ακόμη οι: Μπλουτς, κίρσνερ, Κάρλινγκερ

Σκόρερ: 39' Βούκιτς

ΠΑΟΚ - Πάσινγκ 1-0

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε πολύ υποτονικά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 13ο λεπτό για να δημιουργηθεί η πρώτη αξιόλογη φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Βούκιτς, ο Κατσικάς πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 23΄μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σκόνδρας απομάκρυνε άτσαλα, όμως το σουτ που ακολούθησε απέφερε μόνο κέρδος για την Πάσινγκ ένα κόρνερ.

Στο 28΄οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυκλοφόρησαν όμορφα τη μπάλα, που έφθασε δεξιά στο Σκόνδρα, ο τελευταίος σέντραρε και αμυντικός της Πάσινγκ απομάκρυνε προ του Σπυρόπουλου σε κόρνερ. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Γιάννου και ασθενή απόκρουση της άμυνας, ο Κάτσε με σουτ στην κίνηση σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 39'. Ο Γεωργιάδης, μετά από σλάλομ, πήρε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Βούκιτς με άψογη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Χόφλερ γράφοντας το 1-0. Στο 43΄ οι Αυστριακοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μόσνερ, βρήκε τον Μάγιερ που από πλάγια θέση σούταρε ψηλά άουτ. Ενα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης τετ-α-τετ με τον Χακόμπο νικήθηκε από τον Ισπανό.

ΠΑΟΚ - Πάσινγκ 1-0

Ο Λούκας έδωσε άλλον αέρα

Στο 56΄ γρήγορη επίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννου έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Λούκας που πλάσαρε με το δεξί για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Χόφλερ. Στην εκτέλεσή του και μετά από μία σύγχυση στα καρέ ο Γεωργιάδης σέντραρε και ο Γιάννου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 59΄ο Μάγιερ σούταρε από καλή θέση και μπλόκαρε ο Χακόμπο. Στο 62΄ δεν δόθηκε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή.

Στο 75΄ ο Κίρσνερ έκανε σέντρα από τα δεξιά και μπλόκαρε σταθερά ο Γιακουμής. Στο 80΄ ο Μπλουτς σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 87΄μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, ο Λούκας σούταρε για να απομακρύνει αμυντικός της αυστριακής ομάδας πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

Πηγή φωτογραφιών: twitter.com/PAOK_FC

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ