ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί και ο σχεδιασμός

ΠΑΟΚ: Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί και ο σχεδιασμός
EUROKINISSI

Μόλις τέσσερα 24ωρα έχουν απομείνει για την πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ και τα ανοικτά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα είναι πολλά. Πώς σχεδιάζεται η επόμενη σεζόν από την οικογένεια Σαββίδη, τον Όλαφ Ρέμπε και τον Αμπέλ Φερέιρα.

Από την στιγμή που έχει αποφασιστεί ότι ο Αμπέλ Φερέιρα θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για πολλούς και διάφορους λόγους στον ΠΑΟΚ κάνουν κινήσεις για την ενίσχυση του τεχνικού του επιτελείου.

Ήδη είναι γνωστό ότι ο Μάριο Γκαλίνοβιτς θα αναλάβει την προπόνηση των τερματοφυλάκων, ενώ θα προσληφθεί και ένας γυμναστής φυσικής κατάστασης και αποθεραπείας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την επιστροφή του Δημήτρη Δανιηλίδη που ήταν στο τιμ του Βλάνταν Ίβιτς όταν ο Σέρβος ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ.

Ενδεχόμενα θα υπάρξουν και άλλες προσλήψεις για το τεχνικό επιτελείο σε επίπεδο βοηθών και σίγουρα θα γίνει αναδιάρθρωση και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας μετά την παραίτηση του Ευθύμη Παπασούλη.

Από εκεί και πέρα, το θέμα που "καίει" είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Βιεϊρίνια κυρίως αλλά και του Μαουρίσιο, ένα θέμα στο οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης που αναμένεται να βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη μετά από πολύμηνη απουσία.

Ο Βιεϊρίνια περιμένει τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου για να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της επόμενης ημέρας του στον ΠΑΟΚ καθώς στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έγιναν φάνηκε να υπάρχει διαφορά στο οικονομικό για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Λογικά και από τη στιγμή που είναι δεδομένες οι καλές σχέσεις που έχει με την οικογένεια Σαββίδη ο Μαουρίσιο, θα γίνει και με τον Βραζιλιάνο μια συνάντηση για το συμβόλαιο του, η ανανέωση του οποίου έχει επίσης κολλήσει στο οικονομικό.

ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΡΟΣΤΕΡ

Μέσα στις επόμενες 4 ημέρες θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για το υπόλοιπο ρόστερ. Ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν είναι τι θα γίνει με τους δανεικούς που επιστρέφουν.

Ουάρντα, Ρέι, Μιχόγεβιτς, οι νεαροί που αγωνίστηκαν στον Βόλο αλλά και οι υπόλοιποι θα πρέπει να μάθουν τα σχέδια που έχει ο ΠΑΟΚ για αυτούς για να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα στην καριέρα τους. Αντίστοιχα υπάρχουν και νεαροί που ανεβαίνουν από την Κ-19 για τους οποίους επίσης θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

Στα μεταγραφικά τέλος υπάρχει η απόφαση να μην υπάρξουν παραχωρήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League τουλάχιστον για ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικοί ενώ στον αντίποδα αναζητείται ένας τουλάχιστον χαφ για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία όσο το δυνατόν πιο σύντομα καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Έτσι, το ξεκαθάρισμα του ρόστερ τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο θα αφορά σε συμβόλαια τύπου Βέρνμπλουμ. Παικτών δηλαδή που απορροφούν μεγάλο μέρος από το μπάτζετ χωρίς να αποδίδουν ανάλογα με τα χρήματα που εισπράττουν.

Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και θα γίνουν και άλλες με τους παίκτες να είναι αυτοί που πάντως έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τα συμβόλαια τους να είναι ισχυρά και δύσκολο να λυθούν αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν ήδη διεργασίες και έχουν παρθεί αποφάσεις σε συσκέψεις που είχε η οικογένεια Σαββίδη με τον Όλαφ Ρέμπε, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του επόμενου ΠΑΟΚ.

Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου φαίνεται να έχει εισηγηθεί ότι σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλες αλλαγές στην ομάδα που θα πρέπει σε 1 μήνα να προετοιμαστεί για να δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League που θα είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Ο Ναπολεόνι τον έστειλε στους ανίσχυρους
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ