ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο "Τιναφτόρε" που ξέρει από ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (EUROKINISSI/KOSTAS VILLA) EUROKINISSI SPORTS

Μια δεκαετία μετά από το πρώτο του ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ο Πορτογάλος αρχηγός του "Δικεφάλου", Βιεϊρίνια, θα παίξει ίσως το πιο σημαντικό ντέρμπι της καριέρας του. (VIDEOS)

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που ξέρει καλύτερα από όλους τον Ολυμπιακό, αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό του Δικεφάλου, Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος έχει παίξει συνολικά 12 ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους μετρώντας έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες μετρώντας δύο γκολ και μια…ασίστ.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ, ΕΜΑΘΕ ΝΩΡΙΣ..

Το πρώτο του ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ο Βιεϊρίνια το έπαιξε αργότερα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος. Την περίοδο 2008-09, την πρώτη σεζόν στην Τούμπα έχασε το πρώτο ματς πρωταθλήματος με τους ερυθρόλευκους λόγω τραυματισμού, αλλά και τα δύο παιχνίδια κυπέλλου που έπαιξαν οι δύο ομάδες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Λίγες ημέρες αργότερα από το δεύτερο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", στις 8/3/2009 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Ο νεαρός τότε Βιεϊρίνια μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σωτήρη Μπαλάφα και πολύ γρήγορα κατάλαβε τι σημαίνει να παίζει αυτό το παραδοσιακό ντέρμπι. Ο Πορτογάλος πέρασε αλλαγή στο 59' και στο 61' δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Κώστα Μενδρινό που ανάγκασε τον Τάσο Κάκο να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλει το μέσο των ερυθρολεύκων.

ΣΕ ΗΤΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Την επόμενη σεζόν 2009-10 ο Βιεϊρίνια έπαιξε και στα τέσσερα ντέρμπι, δύο για την κανονική περίοδο και άλλα δύο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος που έδωσε η ομάδα του με τον Ολυμπιακό. Και στο πρώτο από αυτά σκόραρε το παρθενικό του γκολ σε βάρος των ερυθρόλευκων.

Στο 10ο λεπτό ο Ολιβιέ Σορλέν εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά ο Πορτογάλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Αντώνη Νικοπολίδη. Το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό πάντως για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του που ηττήθηκε τελικά με 1-2. Το παράδοξο είναι ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελικά τα άλλα τρία ντέρμπι της σεζόν.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Την αγωνιστική περίοδο 2010-11 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και πάλι τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό αποκλείοντας τον από το Κύπελλο. Μάλιστα ο Βιεϊρίνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας του, σκοράροντας στο Καραϊσκάκης το γκολ της ισοφάρισης του Δικέφαλου, μετά από ασίστ του Μπρούνο Τσιρίλο και πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο.

Θυμηθείτε το εδώ σε περιγραφή Άραβα σπίκερ:

Και στην εντός έδρας νίκης στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, με 2-1 ο Βιεϊρίνια είχε μεγάλη συμβολή, έστω και αν δεν ξεκίνησε βασικός. Μπήκε αλλαγή στον αγώνα και κέρδισε το πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο και ολοκλήρωσε την ανατροπή για το Δικέφαλο

Το ντέρμπι της 5αγωνιστικής της επόμενης σεζόν 2011-12 στις 2/10 στο «Καραϊσκάκης» ήταν το τελευταίο της πρώτης καριέρας του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο γύρο δεν πρόλαβε να αγωνιστεί καθώς ήρθε η μεταγραφή του στη Βόφλσμπουργκ.

ΞΑΝΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια και είκοσι ημέρες για το επόμενο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός που αγωνίστηκε ο Βιεϊρίνια και πάλι στο "Καραϊσκάκης", το ντέρμπι του πρώτου γύρου του περυσινού πρωταθλήματος.

Αυτό του δεύτερου γύρου στην Τούμπα δεν ξεκίνησε ποτέ με τον Βιεϊρίνια, μετά από όσα έγιναν με τον Όσκαρ Γκαρσία. Η έκφραση "τι είναι αυτό ρε" που είπε στον τέταρτο διαιτητή εκείνου το ντέρμπι Γιώργο Κομίνη έγινεviral.

Που να ήξερε ο Πορτογάλος ότι θα έβρισκε και πάλι μπροστά του το συγκεκριμένο ρέφερι λίγες ημέρες αργότερα σε ένα άλλο ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ, με την ΑΕΚ αυτή την φορά…

Η ΑΣΙΣΤ ΣΤΟΝ… ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Με αυτά και με αυτά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το πρώτο που παίχθηκε με το Βιεϊρίνια να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Και τελείωσε με νικητή το Δικέφαλο με το Βούκοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού μετά από μια χαμηλή σέντρα του Πορτογάλου από τα αριστερά.

Αύριο το βράδυ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί στο 13ντέρμπι ΠΑΟΚ Ολυμπιακός στην καριέρα του και μπορεί να αποδειχθεί και το πιο σημαντικό από όλα τα προηγούμενα. Αργά το βράδυ ο Πορτογάλος θα ξέρει αν είναι και γούρικο…

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ