ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι 7 σωματοφύλακες του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Οι 7 σωματοφύλακες του Λουτσέσκου

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους ανθρώπους του Ραζβάν Λουτσέσκου που βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες, αλλά είχαν συμμετοχή στην κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο "στρατηγός", όπως τουλάχιστον τον αποκαλούν τα social media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη φετινή επέλαση του Δικέφαλου προς την κατάκτηση της πρωταθληματικής κούπας, τότε το επιτελείο (στρατηγείο) του είναι οι άνθρωποι που κάθονται δίπλα του στον πάγκο.

Το Sport24.gr, λοιπόν, παρουσιάζει τους στενούς συνεργάτες του Ρουμάνου τεχνικού που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο τίτλο:

ΝΤΙΕΓΚΟ ΛΟΝΓΚΟ:

ΤΟ "ALTER EGO" TOY

Ο Ντιέγκο Λόνγκο είναι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι ήταν ο Πίτερ Τέιλορ για τον Μπράιαν Κλαφ!

Το "alter ego" του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεργάζεται μαζί του εδώ και 15 χρόνια. Ο 43χρονος Ιταλός βοηθός του Ρουμάνου κόουτς είναι μαζί του από τα χρόνια της Ραπίντ Βιέννης αρχικά ως γυμναστής και στην συνέχεια ως ασίσταντ κόουτς. Τον ακολούθησε στην Μπρασόφ, την εθνική Ρουμανίας, το Κατάρ, στην επιστροφή του στη Ρουμανία για την Πετρολούλ και πριν έρθει μαζί του στην Ξάνθη.

Ο Λόνγκο κατέχει δίπλωμα προπονητικής αλλά και μάστερ στην αθλητική ψυχολογία, με τον Λουτσέσκου να τον εμπιστεύεται με κλειστά ματιά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με εισηγήσεις του Ιταλού στελεχώθηκε και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο του Δικέφαλου.

Ο Ιταλός συμπληρώνει τον Λουτσέσκου στις προπονήσεις και η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται πάντα πίσω από τον Ρουμάνο τεχνικό

" Δεν μ' ενδιαφέρει η προβολή. Είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου και ξέρω ότι κάνω πάντα ό,τι καλύτερο μπορώ. Ξέρω επίσης ότι η δουλειά μου εκτιμάται από τον προπονητή, από τη διοίκηση, από όλους όσοι βιώνουν την καθημερινότητα του κλαμπ" έχει δηλώσει ο Ιταλός που δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι τα εύσημα για τις επιτυχίες αποδίδονται κυρίως στο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΠΑΤΣΙ:

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ

Ο Κριστιάνο Μπάτσι είναι ο... υπεύθυνος για τις κομπίνες που έχουμε δει πολλές φορές φέτος στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Λουτσέσκου με εισήγηση του Ντιέγκο Λόνγκο και ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην οποία συνεργάζεται με το Ρουμάνο.

Ο 43χρονος Ιταλός έπαιξε ποδόσφαιρο ως κεντρικός αμυντικός φτάνοντας κάποια στιγμή στην καριέρα του να ανήκει στην Ρόμα. Από την στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με την προπονητική αρχικά στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Πορτογαλία αναλαμβάνοντας την Ολιανένσε στην β' κατηγορία.

Όταν ο Λουτσέσκου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ τον ενέταξε στο επιτελείο του ως β΄βοηθό του με τα καθήκοντα του να αφορούν περισσότερο στην ανάλυση των αντιπάλων. Μεθοδικός και πολύ οργανωτικός- δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι διαθέτει πτυχίο Λογιστικής και Βιβλιοθηκονομίας- ξεκίνησε να δουλεύει με τους παίκτες την τακτική στις στημένες φάσεις αμυντικά και επιθετικά με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του πέρυσι, υποσχέθηκε πως αν κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, τότε θα πάει με το ποδήλατο στο σπίτι του στην Ιταλία, όπου τον περιμένουν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά.

ΜΑΤΕΟ ΣΠΑΤΑΦΟΡΑ:

ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Και ο Ματέο Σπαταφόρα εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Ραζβάν Λουτσέσκου με εισήγηση του Ντιέγκο Λόγκο. Ο 43χρονος Ιταλός είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA PRO αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι έχει πάρει master στην αθλητική προετοιμασία με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Είναι ο υπεύθυνος για την εκγύμναση των παικτών του ΠΑΟΚ και από τους ανθρώπους που μπήκαν στην ομάδα των συνεργατών του Ραζβάν από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Λουτσέσκου και ο Λόνγκο τον γνώριζαν από την δουλειά του στη Ρουμανία όπου είχε εργαστεί σε Ραπίντ, Στεάουα και Άστρα αλλά και για ένα μικρό διάστημα στην Εθνική ομάδα u-21 της Ρουμανίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΝΑΚΑΣ:

Η "ΦΩΝΗ" ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Πολλοί έχουν συνδέσει τον Γιώργο Τσονάκα με το γεγονός ότι μεταφράζει τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, μια αποστολή που δεν είναι και τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Γιώργος Τσονάκας, όντας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα την Αθλητική Αποκατάσταση, παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των προπονήσεων και κυρίως στην πρόληψη των τραυματισμών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Ο μόνος από τους άμεσους συνεργάτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που ήταν στον ΠΑΟΚ πριν από την έλευση του είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Σκιαθίτης.

Δούλευε αρχικά στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς. Εκτός από την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, ο Σκιαθίτης είναι υπεύθυνος για το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους γκολκίπερ του Δικέφαλου. Οι εικόνες με τις αγκαλιές του βασικού Πασχαλάκη με τον αναπληρωματικό Ρέι στην φυσούνα πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο είναι χαρακτηριστικές.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ:

ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο "Σβούρας" είναι ο team manager του ΠΑΟΚ και στην ουσία έχει το ρόλο του ενδιάμεσου ανάμεσα στην ομάδα το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση.

Στα παιχνίδια βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, δίπλα ή κοντά στο Λουτσέσκου και είναι αυτός που διεκπεραιώνει τις αλλαγές που πραγματοποιεί ο Δικέφαλος. Επίσης, είναι καθημερινά στις προπονήσεις της ομάδας και συμβάλει στο καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ αλλά και στην ύπαρξη στεγανών, συστατικό απαραίτητο για κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΪΔΑΡΗΣ:

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Ο πρώην αρχιδιαιτητής βρίσκεται και αυτός κοντά στον πάγκο του Δικέφαλου στους αγώνες της ομάδας, ως συνεργάτης του Παντελή Κωνσταντινίδη στο αγωνιστικό τμήμα.

Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης (παλιός διεθνής επόπτης) είναι ο άνθρωπος που φροντίζει να ενημερώνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τους διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια του Δικέφαλου και πολλές φορές αυτός που αξιολογεί άμεσα τις "αμφισβητούμενες" φάσεις την ώρα που αυτές συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ