ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι διακοπές του Χατσερίντι και ο όρος που γλίτωσε 2,6 εκατ. ευρώ

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο 31χρονος Ουκρανός αμυντικός, Εβγέν Χατσερίντι, παραδέχθηκε ότι έκανε διακοπές για μισό χρόνο στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έπαιζε. Ο όρος της Μαρία Γκοντσάρεβα που οδήγησε στην εξοικονόμηση 2.600.000 ευρώ.

Ο Εβγέν Χατσερίντι σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του, Ουκρανία, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε διακοπές τη φετινή σεζόν και πως μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.

"Για περίπου μισό χρόνο ήμουν σε διακοπές, δεν έπαιζα, οπότε είμαι ξεκούραστος. Το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται και τώρα είμαι κατά 99% ελεύθερος. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν.

Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να υπάρξει μια συγκεκριμένη πρόταση" υποστήριξε ο ομογενής αμυντικός που ήρθε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου και θα μείνει και πάλι χωρίς ομάδα στο τέλος του μήνα.

Ο Χατσερίντι αποτελούσε διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εδώ και χρόνια ήθελε να τον φέρει στην Τούμπα. Τα κατάφερε πέρυσι, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που όλοι περίμεναν. Ο έμπειρος στόπερ δεν κατάφερε να μπει σφήνα στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών του ΠΑΟΚ, Βαρέλα και Κρέσπο και από κάποια στιγμή και μετά τα… παράτησε.

Η τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα του Δικεφάλου ήταν στον αγώνα της πρώτης φάσης του κυπέλλου με τον Αήττητο στα Σπάτα στις 20 Δεκεμβρίου και από εκεί και πέρα δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής κλείνοντας - όπως όλα δείχνουν - την καριέρα του την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

ΠΩΣ Ο ΠΑΟΚ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ 2.600.000 ΕΥΡΩ

Συνολικά έφτασε στις 11 συμμετοχές με 712 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. Πολύ μακριά από το 70% των αγώνων που θα του ανανέωνε αυτόματα το συμβόλαιο - το οποίο ήταν από τα πλέον υψηλά που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ - για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι θα μείνει ελεύθερος χωρίς να έχει άλλες απαιτήσεις πέρα από τα… "δεδουλευμένα" που μάλιστα δεν δούλεψε.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του ήταν μια ιδέα της υπεύθυνης για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μαρία Γκοντσάρεβα.

Όταν μπήκε στην Τούμπα ουδείς - ούτε και ο ίδιος φυσικά ο ποδοσφαιριστής - δεν φανταζόταν όταν δεν θα έφτανε να παίξει στο 70% των αγώνων του Δικέφαλου. Και τελικά αυτή η ιδέα της συνεργάτιδας του Ιβάν Σαββίδη του εξοικονομεί περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα έπρεπε να εισπράξει ο Χατσερίντι αν εξαντλούσε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ… ΜΕΤ’ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Είναι γεγονός ότι ο έμπειρος στόπερ - χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος απόλυτα για αυτό - έκανε διακοπές από την αρχή του 2019. Δεν υπάρχει κάτι πιο ενδεικτικό του πόσο μακριά ήταν από την ομάδα, όσο η απουσία του από την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Χατσερίντι δεν ήταν στην Τούμπα, ενώ από τον ΠΑΟΚ υπήρχε πρόβλεψη και για δικό του πέρασμα από το διάδρομο… της δόξας, από τον οποίο πέρασαν όλοι οι συμπαίκτες του. Μάλιστα όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, με τη νίκη επί της ΑΕΚ στο τελικό του κυπέλλου, ο ομογενής αμυντικός βρισκόταν ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές στις Μαλβίδες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ