ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο πολύτιμος Εβγέν Σάκχοβ θέλει αύξηση 40%

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εβγέν Σάκχοβ έκλεισε την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του ως ο πλέον φορμαρισμένος μέσος του ΠΑΟΚ. Πώς κόλλησε η ανανέωση του συμβολαίου του, τι γίνεται τώρα και ο Ίβιτς που παραμονεύει.

Αν προσπαθήσει κανείς να χαρακτηρίσει με…μπασκετικούς όρους την προσφορά του Εβγέν Σάκχοβ στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του νταμπλ, μάλλον αυτός που ταιριάζει περισσότερο είναι ο πολυτιμότερος… 12ος παίκτης.

Και αυτό διότι για μια ακόμη φορά ο Ουκρανός ξεκίνησε την χρονιά ως ένας παίκτης πάγκου και κατέληξε να την κλείσει, ως ο πιο φορμαρισμένος μέσος του Δικέφαλου.

Και στα έξι παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League που έδωσε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι ο Σάκχοβ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Στο πρωτάθλημα έφτασε στις 21 συμμετοχές από τις οποίες οι 16 ήταν στην αρχική ενδεκάδα, στοEuropaLeagueπήρε φανέλα βασικού και στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξε, ενώ στους 10 αγώνες που χρειάστηκε να δώσει ο Δικέφαλος για να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου ο Ουκρανός ήταν βασικός στους 7.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Σάκχοβ έκανε έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Γενικότερα από την αρχή του 2109 μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου ήταν από τους ποδοσφαιριστές που για το Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρούνταν βασικά κομμάτια στον κορμό της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ. Και όχι άδικα καθώς και τα 5 γκολ που σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα τα πέτυχε στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου.

ΠΙΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Εβγέν Σάκχοβ στην τριετία που βρίσκεται στην Τούμπα έχει δώσει πάντα λύσεις όποτε η ομάδα του τον χρειαζόταν και αυτό δεν άλλαξε φέτος παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του εκπνέει στο τέλος του Ιουνίου. Άλλωστε με τις εμφανίσεις του κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ακόμη και με το ρόλο ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον θέλει σαν… τρελός και έχει εισηγηθεί την παραμονή του στην Τούμπα. Ο ίδιος ο παίκτης είχε δηλώσει, από τα Χριστούγεννα ήδη, πως θα δίνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ μέχρι την τελευταία προπόνηση, τον τελευταίο αγώνα κάτι που φάνηκε στην πράξη. Μιλώντας μετά τον τελικό με την ΑΕΚμ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να μείνει στην Τούμπα, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια για να τα βρουν μαζί του.

ΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ

Στην περίπτωση του Σάκχοβ, όπως και σε αυτή του Βαρέλα οι επιτελείς του Δικέφαλου θεώρησαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν σε συμφωνία για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Μάλιστα κάποια στιγμή πριν τις μεταγραφές του Γενάρη τέθηκε και δίλημμα Σάκχοβ ή Κάνιας το οποίο είχε συνδεθεί άμεσα με τον ποδοσφαιριστή που θα ερχόταν στην Τούμπα για να καλύψει το κενό του τραυματία Βέρνμπλουμ.

Ωστόσο όταν ο Εβγέν Σάκχοβ καθιερώθηκε στην ενδεκάδα τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ της παραμονής του. Μάλιστα, στις επαφές που έγιναν φάνηκε να υπάρχει κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους αλλά συμφωνία δεν επιτεύχθηκε. Και αυτό διότι υπήρξε διαφωνία στο οικονομικό.

Ο ΠΑΟΚ του πρότεινε ετήσιες αποδοχές περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, όσες δηλαδή προβλέπονταν στο συμβόλαιο που έχει σε ισχύ ενώ ο ποδοσφαιριστής περίμενε μια σημαντική αύξηση της τάξης του 40% που δεν του προσφέρθηκε ποτέ. Έτσι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου "κόλλησε" γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για το Σάκχοφ με πρώτη την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς με τον οποίο συνεργάστηκε την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ.

Ο Ουκρανός "ελεύθερος", αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική περίπτωση για πολλές ομάδες, αλλά ο Δικέφαλος μπορεί να έχει την τελική άποψη για το μέλλον του. Αυτό θα κριθεί στις συζητήσεις που από τον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να κάνουν μαζί του τώρα που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έκλεισαν με απόλυτη επιτυχία.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ