ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ομαλή μετάβαση ή σκούπα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ επηρεάζεται από την κατάκτηση ή την απώλεια της δεύτερης θέσης στα playoffs. Στην πρώτη περίπτωση εξασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή -που έτσι και αλλιώς είναι προ των πυλών- ενώ σε περίπτωση αποτυχίας θα βγουν οι... σκούπες.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά από ότι θα περιμέναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που βλέπουν την ομάδα τους να παλεύει για τη δεύτερη θέση και να κινδυνεύει να τη χάσει την ώρα που έχει ήδη απωλέσει τα κεκτημένα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) της περυσινής ιστορικής χρονιάς για το Δικέφαλο.

Η επόμενη ημέρα στην Τούμπα έχει ήδη δρομολογηθεί αλλά δεν έχει απόλυτα οριστικοποιηθεί και θα διαμορφωθεί όπως όλα δείχνουν μετά το τέλος των playoffs. Τι διακυβεύεται για τον ΠΑΟΚ στα 5 παιχνίδια που απομένουν; Η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή και στη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα παλέψει να φέρει τις επιτυχίες που κατέκτησε αυτή της οποίας ο κύκλος κλείνει σε δύο εβδομάδες περίπου.

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης θα εξασφαλίσει στους ανθρώπους του Δικεφάλου μια σχετική ηρεμία για το σχεδιασμό της νέας ομάδας. Με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League θα είναι περισσότερο ορατό το ενδεχόμενο της παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης που μοιάζει να είναι πανάκεια για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ "ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κι αυτό διότι δεν θα είναι μόνο ζωντανή η προοπτική η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά κυρίως γιατί σε ένα και μοναδικό παιχνίδι μπορεί να διασφαλιστούν οι όμιλοι του Europa League και όποια έσοδα προκύψουν από αυτή.

Σε περίπτωση απώλειας της δεύτερης θέσης τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά κυρίως γιατί θα υπάρχει η πίεση και η απαίτηση για ριζικές αλλαγές, κάθετες και οριζόντιες και η δημιουργία μιας ομάδας από την αρχή.

Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι υπάρχει η εκκρεμότητα του CAS που εκδικάζει στις 6 του μήνα την προσφυγή του Δικεφάλου και ενδεχόμενα μπορεί να το δικαιώσει επιστρέφοντας τους 7 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν. Το "όλοι κρίνονται" του Ιβάν Σαββίδη αφορούσε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα playoffs και όχι τόσο την τελική βαθμολογική της κατάσταση. Η εικόνα αυτή είναι που θα αποτελέσει κριτήριο αξιολόγησης για όλους παίκτες και προπονητή στο τέλος της σεζόν.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ήδη μετά από κάθε ήττα και κακή εμφάνιση το κλίμα εσωστρέφειας στην Τούμπα επιστρέφει κάθε φορά περισσότερο έντονο και δημιουργείται τεράστια αμφισβήτηση προς όλους παίκτες και προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να μην επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Είχε και στο πρόσφατο παρελθόν αφαιρέσεις βαθμών, είχε και στο παρελθόν αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών σημαντικών (Πρίγιοβιτς για παράδειγμα), είχε και στο παρελθόν διαπραγματεύσεις για συμβόλαια που καθυστερούσαν να ολοκληρωθούν ή έδειχναν να ναυαγούν, αλλά με κάποιο τρόπο το αγωνιστικό δεν επηρεαζόταν από αυτά. Και κυρίως και οι νίκες και οι ήττες (θυμηθείτε τις ευρωπαϊκές κατραπακιές πέρυσι) ούτε δημιουργούσαν κλίμα ανείπωτης ευφορίας, ούτε έφερναν αντίστοιχα την καταστροφή.

Αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο… έλλειμμα του Αμπέλ Φερέιρα. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις σχέσεις με τους παίκτες του που θα ήταν απαραίτητες για να χτιστεί ένα "τείχος" γύρω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ που θα κρατούσε μακριά όλους τους κραδασμούς που από το ευρύτερο περιβάλλον.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ